12 Mayıs 2025 Pazartesi

14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR  
 
     
   

EDİRNELİ BESİCİ: “ET FİYATLARI DÜŞTÜ VE TALEP YOK. HER GÜN CEBİMİZDEN BESLİYORUZ HAYVANLARI”


Edirne Bosnaköy`de büyükbaş besiciliği yapan 36 yaşındaki Sami İmmet, 25 tane kurbanlıktan 10 tanesini satamadığını, üretim yapmakta zorlandığını söyledi. Kurban Bayramı`ndan sonra karkas et fiyatların düştüğünü belirten İmmet, "Et fiyatları düştü ve talep yok. Biz de her gün cebimizden, hazırdan besliyoruz hayvanlarımızı. Ramazan Bayramından sonra fiyat 115 liraydı, şu anda karkas 95 liraya kadar düştü. 115-120 lira olursa para kazanma değil de zarar etmeyiz" dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2022 Salı 17:43   Okunma : 489

Edirne Bosnaköy`de büyükbaş besiciliği yapan 36 yaşındaki Sami İmmet, 25 tane kurbanlıktan 10 tanesini satamadığını, üretim yapmakta zorlandığını söyledi. Kurban Bayramı`ndan sonra karkas et fiyatların düştüğünü belirten İmmet, "Et fiyatları düştü ve talep yok. Biz de her gün cebimizden, hazırdan besliyoruz hayvanlarımızı. Ramazan Bayramından sonra fiyat 115 liraydı, şu anda karkas 95 liraya kadar düştü. 115-120 lira olursa para kazanma değil de zarar etmeyiz" dedi.

Besici Sami İmmet`i ziyaret ederek besicilerin sorunlarını dinleyen CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, "Senin etin 95-100 liradan alınmıyor, dışarıdan biz ithalat yapıyoruz. Üretimi planlamak lazım, tüketimi de planlamak lazım. Türkiye`de kırmızı et açığı söz konusu. Üretimde de bir açık var. Bu açık ithalatla giderilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

"ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ PLANLAMAK LAZIM"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Bosnaköy`de genç çiftçi Sami İmmet`in işletmesini ziyaret etti. Besicilerin sorunlarını dinleyen Gaytancıoğlu şunları söyledi:

"Et Süt Kurumu fiyatta indirime gitti fakat yine de satış yok. Çünkü insanlarda gerçekten para yok. Tüketim çok düştü. Ete olan talep son derece azaldı. Kasaba götürdüğün zaman para etmiyor. Ama şu da bir gerçek ki Türkiye maalesef Bosna Hersek üzerinden, Sırbistan`dan 400 bin ton satın lop et satın alıyor. Hem de fiyatı 130 lira. Senin etin 95-100 liradan alınmıyor, dışarıdan biz ithalat yapıyoruz. Üretimi planlamak lazım, tüketimi de planlamak lazım. Türkiye`de kırmızı et açığı söz konusu. Üretimde de bir açık var. Bu açık ithalatla giderilmeye çalışılıyor. Tüketicinin alım gücü yükseltilemediği için maalesef hem satın alamıyor hem de fiyatlar aşırı derece yükseliyor. Üretimi ve tüketimi planladığınız zaman, üreticiye destek verdiğiniz zaman en azından üreticinin elinde kalan hayvanlar kesinlikle devlet tarafından satın alınarak ihtiyaç sahibi insanlara sosyal yardımlaşma kapsamında dağıtılması gerekir ve böylece evine et girmeyen, süt ve süt ürünlerini tüketemeyen insanlar da gıdaya ulaşabilmeliler."

"MALI YETİŞTİR SONRA ELİNDE PATLASIN"

Besici Sami İmmet, Kurban Bayramı`nda 10 tane büyükbaş hayvanının satamadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"25 tane kurbanlığım vardı. 15 tanesini sattık, 10 tanesi elimizde kaldı, elimizde. Havalar sıcak gittiği için üzerlerine kilo koyamıyorlar. Karkas fiyatlarında daha da düşüş yaşandı. Günde ortalama 600-700 liralık masrafları var. Karkas fiyatlarında Kurban Bayramından sonra daha da düşüş yaşandı. Şu anda 115- 120 lira olması gereken hayvanlar 95 liraya düştü karkasları. Bu şekilde satsak zarar, beslesek zarar. Bunları satıp yenisi alsak önümüz belli değil. Önümüzü göremiyoruz. Ne olacağı belli değil. Bıraksak mı yapsak mı öyle bir boşlukta kaldık. İçimizde de bir soğukluk var zaten. Böyle giderse hayvancılık her geçen gün geriye doğru gidiyor. Belki de bunları satıp başka bir işe girmek daha karlı olacağını düşünüyorum. Bizim gibi besiciler de bunu düşünüyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta büyük sıkıntı var. İnsanlarda alım gücü yok, soruyorlar alamıyorlar. Her şeyin fiyatı iki kat, 3 kat, bazı ürünlerde 4-5 kat yükselince insanlarda alım gücü yok. Kesmemeye yöneldiler. Daha küçük almaya çalıştılar. Bazı insanlar kesemedi bu sene. Şimdi de et fiyatları düştü ve talep yok. Biz de her gün cebimizden, hazırdan besliyoruz hayvanlarımızı. Ramazan Bayramından sonra fiyat 115 liraydı, şu anda karkas 95 liraya kadar düştü. 115-120 lira olursa para kazanma değil de zarar etmeyiz. Yonca, silaj kendimizden, Macar fiğ, yem bezelyesi hepsini kendimiz ekiyoruz. Bu çıkardıklarımızı satsak hayvan bakmaktan daha karlıyız. Bu nereye kadar gider bilemiyoruz, bir yerde sonlanacak, yürümeyecek bu şekilde. Sabah oğlum paçama yapışıyor, ‘Bir sabah kal da kahvaltı yapalım` diye ama biz sabah 5 buçuk-6 gibi hayvan ağılındayız. Hafta sonumuz, düğün, bayram her şeyden yoksun kalıyoruz. İster istemez, işimiz gereği. Hayvanımız aç, susuz kalmasın diye. Başında dur, bu kadar çileyi çek, malı yetiştir sonra elinde patlasın."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA