15 Mayıs 2024 Çarşamba

16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK  
 
     
   

YURTTAŞLAR, SUUDİ ARABİSTAN`DA SÜPER KUPA KARŞILAŞMASI ÖNCESİNDE YAŞANANLARIN ARDINDAN ANITKABİR`E AKIN ETTİ: “KUPAYI PAYLAŞSALAR ÇOK DAHA MUTLU OLURUZ. BU MAÇIN KAZANANI HALK OLDU, ATATÜRK OLDU”


Riyad`da Süper Kupa Final karşılaşması öncesinde yaşananların ardından bugün yurttaşlar Anıtkabir`i ziyaret etti. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Aylin Karadağ, "Olumsuz bir durum. Politik açıdan belki sıkıntılar yaşanmış olabilir ama bizi böyle olayların birleştirmesi bence çok güzel" dedi. Çanakkale`den gelen bir vatandaş, "Türkiye Cumhuriyeti`ni gençlere emanet ettik. Gençler görevini yaptı. Spor camiasını gençleri kutluyorum. Onları öpüyorum gözlerinden" diye konuştu. Gökhan Tekin ise, "Kupayı paylaşsalar çok çok daha mutlu oluruz. Bu maçın kazananı halk oldu, Atatürk oldu. Atatürk her zaman yaşayacak bir varlık bizim için. Asla ölmeyecek, içimizde yaşayacak birisi. İki takımı da kutluyorum, bu tavırları yüzünden" dedi. 

 

Tarih : 30 Aralık 2023 Cumartesi 17:28   Okunma : 386

Haber: MELİS YILDIRIM / Kamera: EYLEM LADİN DEĞER

Riyad`da Süper Kupa Final karşılaşması öncesinde yaşananların ardından bugün yurttaşlar Anıtkabir`i ziyaret etti. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Aylin Karadağ, "Olumsuz bir durum. Politik açıdan belki sıkıntılar yaşanmış olabilir ama bizi böyle olayların birleştirmesi bence çok güzel" dedi. Çanakkale`den gelen bir vatandaş, "Türkiye Cumhuriyeti`ni gençlere emanet ettik. Gençler görevini yaptı. Spor camiasını gençleri kutluyorum. Onları öpüyorum gözlerinden" diye konuştu. Gökhan Tekin ise, "Kupayı paylaşsalar çok çok daha mutlu oluruz. Bu maçın kazananı halk oldu, Atatürk oldu. Atatürk her zaman yaşayacak bir varlık bizim için. Asla ölmeyecek, içimizde yaşayacak birisi. İki takımı da kutluyorum, bu tavırları yüzünden" dedi. 

Dün, Fenerbahçe ile Galatasaray Suudi Arabistan`da oynanacak Süper Kupa Final karşılaşması öncesinde yaşananların ardından bugün, yurttaşlar Anıtkabir`e akın etti. Anıtkabir`i ziyaret eden vatandaşlar, duygularını ANKA`ya şöyle anlattılar:

"BİRLEŞTİRİCİ BİR OLAYA VESİLE OLMASI ŞU ZAMANLARDA İHTİYACIMIZ OLAN BİR ŞEY"

Aylin Karadağ: “Maçtan ziyade daha politik bir noktaya geldi. Verilen tepkiye çok sevindik. Kesinlikle geri dönmeleri gerekiyordu. Tazminat talepleri gibi bir durum olabilir ama burada geri adım atılmadan, o maça çıkılmadan geri dönülmesi kesinlikle çok güzel olmuş. Biz de bugün bu vesileyle Atamızı ziyarete gelmiş olduk. Olumsuz bir durum. Politik açıdan belki sıkıntılar yaşanmış olabilir ama bizi böyle olayların birleştirmesi bence çok güzel. Kimse Fenerbahçe ya da Galatasaray demeden, hangi takımı tutuyorsun demeden; hatta Beşiktaş`ın da bu konuda destekleri oldu, birleştirici bir olaya vesile olması bence şu zamanlarda bizim ihtiyacımız olan bir şey.”

"NE ŞAM`IN ŞEKERİ NE ARAB`IN GÜCÜ"

Çanakkale Gelibolu`dan gelen yurttaş: “Ben çılgın Atatürkçüyüm. Ta buraya geldim. Atalarımızın dediği şu vardır; ne Şam`ın şekeri ne Arab`ın gücü. Türkiye Cumhuriyeti`ni gençlere emanet ettik. Gençler görevini yaptı. Spor camiasını gençleri kutluyorum. Onları öpüyorum gözlerinden. Ben fizik matematik öğretmeniyim. O gençleri yetiştirdim lisede. Vatan size emanet, Türkiye Cumhuriyeti`ni Atamız onlara emanet etti. Onlara güveniyoruz.”

Suat Aydınoğlu: “Futbolcuların bu tutumunu destekliyorum. Fenerbahçe, Galatasaray camialarını da bu tutumlarından dolayı destekliyorum. Sonuçta kurucu liderimiz, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü her ortamda göğsümüzde gururla taşımamız gerekir. Buna engel olunmaması gerekir.”

"EZELİ REKABET EDEBİ DOSTLUK"

Arda Demirel: “İptal edilmesi gayet iyi oldu. Atatürk`e böyle yapılamaz. Keşke daha önce de Arabistan`da oynama kararı almasaydık ama yapacak bir şey yok. Galatasaraylıyız sonuna kadar. Ezeli rekabet edebi dostluk. İyi ki var Galatasaray ve Fenerbahçe. Türkiye`de istedikleri yerde yapabilirler. Beşiktaş da sahasını açtı, Tunç Soyer de dedi `gelin`. Trabzon`da da yapılabilir, Ankara`da Eryaman dururken Arabistan`da niye yapıyoruz ki mesela?”

Elif Demirel: “Doğru bir tepki olduğunu düşünüyorum. Atatürk`ün birleştirici yönünü bir kez daha görmüş olduk. Türk halkının ortak bir değeridir Atatürk. Takım gözetmeden hepimiz tek vücut olduk.”

Mine Taşcı: “Dün yaşanan olaydan dolayı buradayız. Zaten sürekli geliyoruz ama düne istinaden buradayız. Biz buradayız, siz neredesiniz diyelim öncelikle. Dün yaşanan olay için de kınıyoruz ve çok üzülüyoruz. Ben Beşiktaşlıyım ama Fenerbahçe`ye, Galatasaray`a bu tutumundan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

"BİZİM ORADA NE İŞİMİZ VAR, YÜZÜNCÜ YIL KUPASI`NI NİYE ORADA KUTLUYORUZ"

Çilem Ataç: “Talihsizlik değil çok doğru bir karardı yapılan işlem. Zaten bizim orada ne işimiz var, Yüzüncü Yıl Kupası`nı niye orada kutluyoruz. Atatürk`ün olmadığı yerde hiçbir yerde olmadığımızı gösterdikleri için Fenerbahçe ve Galatasaray`a çok teşekkür ederiz. Normalde Beşiktaşlıyız ama biz her zaman kavga da etsek bir bayrakta toplanabiliyoruz. Dün çıkıp geldikleri için onlara minnettarız. Kesinlikle Araplara hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz de.”

Özgül Uysal: “Mükemmel bir tepki göstermişler, Ali Koç özellikle. Futbolcularımız bu şekilde Atatürk`ün hiçe sayılmalarına tepki göstererek bırakıp gelmeleri gurur verici bir olay.”

"BU MAÇIN KAZANANI HALK OLDU"

Gökhan Tekin: “Bunun başlıca sebebi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF`nin kendisi, yönetimi diyebilirim. Acilen istifa etmesi gereken insanlar var. Bunu yapmalarını zaten bekliyordum, öncelikle Fenerbahçe`den. Zaten İrfan Can Kahveci de bu durumun yaşanmasından 5 dakika sonra falan fotoğraf paylaştı, Atatürk fotoğrafının olduğu bir tişört ile. Bu yüzden son derece mutluyuz. Böyle bir şeyin yaşanması bizi mutlu etti. Eminim mutsuz olan bir insan yoktur bu durumdan. Kupayı paylaşsalar çok çok daha mutlu oluruz. Bu maçın kazananı halk oldu, Atatürk oldu. Atatürk her zaman yaşayacak bir varlık bizim için. Asla ölmeyecek, içimizde yaşayacak birisi. İki takımı da kutluyorum, bu tavırları yüzünden.”

Mehmet Akıncı: “Galatasaray`a da Fenerbahçe`ye de teşekkür ediyoruz. Arap bizi biraz hatırlasın artık yani, Türkiye`yi, Türkiye Cumhuriyeti`ni. Öyle yok; hem bizim bayrağımız hem Atatürkümüz olmayacak, yok öyle bir şey.”

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan`ın başkenti Riyad`da dün akşam oynanacak Süper Kupa Finali ertelendi. Maçta kulüplerin sahaya Mustafa Kemal Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi yetkililer izin vermedi. Ardından maça çıkmama kararı alan iki takımdaki futbolcular Türkiye`ye döndü.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA