15 Mayıs 2024 Çarşamba

15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK   17:45   ERDOĞAN`DAN `YENİLENME` MESAJI: ``BİZİM AK PARTİ`DEN GÜÇ DEVŞİRECEK  İSİMLERE DEĞİL AK PARTİ`YE GÜÇ KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR``   16:56   MUSTAFA ADIGÜZEL: “TÜRKİYE`DEKİ 5,5 MİLYON ÇİFTÇİNİN YARISININ TARLASINDA İPOTEK BULUNUYOR. ÜRETİM YAPABİLECEK HALLERİ KALMADI”   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ  
 
     
   

HAYVANCILIK YAPAN ŞAHİN, ÜRETİCİ BİRLİĞİ BAŞKANI MEHMET AKDOĞAN TARAFINDAN YUMRUKLANDIĞINI İDDİA ETTİ: “ÖĞRETTİĞİ ŞEKİLDE KONUŞMAYACAĞIMIZI ANLAYINCA RAHATSIZ OLDU”


Hayvancılık yapan Muhammet Şahin, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci`nin Mersin ziyaretinde, üreticilerin sorunlarını anlatmak istediği için Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklandığını iddia etti. Şahin, “Herkes istediği gibi konuşacak` dedi, ben de dedim ki ‘Sayın Başkanım biz de notlarımızı aldık, sıkıntıları biz de dile getirmeye çalışacağız. Mümkün mertebe Bakan ile ben de görüşmek istiyorum` dedim. Biz öyle deyince bir anda Birlik Başkanı bize yumruk salladı. Öğrettiği şekilde konuşmayacağımızı anlayınca rahatsız oldu” diye konuştu.

 

Tarih : 13 Ağustos 2022 Cumartesi 21:45   Okunma : 530

Hayvancılık yapan Muhammet Şahin, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci`nin Mersin ziyaretinde, üreticilerin sorunlarını anlatmak istediği için Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklandığını iddia etti. Şahin, “Herkes istediği gibi konuşacak` dedi, ben de dedim ki ‘Sayın Başkanım biz de notlarımızı aldık, sıkıntıları biz de dile getirmeye çalışacağız. Mümkün mertebe Bakan ile ben de görüşmek istiyorum` dedim. Biz öyle deyince bir anda Birlik Başkanı bize yumruk salladı. Öğrettiği şekilde konuşmayacağımızı anlayınca rahatsız oldu” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Mersin programı kapsamında üreticiler ile bir araya gelmişti. Mersin`in Mut ilçesinde yaşayan ve hayvancılık yapan Muhammet Şahin, Kirişci`ye yaşadıkları sorunları anlatmak istediği için Mersin Damızlık Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan tarafından yumruklu saldırıya uğradığını ileri sürdü. Şahin, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“BİRLİK BAŞKANI BİZE YUMRUK SALLADI”

“Buradan bütün Mersin`e, buradaki üreticilerimize selam olsun. Dün Sayın Tarım Bakanımız karşılamaya gittik ve tatsız bir olay ile karşılaştık; Birlik Başkanı`nın saldırısına uğradık. Şimdi Birlik Başkanı yanımıza gelerek bir el uzattı, biz de dostça uzanan ele dostça el uzattık. Kendisi bize ‘burada beş kişi ayarladık, bakanı çadırlarda gezdireceğiz` dedi. ‘Herkes istediği gibi konuşacak` dedi, ben de dedim ki ‘Sayın Başkanım biz de notlarımızı aldık, sıkıntıları biz de dile getirmeye çalışacağız. Mümkün mertebe Bakan ile ben de görüşmek istiyorum` dedim. Biz öyle deyince bir anda Birlik Başkanı bize yumruk salladı. Öğrettiği şekilde konuşmayacağımızı anlayınca rahatsız oldu. Şimdi Birlik Başkanı`nın amacı şuymuş: orada devlet tarafından verilen konteynırların 7 tanesini mera başkanına, kendi ahırına, buradaki Mut`taki birlik başkan yardımcısına ahırına devletin verdiği konteynırları, devletin verdiği imkanlarla orada belirli kişilere imkân sağlanmış. Şimdi orayı gezdirip ‘Sayın Bakanım üreticilere işte bunu veriyoruz`… O beş kişiye öğrettikleri ile konuşturuyor. Kendi çadırının orasında, merasının içerisinde de ıslah ettiği merası var. Devletin imkanları ile kendi birliğinin planları ile ıslah ettiği mera var. O merada da devletin verdiği konteynırı getirip bir de çadır kurdurmuş. Bakana da bir kuzu pirzola yedirip, Bakanı da allayıp pullayıp gönderecekmiş.

“BU YUMRUK AK PARTİ TEŞKİLATINA, DEVLETE ATILDI, BÜTÜN TÜRKİYE`DEKİ YÖRÜKLERE ATILDI”

Bizim de onların plan dışı dertlerimizi dile getireceğimizi anlayınca yumruk attı. Arkadaşlar diyor ‘senin elin yok muydu, sen niye ona vurmadın`. Arkadaşlar biz oraya kavga çıkarmaya veya olay çıkarmaya gitmedik. Bakana bizzat üreticilerin derdini anlatmaya gittik. Başkan bundan rahatsız oldu, buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Sayın Tarım Bakanı`na sesleniyorum: Birlik Başkanı tarafından atılan bu yumruk AK Parti teşkilatına, devlete atıldı, bütün Türkiye`deki yörüklere atıldı, üreticilere atıldı. Çünkü, ‘AK Parti teşkilatı arkamda, Bakan arkamda, Cumhurbaşkanı arkamda` diye adamlara ahkam kesiyor. Yani, Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına da aday çıkıyor, muhalefet partileri var. Sayın Cumhurbaşkanımız kalkıp da bu muhalefet partilerinin liderlerine, karşısına çıkan adaylara saldırı mı yapıyor? Buradan devlet yetkililerimizin gereğini yapmasını arz ediyorum. Tarım Bakanımızın gereğinin yapmasını arz ediyorum.

“SAYIN TARIM BAKANI BİRLİK BAŞKANI`NIN ÇADIRINDAN BAŞKA BİR YERE GİTMEDİ. BİZİ GÖRMEDİ”

Biz Mersinli yörüklerin Türkiye`deki üreticilerin sıkıntıları için bakanımla görüşmek istemiştik ama maalesef saldırıya uğradık. Sayın Tarım Bakanımızdan, Sayın Cumhurbaşkanımızdan özel randevu talebi ediyorum.

Buradan bütün yörüklere sesleniyorum: şunu görmüş olduk, birlik başkanları bizi temsil etmiyor arkadaşlar. Adamlar, birilerinin sesinin çıkacağında rahatsız oluyor. Buradan bütün milletvekillerine sesleniyorum: Siz, sahaya inin diyorsunuz, sahaya inmiyorsunuz; sahada milletin derdini dinlemiyorsunuz. Tarım Bakanı`nı Mersin`e kadar gönderdi sayın Cumhurbaşkanı. Sayın Tarım Bakanı Birlik Başkanı`nın çadırından başka bir yere gitmedi. Bizi görmedi. Maalesef bütün düzenekler bunun içinde… Birlik başkanları organizasyon yapıyor, birlik başkanı konteynır verdi, yedi kişiyi gezdirdi.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA