30 Nisan 2024 Salı

12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK  
 
     
   

MESKİ İçme Suyu Yatırımlarına Mut İlçesinde Tüm Hızıyla Devam Ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mut İlçesi Dağpazarı Mahallesi’nde içmesuyu şebekesine yönelik olarak başlattığı yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Tarih : 2 Ekim 2018 Salı 16:51   Okunma : 851

MESKİ Genel Müdürlüğü, ilçeden mahalleye tüm yerleşim birimlerine içmesuyu sağlamak adına büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan içmesuyu kaynağı bulunmayan yerleşimlere yeni kaynaklar sağlayarak bir yandan eski içmesuyu şebekelerini yenileyerek bir yandan da yeni içme suyu şebekeleri inşa ederek vatandaşları sağlıklı ve kesintisiz içmesuyuna ulaştırıyor.

Mut İlçesi Dağpazarı Mahallesi, içmesuyu Süt Pınarından cazibeli olarak karşılanmaktadır. Mahallenin  mevcut içmesuyu tesisi eski yıllarda yapılmış, özellikle PVC borulu olan isale ve şebeke hatları ekonomik ömrünü doldurmuş, sürekli arızalar oluşmakta, mahallenin yerleşim yerinin büyümesi ile bazı konutlara şebeke hattı olmadığından su verilememektedir. Mahallenin ilçe merkezine çok uzak olması nedeniyle oluşan arızalara kısa sürede müdahale edilememekte ve MESKİ Genel Müdürlüğü’ne ayrıca maddi bir külfet getirmektedir.

MESKİ Müdürlüğü tarafından sorunun giderilebilmesi için Dağpazarı Mahallesi’nin kaptaj, isale hattı ve içmesuyu şebeke hatlarının tamamen, Süt Pınarı kaptajı, isale hattı ve şebeke hatları yenilenecektir. Muhtelif çaplarda  21.958 metre içmesuyu isale ve şebeke hatları döşenecektir.  Bu projenin uygulanması ile Dağpazarı Mahallesi içmesuyu sorunu tamamen giderilerek mahalleye yeterli, sağlıklı içmesuyu sağlanmış olacaktır.

“90 YILLIK İÇME SUYU İSALE HATTIMIZ DEĞİŞECEK”

Dağpazarı Mahalle Muhtarı Mehmet Demir, çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, mahallelerin içmesuyu temini sağlayan isale hattının 90 yıllık olduğunu belirterek hattın eski olması nedeniyle içmesuyu sorunu yaşadıklarını söyledi. Demir, “Mahallemiz Mersin İli’ne  215 kilometre Mut ilçesi’ne 35 kilometre uzaklıktadır. Toros Dağlarının en uzak mahallelerinin bir tanesidir. MESKİ içmesuyu çalışmaları ile mahallemizin isale hattı ve içmesuyu şebeke hattını tamamen yenileyecektir.  Çalışmaların tamamlanması ile birlikte mahallemizin yaşadığı su kaybı ve su kesintileri son bulacaktır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz  olmak üzere bizlere hizmet veren tüm MESKİ çalışanlarına mahallem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA