17 Haziran 2024 Pazartesi

19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   16:14   UTKU ÇAKıRÖZER: GEZI TUTUKLULARı BIR BAYRAMA DAHA ÖZGÜRLÜKLERINDEN MAHRUM GIRMEMELI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   15:34   AÇEV: “BABA SEVGISI VE ILGISIYLE BÜYÜMEK, ÇOCUKLARıN ÇOK YÖNLÜ GELIŞIMINI DESTEKLIYOR”   15:28   LIMAK`ıN BODRUM`DAKI PROJESINE YÖRE HALKı TEPKI GÖSTERDI: “HUKUKI MÜCADELEYI BAŞLATACAĞıZ”   15:14   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BÖCEK:" BU BAYRAMıN HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER GETIRMESINI DILIYORUM"   15:13   PSIKOLOGLARDAN KURBAN BAYRAMı UYARıSı: "12 YAŞ ALTıNDAKI ÇOCUKLARı KESIM ALANıNDA BULUNDURMAYıN"   15:06   CUMHURBAŞKANLıĞı YıLLıK PROGRAMı`NA GÖRE, TMO BU YıL SADECE 3,5 MILYON TON BUĞDAY ALıMı YAPACAK   14:33   CHP İZMIR`DE BAYRAMLAŞMA... ASLANOĞLU: "SEÇIM SANDıĞı NE ZAMAN KONURSA KONSUN, CHP IKTIDAR OLACAKTıR"   14:13    ERDOĞAN`DAN ÖZEL`E "SUÇ ORTAĞı" YANıTı: ``BIZIM IADEIZIYARETIMIZI DEMEK KI HAZMEDEMEDILER``   13:54   MANSUR YAVAŞ: "SEVDIKLERINIZLE SAĞLıK, HUZUR VE MUTLULUK DOLU BAYRAMLAR GEÇIRMENIZI DILIYORUM"   13:49   SIYASI PARTI LIDERLERININ BAYRAM PROGRAMı BELLI OLDU   13:44   ÖZGÜR ÖZEL, AZERBAYCAN`ıN MILLI KURTULUŞ GÜNÜ`NÜ KUTLADı   13:44   SIYASI PARTILERIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı BELLI OLDU   13:33   DEVLET BAHÇELI: "SABıR VE TAHAMMÜL SıNıRıMıZı ZORLAMA YANLıŞıNDAN DERHAL DÖNÜN"   12:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ADALET YÜRÜYÜŞÜ 7 YAŞıNDA. 86 MILYON YURTTAŞıMıZ IÇIN ADALETI SAĞLAYANA, HAKSıZLıKLARı SONLANDıRANA KADAR O MÜCADELEMIZ SÜRECEK"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: “Birlik ve beraberlik içerisinde Mut halkına hizmet edeceğiz”


Mut Belediyesi ile Mut Kaymakamlığı`nın düzenlediği, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin de desteklediği ‘62. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu katıldı. Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda düzenlenen ve 3 gün sürecek festivalin açılışında konuşan Başkan Seçer, gelecek 5 yılda da Mut’a hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.

 

Tarih : 24 Mayıs 2024 Cuma 18:35   Okunma : 493

(MERSİN)- Katıldığı ‘62. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali`nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde Mut halkına hizmet edeceğiz" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Mut Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisinin ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

“Birlik ve beraberlik içerisinde Mut halkına hizmet edeceğiz”

İlçe halkıyla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Seçer, “Mut halkı olarak 31 Mart`ta bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Mut ilçemizde seçilip 5 yıllık görevi üstlenen Murat Orhan`a da başarılar diliyorum. Hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde Mut halkına hizmet edeceğiz. Önümüzdeki 5 yılda tarım, emek, alın teri ve bereket kenti Mut`a hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

“Tarımsal desteklerde Mut`u ayrı bir yere koyduk”

Mut`un, kentin en geniş yüzölçümüne sahip ilçesi olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mut ilçemiz en geniş topraklara sahip ve zorlu koşullarda tarımsal üretim yapan ilçemiz. Bu koşulları ve şartları bildiğimiz için geçtiğimiz 5 yıllık dönemde tarımsal desteklerde, Mut`u ayrı bir yere koyduk. Geçtiğimiz 5 yılda yaptığımız 354 kilometrelik sulama borusu desteğinin 93 kilometresini yani yüzde 26`sını Mut`a yaptık. Mut bunu hak ettiği için yaptık” ifadelerini kullandı.

‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim` projesi kapsamında 5 yılda 7 bin 500 küçükbaş damızlık hayvan dağıtımı yaptıklarını hatırlatan Seçer, “300 ailemize işletme kurduk. Üçer beşer, yasak savmak için yapmadık. Çalışın, üretin emeğinizin karşılığını alın istiyoruz. Fide, fidan, alet, ekipman, bir önceki 5 yılda tarıma dair gerçekleştirilen projeler devam edecek” dedi. 

Yeni projelerin de hız kesmeden devam edeceğini belirten Başkan Seçer, “Üreticimizin en büyük maliyet kalemlerinin başında elektrik faturaları geliyor. Tarımsal Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesiyle kooperatiflere destek vereceğiz. Projelerinizi hazır edin, güneş enerjisi santralleri kuralım, elektrik giderlerinizi düşürelim” diye konuştu.

“Herkes elini taşın altına koysun, Mut`un sorunlarını çözelim”

Akılla ve bilimle yapılan projelerin, üreticinin maliyetinin düşüreceğini söyleyen Seçer, şöyle devam etti:

“Atatürk`ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir`. Bilimi takip edersek dünyada rekabet eden güçlü bir ülke haline geliriz. Bunu hep beraber yapacağız. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde başarı olmaz. Herkes elini taşın altına koysun. Buradan Cumhur İttifakı`na mensup siyasetçilere sesleniyorum; bürokraside sıkışan, bekleyen ve tıkanan işlerimizin çözümüne katkı sunsunlar. Ortak paydamız Mersin`dir, Mersin`in olduğu noktada siyaseti ve particiliği bırakalım, beraber olalım."

Tarımda ‘Köyümüz Atölye` projesini de hayata geçireceklerini müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, her bölgenin değerli ürünlerinin pazarlamasının yapılmasına katkı sağlayacaklarını ve ürünleri dünyaya tanıtacaklarını duyurdu. İlçenin arazi yollarına ilişkin çalışmaların temellerini de attıklarını hatırlatan Seçer, “Çalışmalar süratle devam ediyor, yakın zamanda da hizmete alacağız” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi ile Mut Belediyesi her zaman yan yana olacak”

Başkan Seçer, Büyükşehir ile Mut Belediyesi`nin her zaman yan yana olacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz biliyoruz ki ayrı ve gayrı olmak, inatlaşmak, birbirine parmak sallamak, birbirine kem konuşmanın kimseye bir yararı yok. Vatandaşı da geriyor ve üzüyor. Önümüzdeki 5 yılda 13 ilçemizde ilçe belediye başkanlarımızla uyum içerisinde çalışma gayreti içerisinde olacağız. Her zaman el ele, kol kola sizlere hizmet edeceğiz. Bugünümüz kutlu olsun, darısı her sene olsun. Ürününüz bereketli olsun.” 

“Mut halkı hizmetlerinden dolayı Vahap Seçer`e oy vermiş”

İlçenin büyük insanlar yetiştirdiğini ve bunlardan birinin Karacaoğlan olduğunu belirten İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, festivalin de ona ithaf edilmesi gerektiğini söyledi. Dervişoğlu, festivale Cumhur İttifakı`na mensup partilerin genel başkanlarının katılmamasını eleştirerek, “Vatandaş tercihte bulundu diye vatandaşa kızamazsınız. Mutlu tercihini koymuş, oy kullanırken de Sayın Vahap Seçer`i hizmetlerinden ötürü takdir ettiğini göstermek için oy vermiş” diye konuştu.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldız ise festivale katkı sunanlara teşekkür ederek, “Umarım bu festival Mut ilçemizin hak ettiği tanıtımı almasına önemli bir katkı sağlar” dedi.

“Mutluların yerel sorunlarını Başkan Seçer çözüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Talat Dinçer, ilçe halkının yerel sorunlarının, Başkan Seçer`in destekleriyle çözüldüğünü kaydetti. Genel sorunların başında girdi maliyetleri olduğunu ve bu sorunların çiftçinin belini büktüğünü belirten Dinçer, “Maliyetini kurtaramadılar ama inadına çalışıyorlar ve inadına emek veriyorlar” diyerek, Mutluları tebrik etti.

“Mut`a yapılacak hizmetler engelleniyor”

İlçenin su sorunu olduğuna değinen CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, bu sorunları bildiklerinin altını çizerek, “Büyükşehir Belediye Başkanı`mız Vahap Seçer, Mut İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon Hattı ile bu sorunu çözmek istiyor. Ama projeler imzaya takıldı” dedi.

İlçe sakinlerinin çok çalışkan olduğunu ve Başkan Seçer`in çalışmasını görerek onu desteklediklerini kaydeden Çakır, “İnatla üretmeye çalışıyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Mutlu kalın, mutlu olun” ifadelerini kullandı.

“Kayısının ilçemize olan katma değerini yükseltmek adına birçok faaliyet icra ettik”

Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı ise kayısının stratejik bir ürün olduğuna değinerek, “Bu nadide ürünün pazarlama imkanlarını artırmak, ilçemize olan katma değerini yükseltmek adına birçok faaliyet icra ettik. Bu çalışmaları yaparken bizlere desteklerini esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Her ne olursa olsun Mut çiftçisi üretmeye devam edecek”

İlçe ekonomisinin yüzde 90`ının tarıma dayalı olduğunu kaydeden Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, başlıca ürünlerinin kayısı olduğunu vurgulayarak, “Böyle coşkulu bir festival ilçemizde kutlanmamıştı. Hepinize bu coşku için teşekkür ediyorum. Her ne olursa olsun, Mut çiftçisi üretmeye devam edecek” diyerek, festivale büyük katkı sunan ve yoğun programına rağmen festivale katılan Başkan Seçer`e teşekkür etti.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, günün anısına Başkan Seçer`e hediye takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA