13 Haziran 2024 Perşembe

16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

TBMM`DE, BALIKÇILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINA KARAR VERİLDİ… CHP`Lİ KARADENİZ: “KANAL İHANET PROJESİNİ UYGULAMAYA KALKARSAK BİR SEFER DAHA SINIFTA KALIRIZ”


TBMM Genel Kurulu`nda su ürünleri ve balıkçılık sektörünün sorunlarının çözümü için araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Kanal İstanbul projesi, başlı başına kanal ihanet projesi gibi, denizlerimizi bilmeden Kanal İstanbul projesini uygulamaya kalkarsak, biz bir sefer daha sınıfta kalırız” dedi.  

 

Tarih : 20 Mart 2023 Pazartesi 17:05   Okunma : 390

TBMM Genel Kurulu`nda su ürünleri ve balıkçılık sektörünün sorunlarının çözümü için araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Kanal İstanbul projesi, başlı başına kanal ihanet projesi gibi, denizlerimizi bilmeden Kanal İstanbul projesini uygulamaya kalkarsak, biz bir sefer daha sınıfta kalırız” dedi.  

TBMM Genel Kurulu`nda, bugün; siyasi parti gruplarının, su ürünleri ve balıkçılık sektörünün sorunları ile ilgili meclis araştırma önergelerinin birleştirilerek, gündeme alınması önerisi görüşüldü. Genel Kurul`da, araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi.

Genel Kurul`da konuşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, aşırı avcılığın balıkçılığın sürdürülebilirliğini tehlikeye düşürdüğüne dikkat çekerek, “Avlanma kapasitesinin hızla artışı deniz ekosisteminin sağlıklı işleyişini tehdit etmekte, başta somon ve ton balığı olmak üzere birçok deniz balığının popülasyonunun azalmasına hızla neden olmaktadır. Ülkemizde de avcılığın artışında yükseliş olduğu doğrudur ancak belli zamanlarda avcılıkta yaşanan artışların ardından yaşanan kaynaklardaki azalma, bu artışı düşüşe yöneltmektedir. Bu artış ve düşüşler nedeniyle ülkemizde avcılık, balıkçılık dalgalı seyir izlemektedir. Balıkçılığı korumak ve devamlılığı sağlamak adına var olan yasal sınırlamaların ve denetlemelerin etkili, sürekli şekilde uygulandığını söyleyemeyiz. Buralarda eksiklerimiz vardır” diye konuştu.

Örs, balıkçılık sorunlarının giderilmesi için yapılması gerekenleri daha önce de açıkladıklarını anımsatarak, “Her türlü yasa dışı, kayıt dışı ve kural dışı faaliyetlerin önlenmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalı ve uygulamaya konulmalıdır” dedi. Örs, “Gerçek, bilimsel ve köklü bir çözüm için konu tüm boyutları ile ele alınmalı. Çevreyi, denizleri, iç suları gözetmek, doğal dengeyi kötü etkilemeyecek biçim ve düzeyde avcılık yapmak, deniz ürünlerinin dondurma, depolama ve dağıtım süreçlerini sağlıklı ve sürdürebilir olarak yönetmek gerekmektedir. Tüm bu unsurlar birlikte ela alınmalı, devletin gözetim ve denetiminde planlamacı yaklaşımla gerçekleştirilmeli” dedi.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ise balıkçıların sorunları anlatıldığında herkesin endüstriyel balıkçılığın sorunlarını konuştuğunu açıklayarak, “Yani denize daha fazla nasıl saldırabiliriz, bir fetih ruhu ile, trol orduları ile, devasa teknelerle bir ufacık balığın bile denizin dibinden saklanamayacağı, onu görecek sonar aygıtları ile, bir fetih ruhu ile saldırıldığı koşullarda, denizlerin derdi de bitmez, balıkçılığın sorunları da bitmez” diye konuştu.

Turan, endüstriyel balıkçılık teknelerinin sorunun kaynağı olduğunu ifade ederek, yapılması gerekenin küçük ölçekli balıkçılığın korunması olduğunu söyledi.

“ANCAK BİR BAŞLANGIÇ OLUR”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz de Türkiye`de 26 milyon hektarlık alanda su ürünleri ile ilgilenildiğini kaydederek, “Meclis`in kapanmasına az kaldı, bu araştırma komisyonu kısa sürede toplanıp, sorunlar tespit edilip, çözüm önerileri ile önümüzdeki yasalar içinde 3 madde mi olur, 5 madde mi olur, bir an önce girmesi lazım. Ancak bu bir başlangıç olur. Önümüzdeki süreçte de bu başlangıçla beraber yeni kurulacak Meclis`te bu süreç devam eder” diye konuştu.

Barış Karadeniz; Türkiye`de balıkçılık faaliyetleri için belirlenen yasakların bölgesel olmaması nedeniyle balıkçıların kaçak avcılığa yöneldiğini aktardı. Karadeniz, İstanbul`da oluşan müsilajı hatırlatarak, “Deniz derlerdi ki eskiden, her şeyi yutar. Ama maalesef deniz her şeyi yutmuyor, kusmaya başladı. Balık stoklarımızın azalmasındaki en büyük etken budur. Endüstriyel ve evsel atıklar. Vatandaş fabrikasını kursun diye o denizden alınan suyun tekrar denize verilmesi, kimyasal ve biyolojik arınma sistemleri olmadan deşarj etmesi İstanbul`u bitirdi. İskenderun Körfezini bitirdi, Gürlük Körfezini sıkıntıya soktu. Körfezlerimiz elimizden gitmeye başladı. Sonra ne diyoruz, suçlu balıkçı. Hiç de öyle bir şey yok. Suçlu bizleriz” diye vurguladı.

"KANAL İHANET PROJESİ"

Karadeniz, Kanal İstanbul projesine ilişkin de “Kanal İstanbul projesi, başlı başına kanal ihanet projesi gibi, denizlerimizi bilmeden Kanal İstanbul projesini uygulamaya kalkarsak, biz bir sefer daha sınıfta kalırız” dedi.  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA