12 Haziran 2024 Çarşamba

16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ, DEPREM BÖLGESİNDEKİ HAYVANLARA TEDAVİ VE MAMA DESTEĞİ VERİYOR


Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede bulunan sokak hayvanları, arama kurtarma köpekleri ve büyük ve küçükbaş hayvanlara tedavi ve mama desteği sağladıklarını duyurdu. Prof. Dr. Arslan, deprem bölgesindeki yaralı ve ihtiyaç sahibi hayvanlar için başvurulacak yerler ve destek hatlarını da paylaştı.

 

Tarih : 10 Şubat 2023 Cuma 16:41   Okunma : 511

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede bulunan sokak hayvanları, arama kurtarma köpekleri ve büyük ve küçükbaş hayvanlara tedavi ve mama desteği sağladıklarını duyurdu. Prof. Dr. Arslan, deprem bölgesindeki yaralı ve ihtiyaç sahibi hayvanlar için başvurulacak yerler ve destek hatlarını da paylaştı.

TVHB Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından bölgede bulunan sokak hayvanları, arama kurtarma köpekleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için mama ve tıbbı destek sağladıklarını açıkladı.

"ÇOK SAYIDA MESLEKTAŞIMIZ ARAMA KURTARMA EKİPLERİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR"

Arslan ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Türk Veteriner Hekimliği Birliği olarak, deprem bölgesindeki hayvanlar için destek çalışmaları yürütüyoruz. Oradaki hayvanlara ilişkin de çok sorun yaşanıyordu. Orada çok sayıda veteriner hekimimiz var, bazı birimler oluşturduk. Aynı zamanda Kızılay`la da iş birliği halindeyiz. Hem sokak hayvanlarına hem de enkazdan çıkarılan hayvanlara tedavi yardımları yapılıyor. Ayrıca yetiştiricinin elindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar arasında da yaralananlar var. Ahırlar ve ağıllar yıkıldığı için oralarda da sorunlar var. Talep geldikçe gidip müdahil oluyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen arama kurtarma köpekleri var, onlar da yaralandığında tedavi ediyoruz. Farklı şehirlerde sabit yerler kurup oralara mama, tıbbı ilaçlar ve malzemeler koyuyoruz. Bununla ilgili Türkiye`nin her yerinden giden gönüllü veteriner hekimlerle organize oluyoruz. Çok sayıda meslektaşımız arama kurtarma ekipleriyle birlikte çalışıyor." 

DESTEK HATLARI VE YARDIM ALINABİLECEK NOKTALAR

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Arslan, deprem bölgesindeki yaralı ve ihtiyaç sahibi hayvanlar için başvurulacak yerler ve destek hatlarını da paylaştı. Bunlar şöyle:

Kahramanmaraş: Belediye Barınağı 

Adana: Özel muayenehanelerin tamamı

Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlı Urfa ve Kilis için, 05396546480

Kuru mama yönlendirme Veteriner Hekim Ender Er: 0532 062 3234 

Arama Kurtarma Köpekleri yaralanma acil destek TVHB Kriz Masası: 05396546480

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA