29 Mayıs 2024 Çarşamba

16:15   AYSU BANKOĞLU`NDAN, 9`UNCU YARGı PAKETI`NE ELEŞTIRI   15:52   GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANı BILGIN: ”SGK`NıN ILAN YAYıMLAMA RAYIÇ BEDELINI BEŞ KAT YÜKSELTMESI YEREL MEDYA IÇIN CIDDI TEHDITTIR”   15:21   İLHAN UZGEL-HAKAN FIDAN GÖRÜŞMESI GERÇEKLEŞTI   13:57   ÖZEL SEKTÖR ÇALıŞANı ÖĞRETMENLER MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI BAŞLATTı   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "TÜZÜK DEĞIŞTIĞINDE KADıN KOLLARıNıN GÜÇLENDIRILMESINI İSTIYORUZ"   13:24   AYLIN NAZLıAKA, CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANLıĞı İÇIN YENIDEN ADAY OLDUĞUNU AÇıKLADı   12:21   ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ: "SOKAK HAYVANLARıYLA İLGILI TASLAK MECLIS`E ULAŞTı"   10:31   AVUKATLAR ``CMK TARIFESINE`` TEPKILI   10:01   SOKAK HAYVANLARıNıN UYUTULMASı HAZıRLıĞıNA HAYVANSEVERLER TEPKILI   09:49   “MERSIN ATıK SU YÖNETIMI VE EKOLOJIK DENGE PROJESI” GÜÇLENIYOR   01:51   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN KARARıYLA MEB, TÜRKIYE MAARIF VAKFı`NA 2024 YıLıNDA 5 MILYAR 702 MILYON TL`YE KADAR KAYNAK AKTARABILECEK   23:45   SAFRANBOLU`DAKI OKULLARA "TASARRUF TEDBIRI" YAZıSı: "ÇAY MAKINELERINI KULLANMAYıN"   22:54   ÖZGÜR ÖZEL, AB ÜYESI ÜLKELERIN BÜYÜKELÇILERI ILE BIR ARAYA GELDI   21:52   İSIAS OTELI DAVASıNDA 4 KIŞI HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI... ADALET ARAYAN AILELER, "BU KARARı OLUMLU KARŞıLıYORUZ"   21:02   ODTÜ`DE ÖĞRENCILERIN DEVRIM STADYUMU`NDA YAPACAĞı ŞENLIĞI ENGELLEME ÇABASı CHP HEYETINE TAKıLDı   19:36   CHP`NIN "MESEM`LERDEKI IŞ CINAYETLER ARAŞTıRıLSıN" ÖNERISI AKP VE MHP MILLETVEKILLERININ OYLARıYLA REDDEDILDI   18:14   ALI MAHIR BAŞARıR: “ULAŞTıRMA BAKANı, BIR AYıBıNı AÇıKLAMAK IÇIN ÇOK DAHA BÜYÜK BIR AYıP YAPTıĞıNı ITIRAF ETTI”   18:11   KıLıÇDAROĞLU DEMIRTAŞ`ı ZIYARET ETTI: “DEMIRTAŞ DıŞARıDA OLSAYDı TERÖR OLAYLARı BITERDI”   17:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “İLK SEÇIMLERDE PARTIMIZI IKTIDARA TAŞıYACAĞıZ"   17:10   TBMM İLIÇ MADEN KAZASıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NA SUNUM YAPAN PROF. DR. CANDAN GÖKÇEOĞLU: "4. LIÇ FAZıNDA DAHA ÖNCE DE BIR KAYMA OLDU. BEN OLSAM BUNU DIDIKLERDIM"  
 
     
   

Şaymana Festivali Öncesi Arslanköy’ün Yolu Asfaltlandı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Arslanköy’e bağlı Başpınar Yolu’nun asfalt sorununu çözdü. Vatandaşların ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntıların aşılması amacıyla ekipler tarafından Başpınar’da 4200 metrelik yola asfalt döküldü. Ayrıca, 26 Temmuz’da başlayacak olan Şaymana Festivali öncesinde yaşanabilecek ulaşım sorunlarının da önüne geçilmiş oldu.

 

Tarih : 24 Temmuz 2019 Çarşamba 13:59   Okunma : 1174

Mersin’in Toroslar İlçesi’ndeki Arslanköy Mahallesi’nin asfalt sorunu çözüldü. Mahallede uzun süredir bozuk olan Başpınar Yolu’na, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince asfalt döküldü. Böylelikle, 26 Temmuz’da başlayacak olan ve bölge için büyük önem taşıyan Şaymana Festivali öncesinde yaşanabilecek ulaşım sorunlarının da önüne geçilmiş oldu.

4200 METRELİK YOL ASFALTLANDI

Arslanköy’ün doğal güzelliklerine ulaşımda kritik bir öneme sahip olan ve bölge sakinleri ile bölgeyi ziyarete gelen vatandaşlar tarafından sıkça kullanılan 4200 metrelik yola dökülen asfalt, her yıl düzenlenen ve ünlü sanatçıların katıldığı Şaymana Festivali’ne ulaşımı kolaylaştırdı. Başpınar Yolu ekipler tarafından önce sıkıştırılarak by-pass çalışması ile hazır hale getirildi. Ardından şerbet verilip, 1 gün bekletilerek sahti kaplama ile asfaltlandı. Söz konusu yolda kombilerle 850-900 ton civarında 12-19 mıcır malzemesi ile 160-220 asfalt verilip sathi kaplama yapıldı. Silindirlerle hazır hale getirilen yol, vatandaşların kullanımına sunuldu.

“BU BÖLGE ÇOK ÖNEMLİ”

Mahalle sakinlerinden Ali Karagöz, Çatak, Yedigöz ve Başpınar mevkiilerinin asfaltlanmasının önemli olduğunu belirterek, “Asfalt döküldü, bizim sıcak asfalt dediğimiz asfalt. Sağ olsunlar arkadaşlar altyapısını da çok güzel hazırlamışlar. Güzel bir asfaltımız oluyor. Bu bölge çok önemli. Bir ucu yaylalara gider, bir ucu ileride restoranlara, mesire alanlarına, bahçe yollarına gider. Onun için buranın çok önemi var. Başkanımız’a burayı öncelediği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇUKURLARDAN KURTULMUŞ OLUYORUZ”

Başpınar mevkii sakinlerinden Yücel Başpınar, “Burası turistik bir bölge, mesire alanları var, su gözleri var, yörükler var. Öncelikle Başkanımız’a çok teşekkür ederiz. Çukurlar vardı, 2 yıldır bu asfaltı bekliyorduk. Bu yolu çok sık kullanıyoruz. Hem mahallemiz hem bahçemiz var hem arıcılar var bu yüzden çok sık kullanıyoruz” diye konuştu.

Asfaltlanan Başpınarı Yolu üzerinde tarımla uğraşan ailesine yardımcı olan Elif Nazlı Ballı ise düşüncelerini “Eskiden tozdu, sürekli duman oluyor, ürünlerimizin üstüne geliyordu. Artık gelmeyecek” sözleriyle anlatırken; güzergahı kullanan Özkan Öztürk ise “Çok güzel oldu köyümüz için. Teşekkür ederiz. Ulaşımımız daha kolay olacak yoldaki çukurlardan kurtulmuş oluyoruz, arabalarımıza yazıktı. Teşekkür ediyorum Başkanım’a ilgisinden dolayı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA