5 Mayıs 2024 Pazar

12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

İŞİDli Teröristin Üzerinden 5 Kilo Patlayıcı Çıktı.


Detaylar netleştikçe kurtulunulan facianın boyutu da ortaya çıkıyor. İŞİDli teröristin üzerinden bomba kemerine sarılmış ve bilye ile güçlendirilmiş yaklaşık 5 kilo patlayıcının çıktığı bildirildi.

 

Tarih : 7 Eylül 2017 Perşembe 18:36   Okunma : 1227

Mersin'de dün sabah 9:30 civarında Suriye Uyruklu İŞİDli teröristin 50. Yıl Polis Merkezine bombalı saldırı hazırlığındayken vurularak etkisiz hale getirilmesi ile Mersin büyük bir faciadan kurtulmuştu. Detaylar netleştikçe kurtulunulan facianın boyutu da ortaya çıkıyor. İŞİDli teröristin üzerinden bomba kemerine sarılmış ve bilye ile güçlendirilmiş yaklaşık 5 kilo patlayıcının çıktığı bildirildi.

Mersin'de dün polis merkezinde görevli nöbetçi polis memurunun duyarlılığı sonucu büyük bir faciadan dönülen bombalı saldırı girişimiyle ilgili soruşturma devam ederken, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, öldürülen Suriye uyruklu Abdulkader Alsebaee'nin (19), İŞİD'in uyuyan hücrelerinden biri olduğu ve Türkiye'ye 3 yıl önce ailesiyle birlikte giriş yaptığı belirlendi. Göçmen bürosunda da kaydı bulunan teröristin, Suriye'de iken kafasının sol tarafına isabet eden şarepnel parçası dolayısıyla yaralandığı ve uzun süredir Mersin'de fizik tedavisi gördüğü öğrenildi. Emniyet yetkilileri teröristin üzerinden bomba kemeri ve kemerin içerisine yerleştirilmiş halde yaklaşık 5 kilo civarında patlayıcı ele geçirildiğini bildirdi. Çok sayıda bilye ile güçlendirildiği tespit edilen patlayıcının cinsinin ise yapılan kriminal incelemesi sonrası belli olacağı ifade edildi. Öte yandan, teröristin saldırı girişiminde bulunduğu polis merkezinin yaklaşık 100 metre yakınındaki evinde yapılan aramada ise bomba kemeri yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili olarak teröristin birlikte yaşadığı babası ile üvey annesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltında olduğu, zanlıların ifadeleri doğrultusunda yeni gözaltıların da olabileceği kaydedildi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki 50. Yıl Polis Merkezi önünde dün meydana gelen olayın, karakol önünde nöbet tutan polis memurunun duyarlılığı sayesinde faciaya dönüşmeden önlendiği vurgulandı. Saat 08.15 sıralarında gerçekleşen saldırı girişiminin, personelin değişim saatine denk geldiği, nöbetçi polisin merkeze doğru yaya olarak yaklaşan teröristi önce 'dur' ihtarı ile uyardığı, uyarılara rağmen yürümeye devam edince de havaya bir el ateş açtığı belirtildi. Bunun üzerine teröristin eliyle fünyeyi ateşlemek üzere hamle yaptığı, nöbetçi polis memurunun ise sarkan kabloları görünce teröriste ateş açarak vurduğu, yere düşen teröristin yaralı halde bombayı patlatmaya çalışması üzerine polisin ateş açmaya devam ettiği gelen ayrıntılar arasında.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin, Terör, Canlı Bomba, İşid

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA