6 Haziran 2024 Perşembe

09:24   MALATYA`DA 6 ŞUBAT DEPREMLERINDE YıKıLAN KıRÇUVAL OTELI DAVASı YARıN BAŞLıYOR... MILLI SPORCUNUN ANNESI ZELIHA AĞıRBAŞ: "AILELER OLARAK BIR AN ÖNCE ADALETIN SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   01:49   DıŞIŞLERI TEŞKILATıNı GÜÇLENDIRME VAKFı KURULUŞUNU ÖNGÖREN KANUN RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   01:10   BASıN KARTı YÖNETMELIĞINDE DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR YÖNETMELIK RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   01:05   TBMM GENEL KURULU... HULUSI AKAR: EMEKLI ASTSUBAY, KıDEMLI BAŞÇAVUŞLAR, BINBAŞıLARıN ÖZLÜK HAKLARıNıN IYILEŞTIRILMESI MÜMKÜN OLAMADı   23:09   HÜSEYIN BAŞ`TAN AKP`YE KAYYUM TEPKISI: "DÜNYA KAMUOYUNDA TÜRKIYE`YE HUKUKSUZ BIR DEVLET GÖZÜYLE BAKıLıYOR"   22:12   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YARGıNıN HAKKARI KARARı KIMSEYI RAHATSıZ ETMESIN   21:30   TÜRKAN ELÇI: TAHIR ELÇI CINAYETI BU ÜLKEDEKI FAILI MEÇHUL CINAYETLERIN VESIKASıDıR   19:53   CHP`NIN ENFLASYONUN NEDEN OLDUĞU SORUNLARıN ARAŞTıRıLMASı ÖNERISI TBMM`DE AKP VE MHP OYLARıYLA REDDEDILDI   19:48   ÖZGÜR ÖZEL, AYM BAŞKANı ÖZKAYA`Yı ZIYARET ETTI: “PARTI OLARAK AYM`NIN ÜZERINE TITIZLENIYORUZ. AYM`YI HIÇE SAYAN KIM OLURSA KARŞıSıNDA BIZLERI BULACAKTıR”   19:39   EKREM İMAMOĞLU TBB`NDE: "ENCÜMENDEKI ARKADAŞLARıMıZLA GÜZEL HIZMETLER ÜRETME KONUSUNDAKI KARAR BIRLIĞIMIZI VE GÖNÜL BIRLIĞIMIZI PAYLAŞTıK"   19:34   TBMM`DE DEM PARTILI VE AKP`LI MILLETVEKILLERI ARASıNDA "KÜFÜR" TARTıŞMASı...   19:10   TBB BAŞKANLıĞı`NA EKREM İMAMOĞLU SEÇILDI... İMAMOĞLU: "TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI`NI HIÇBIR MENSUBUNA AYRıMCıLıK HISSI YAŞATMAYAN BIR KURUM HALINE HıZLıCA GETIRECEĞIZ.   18:13   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, EMEK PARTILILERLE GÖRÜŞTÜ   18:05   ÖZGÜR ÖZEL, EMINE ŞENYAŞAR`ı ZIYARET ETTI: “ÖNÜMÜZDEKI HAFTA CUMHURBAŞKANı`NA BU KONUYU DOĞRUDAN ILETECEĞIM”   17:39   CEVDET AKAY: "ÇIFTÇILERIMIZIN SESINE KULAK VERIN, BUĞDAY TABAN FIYATıNı 15 LIRA OLARAK AÇıKLAYıN"   17:29   ERKAN BAŞ: "AKP ILE YENI BIR ANAYASA YAPıLAMAZ. BIZE GÖRE AKP VE GENEL BAŞKANı`NıN BU ÜLKEYE TEK HAYRı IKTIDAR KOLTUĞUNDAN KALKMAK OLUR"   17:18   TBB BAŞKANLıK SEÇIMLERI... GÖKAN ZEYBEK: EKREM İMAMOĞLU TBB TARIHINDE BIR ÇıĞıR AÇACAK   16:42   ABD TEMSILCILER MECLISI`NIN ULUSLARARASı CEZA MAHKEMESI`NE YAPTıRıM KARARı NE ANLAMA GELIYOR?   16:30   TBB SEÇIMINDE "KAYYUM" GERGINLIĞININ ARDıNDAN "OY SAYıMı" TARTıŞMASı   16:06   MUSTAFA ADıGÜZEL: "ERDOĞAN DIYOR KI ÇOCUK YAPıN. `AKıL VERME, PARA VER` DIYESIM GELIYOR"  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYESİNİN KUAFÖRLÜK KURSU, İSTİHDAM KAPISI OLDU


48 branşta faaliyet gösteren Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), mesleki eğitimlerini geliştirerek iş yeri açmak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor.

 

Tarih : 27 Nisan 2023 Perşembe 19:16   Okunma : 684

48 branşta faaliyet gösteren Toroslar Belediyesinin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), mesleki eğitimlerini geliştirerek iş yeri açmak isteyenlerin yoğun ilgisini görüyor.

TORTEK bünyesindeki Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursuna katılanlar, kurs sonunda aldıkları sertifikayla meslek sahibi oluyor, yeni beceriler kazanıp yeteneklerini keşfediyor.

Çoğunlukla ev hanımlarının rağbet gösterdiği kurslara, iş hayatına katılmak ve meslek öğrenmek isteyen erkek kursiyerler de yoğun talepte bulunuyor. Kursiyerler, teorik bilgileri uygulamalarla pekiştirerek mesleğin inceliklerini öğreniyor.

“KURSİYERLERE MEB ONAYLI SERTİFİKA”

Osmaniye Mahallesi’ndeki TORTEK binasında uzman eğitmen eşliğinde eğitim gören ve eğitimlerin sonunda başarılı olan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.

Mesleki yeterlilik kazananlar; Mesleki Eğitim Merkezleri’ne yönlendirilerek; çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerini almalarına da olanak sağlanırken, isteyenler de kendi iş yerlerini açabiliyorlar.

“HERKESE TAVSİYE EDERİM”

Kursta eğitim gören Koray Gün, bayan kuaförü olmak isteğini ve belediyenin bu kursu sayesinde mesleğin tüm inceliklerini öğrendiğini belirterek; “Kurs yerlerini araştırdım ve belediyemizin bu kursunu buldum. Bana burada tüm imkanlar sağlanıyor. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve kurs hocamıza teşekkür ederim. Herkese tavsiye ederim” dedi.

“EV HANIMIYDIM, MESLEK SAHİBİ OLDUM”

Kursiyer Nurten Oğuz da hobi edinmek amacıyla başladığı TORTEK Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursu ile yeni bir meslek sahibi olduğunu kaydederek; “Ev hanımıyım. Evle ilgilenmemin yanı sıra meslek öğrenmek istedim. Başkanımızın açtığı bu kurs sayesinde tüm imkanlardan  faydalanıyor ve yeni bilgiler öğreniyorum. Çok mutluyum. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a ve kurs hocamıza teşekkür ederim” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “MESLEK EDİNMEK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise meslek sahibi olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu söyleyerek; “TORTEK bünyesindeki mesleki eğitim kurslarımızla özellikle ev hanımlarının ekonomik hayata dahil olmalarını ve yeni dostluklar edinmelerini sağlıyoruz. Bu kurslarımızdan biri de günümüzün yoğun ilgi gören mesleklerinden olan Kuaförlük ve Saç Bakımı Yapımı Kursumuz. Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerlerimiz, kendilerine iş imkânı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerini devam ettirerek kendi iş yerlerini de açabiliyorlar. İstihdamı teşvik eden çalışmalarımızın yanı sıra üretime katkı sunan kadınların desteklenmesini de çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA