17 Mayıs 2024 Cuma

16:36   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:21   MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI... “HER ŞEY SİZİN İÇİN”   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI...   12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK  
 
     
   

HDP’li Turan’dan Eğitim emekçilerinin aşılanması hakkında TBMM Başkanlığına soru önergesi


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, eğitim emekçilerinin aşılanması hakkında TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

Tarih : 13 Nisan 2021 Salı 18:47   Okunma : 589

HDP Milletvekili Rıdvan Turan, "Bakanlığınızın eğitim emekçilerinin hızlı şekilde aşılanması için bir çalışması var mı, sağlıklı ve güvenli bir eğitim için hangi politikalar uygulandı?" diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması için verdiği soru önergesinde Turan, toplumun maske ve dezenfektan ihtiyaçları başta olmak üzere, aşılamaya kadar salgına karşı alınabilecek bütün önlemler konusunda yeterli düzeyde bir adım atılmadığını belirtti.

HDP Milletvekili şunları söyledi:

"Böylesi yetersizliklerle dolu bir süreçte farklı meslek gruplarından çalışan emekçiler salgına karşı savunmasız bırakılmıştır. Bu meslek gruplarından biri de kuşkusuz eğitim emekçileridir. Eğitim emekçileri her gün binlerce insanla temas etmekten dolayı salgına yakalanabilecek kesimlerin başında gelmektedir. Yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen eğitim alanında salgınla mücadele konusunda yeterli önlemler alınmadığı için binlerce eğitim emekçisi ve öğrencinin sağlığı tehlike altındadır.

"Türkiye'deki bütün eğitim emekçileri büyük bir tereddüt ile okula gitmektedir. Özellikle son haftalarda Covid - 19 vakalarındaki muazzam artış ve eğitim alanında yeterli önlemlerin alınmaması yüz yüze eğitimi sürdürülebilir olmaktan çıkarmıştır. Hükümet tarafından salgına karşı eğitim alanında ciddi önlemler alınmalı ve eğitim alanında çalışanların aşılanması için gerekli hazırlıklar ivedilikle yapılmalıdır."

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:

Bakanlığınızın eğitim emekçilerinin hızlı şekilde aşılanması için bir çalışması var mıdır?

Bakanlığınız tarafından eğitim emekçilerinin aşılanması için herhangi bir tarih aralığı belirlenmiş midir?

Bakanlığınız tarafından sağlıklı ve güvenli bir eğitim için hangi politikalar uygulanmıştır?

Bakanlığınız tarafından Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden eğitim emekçileri için neler yapılmıştır?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, HDP, EĞİTİM, EMEKÇİLERİ, TBMM, SORU ÖNERGESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA