18 Mayıs 2024 Cumartesi

16:36   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:21   MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI... “HER ŞEY SİZİN İÇİN”   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI...   12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK  
 
     
   

"Mersin Sahilleri Kimsenin Çöplüğü Değil"


Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersinlilerin tepkilerine rağmen kurulan balık çiftliklerinin sayısının artarak, Silifke-Dana Adası mevkiine 10 balık çiftliğinin daha kurulma izninin verilmesine tepki gösterdi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2018 Salı 13:32   Okunma : 950

“ÇED OLUMLU RAPORLARININ İPTAL EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Mersin kıyılarına balık çiftliği kurulmasına 2008 yılından bugüne turizmcilerin, çevrecilerin ve bölge halkının karşı çıkarak mücadele ettiğini, buna rağmen Silifke Dana Adası mevkiine 10 tane daha balık çiftliğinin kurulacak olmasının Mersin’in geleceği açısından kabul edilemez bir karar olduğunu belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilanına göre; Silifke-Dana Adası mevkiine balık çiftliği kurmak için; Kılıç Deniz Ürünleri, Apaz Su Ürünleri, Gündoğdu Su Ürünleri, M. M. Marin Denizcilik ve Süleyman Yıldızhan tarafından hazırlanan ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenmiş olup,  ÇED süresinin son aşamasında sona gelindiği belirtilmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilanında, ÇED raporunun son aşaması olan halkın katılım toplantısının 19 Temmuz’da yapılacağı duyurulmuş, ancak toplantının yeri ve saati belirtilmemiştir.

Muğla ve Antalya sahillerini kirletip turizmi tehdit eden kafes balıkçılığının Mersin’e kaydırılmasını kabul etmiyoruz. Mersin Akdeniz’in dünyaya açılan bir kapısıdır. Mersin,  geleceğini turizme dayamış bir kenttir. Mersin turizmini baltalayacak, buna zarar verecek her türlü girişime karşı çıkacağız. Mersin sahilleri hiç kimsenin çöplüğü değil. Denizimizi kirletecek, ekosistemimizi ve insan sağlığını bozacak olan balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz. 2008 yılından bu yana ilimiz sınırları içerisinde denizde ağ kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliğine izin veren tüm ÇED olumlu raporlarının iptal edilmesini talep ediyoruz.Mersin Barosu olarak bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“YASALARA AYKIRIDIR”

Yetkililerden, balık çiftlikleri konusunda daha radikal karar almalarını talep ederek, denizlerimizin ve kıyılarımızın işgaline son verilmesi gerektiğini söyleyen Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,  “Aydıncık ve Silifke sahilleri sonuna kadar  birinci derecede doğal SİT, arkeolojik SİT ve turizm bölgeleridir. Birinci derecede doğal SİT alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Buralarda balık çiftlikleri kurmak yasalara aykırıdır. Yönetimlerin Mersin’in geleceğini baltalayacak kararlar almasını üzüntüyle karşılıyorum”şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA