15 Haziran 2024 Cumartesi

17:06   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ; “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   17:03   TARSUS’TA KARNE HEYECANı: BAŞKAN BOLTAÇ ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   17:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   16:57   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   16:54   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN SAHILLERDE ÜCRETSIZ ŞEZLONG VE ŞEMSIYE HIZMETI   14:27   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı, 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   14:04   SILIFKE BELEDIYESPOR, TENIS BAHAR TURNUVASı DÜZENLEDI   13:04   AYŞE ATEŞ`TEN, TUNÇ VE YERLIKAYA`YA AÇıK MEKTUP   10:16   MERSIN`DE “DENIZ KAPLUMBAĞALARıNıN UYDU ILE İZLENMESI PROJESI” HAYATA GEÇIRILDI    10:12   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKLI MAAŞıYLA BıRAKıN KURBANı, SEBZE VE MEYVE BILE ALıNAMıYOR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `AFET VE İMAR ÇALıŞTAYı` DÜZENLEDI   15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN TARİHİ TİCARET YOLUNDA ÇALIŞMA


Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus`un Kargılı Mahallesi ile Adana`nın Küçükçıldırım ve Büyükçıldırım Mahalleleri arasında kalan tarihi ticaret yolunu çift kat sathi asfalt ile kapladı.

 

Tarih : 27 Kasım 2022 Pazar 11:26   Okunma : 677

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus`un Kargılı Mahallesi ile Adana`nın Küçükçıldırım ve Büyükçıldırım Mahalleleri arasında kalan tarihi ticaret yolunu çift kat sathi asfalt ile kapladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, tarımsal üretim faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde ulaşım altyapısının kalitesini yükseltmek amacıyla çalışmalara devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, bozuk zemini nedeniyle son dönemde tercih edilmeyen 5,5 kilometre uzunluğundaki yol ağında önce zemin iyileştirme faaliyeti yürütüldü, ardından çift kat sathi asfalt serim işlemi uygulandı. 

Yolun asfaltlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kargılı Mahallesi Muhtarı Münir Irgal, “Bu yapılan yol, iki vilayeti birbirine bağlayan tarihi bir yoldur. Aynı zamanda çiftçilerin de oldukça yoğun kullandığı bir yoldur. Bu yolu tekrar düzenleyen Vahap Seçer Başkan`ımıza çok teşekkür ediyoruz. Tüm alanlarda yaptığı başarılı çalışmalarının da devamını diliyorum” dedi.

Adana Büyükçıldırım Mahalle Muhtarı Alpaslan Ceyhan ise şunları söyledi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne sonsuz teşekkürler ediyorum. Burası, Tarsus`a pamuk götürdüğümüz yollarımızdan biriydi. Bütün arazilerimizin geçiş noktası, ana yollarımızdan birisi. Eskiden yol kötü olduğu için Kargılı`ya gidip gelemiyorduk. Yenice`yi dolandığımız zaman da 20 kilometre gidiyorduk. Ama yol düzeltilince aramız 5,5 kilometreye düştü. Her şey için teşekkür ederim. Burası, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi`nin çalışmalarının birleşme noktası oldu. İkisinin iş birliği ile köyümüzün güzel bir yolu olmuş oldu.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA