30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

Ali İlk Basın Toplantısı Gerçekleştirdi


CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Gençlik Kolları, İlçe Kadın Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Aday Adayları, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları, partililer ve basın mensuplarının katılımıyla İlçe Başkanlık binasında Ülke ve Tarsus’un sorunları ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

Tarih : 11 Aralık 2018 Salı 15:45   Okunma : 1246

Ali İlk, Ülke ve Tarsus'un sorunlarına dair yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

17 Yıllık AKP iktidarının yerel uzantısı AKP belediyeleri, AKP iktidarının yedek lastiği MHP ve yerel uzantısı MHP belediyeleri şehirleri, dağları, mezraları, kıyıları talan etmişler, kamunun kıt kaynaklarını hovardaca harcamışlardır.

17 Yıllık talanın mağduru 80 milyonluk Türk ulusudur, yardım kolisine muhtaç edilmiş yoksul Türk halkıdır.

Bu talana karşı çıkan, örgütlenen, mücadele eden binlerce yurttaş, ezilen, kıyasıya sömürülen, her gün biraz daha yoksullaşan milyonlarla buluşamadığından bu talan ve yağma düzeni hukuk tanımadan devam etmektedir.

Yalana, talana karşı çıkmak, ülkeyi cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizine sürükleyen iktidar ve suç ortaklarıyla mücadele, parti koridorlarından çıkıp milyonların mücadelesinin bir parçası olmak yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi'nin vazifesi olmamalıdır.

Yurtseverlik duygusunu taşıyan herkes bu mücadelenin parçası olmalıdır.

Bilinen anlamıyla artık AKP diye bir parti kalmadığından, MHP diye bir parti zaten olmadığından belediye başkanlığı da Beştepe’ den atamayla olmaktadır. Eski bakanlar, vekiller, valiler, il başkanları AKP, MHP listelerinden aday olmak için kim bilir ne arzuhaller gönderdiler, ne ricacılar buldular, ne sözler verdiler? İsimleri sarayda açıklandığında çocuklar gibi şendiler.

İyi bir yerden belediye başkanlığı kapmak için yarışanları görünce insan sormadan edemiyor, Yerel yönetimde bakanlıktan, vekillikten, valilikten daha cazip olan nedir? Mevzubahis hizmet ise, 17 yılda yapamadığınız neyi yapacaksınız? İştahınızı kabartan, ağzınızı sulandıran nedir? İzmir’in güzel kızlarına göz koymanın nedeni  ‘’aşk’’  değil de eşe dosta verilecek ihaleler, yeni rant alanları, yandaşları zengin edecek imar planları olmasın sakın? ‘’

Toplum, sahibinin sesi medyaya rağmen günlerdir sayıştay raporlarında tescillenen talanı, yağmayı konuşuyor. O kadar rezillik, pespayelik ifşa oldu ki, Sayıştay sarayın hedef tahtasına oturdu. Görevini yapan daire başkanları, denetim elemanları görevden el çektirilerek kalanlara gözdağı verildi.

Daha önce anlı şanlı belediye başkanlarını susma karşılığında koltuğundan alıp yargı zırhıyla kuşatan AKP’nin, en azından 2019 seçimlerinde tartışmalı belediye başkanlarını liste dışında bırakması beklenirdi. Ama hiç öyle olmadı. Sayıştay raporlarında kamuyu zarara uğratmakla itham edilen başkanlar birçok ilde yeniden aday yapıldı. Kan değişimi diye tekrar atadıkları arasında ise şimdiden seçim kazanma uğruna belediyeleri borç batağına sürükleyen Gaziantep, Kocaeli, Kayseri gibi şehir adayları da var.

Belli ki saray düzeni, yoksulluk ve israfın seçmen tercihini etkilemediğini düşünüyor. Ülkeyi sürükledikleri ekonomik krizin olası etkilerini hesaba katmayan bir kibir abidesi, oy kaybına uğrayacak mı onu hep birlikte göreceğiz.

Sayıştay denetim raporları incelendiğinde, hepimizin ödediği vergiler ile toplanan paraların nasıl ‘’ har vurup harman savrulduğuna ‘’ nasıl ‘’ iç ‘’ edildiğini görecek, açlıktan, soğuktan, hastalıktan ölen bu ülke çocuklarını hatırlayacak insanlığımızdan utanacağız.

AKP-MHP’li belediyelerin hemen hepsinde görülen ‘’ufak- tefek hesap hataları ‘’ , ‘’sehven ‘’ sözcükleri arkasına sığınılmış ‘’ yuh artık ‘’ diyebileceğimiz sayısız usulsüzlüğe rastlamak mümkündür.

Örneğin, bizler bir ürünü alacağımız zaman her yerden araştırır, en uygun fiyatlısını bulur ve alırız. Yani bir tür Pazar araştırması yaparız. Belediyelerde de durum aynıdır.

Belediye bir ihale açacağı zaman, ihale konusu ilgili piyasada işin ehli firmalardan fiyat araştırmasını yapar ve yaklaşık maliyet hesabını çıkarır, mal ve hizmeti alır.

Peki, AKP- MHP belediyeleri böyle mi yapıyor? Diye sorabiliriz.

Mesela Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yandaşlara nasıl para akıttığını, semazenlerin kollarını ve ellerini açması ‘’hak’tan alıp halka dağıtması ‘’ anlamına gelmekteyken, Konya Büyükşehir Belediyesi bu ulvi davranışı AKP meşrebine uyarlayıp ‘’halktan alıp yandaşa dağıtmak ‘’ olarak değiştirmiş görünüyor.

Adı geçen belediye, Beyşehir Akyokuş Yaya Köprüsü inşaatını 7 milyon 765 bin TL’ye ihale etmiş, inceleme heyeti inşaatın yapıldığı yere gitmiş, ihale konusu köprünün yerinde yeller estiğini görmüştür. Bu durum bizim iddiamız değil, Sayıştay raporundaki tespittir.

Örneğin, cumhuriyetin başkentini, FETÖ'ye parsel parsel sattığı kendi yol arkadaşlarınca söylenen, kulağından kuyruğundan tutulup kenara konan çeyrek asır yönettiği twitçi Melihin belediyesini herkes bilmektedir.

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ‘nin, Kayseri’de 15 milyona yaptırdığı köprüyü Sayıştay denetçisi 3 ay aramış ama bulamamışlardır.

Yine Sayıştay raporlarına göre, Kocaeli Belediyesi’nin fatura ettiği 190 bin liralık iftar yemeği, ramazandan dört ay önce yenmiş.

Sonuç olarak, yine Sayıştay raporları ortaya çıkardı ki, Türkiye bütçesinin %10 ‘u kayıp. Yeni parayla 48 milyar TL paranın akıbeti bilinmiyor. Bunu 16 yıl ile çarparsak 768 milyar TL eder.

Yani 145 milyar doları oturup düşünün. Bu bilinen.Peki boşaltılan kamu bankalarının parası nereye gitti.

Biz bunlara boşuna ‘’ haramzade ‘’ demiyoruz. Boşuna ‘’ yetim hakkı yiyicileri ‘’ demiyoruz. Bunlar, bu memleketin sırtına yapışmış birer sülük!

Peki, kambersiz düğün olur mu? Olmaz elbet! AKP belediyeleri milyon milyon götürürken, meşhur ittifakın ortağı, kamyonun yedek lastiği MHP’li de payına düşeni kapmalıdır.

Tarsus belediyesine ait Ekim 2018 tarihli  2017 yılı sayıştay denetim raporunu inceledik. Sayıştayca tespit edilen en hafif deyimle usulsüzlükleri siz değerli basınımız aracılığı ile tüm duyarlı Tarsus kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Bunu niçin yapıyoruz.?

İçtenlikle belirtmek isterim ki, seçimlere aylar kala zerre kadar oy kaygımız yoktur.

CHP, tüyü bitmemiş yetim hakkının bekçisidir. Fakir fukaranın kulağıdır, dilidir. Hırsızlığı, yolsuzluğu, suiistimali, usulsüzlüğü görmezden geldiğimiz zaman, işte o zaman görevimizi yapmadığımızı düşünürüz.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA