17 Mayıs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKBELEN ORMANLARININ YOK EDİLDİĞİ GÜNLERDE, DOĞA KATLİAMI ŞİMDİ DE TRABZON UZUNGÖL`E SIÇRADI”


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Akbelen ormanlarının yok edildiği günlerde, doğa katliamı şimdi de Trabzon Uzungöl`e sıçradı. Uzungöl zaten yıllardır AKP tarafından tahrip ediliyordu, şimdi işi resmiyete dökmüşler. AKP`nin bu bölgeye millet bahçesi yapma girişimi, aslında doğal yaşamı mahvederek betonlaşmış bir alan ile rant yaratmaktır. Rant odaklı büyük projelerin peşinde koşan AKP için ülkenin doğal varlıklarının hiçbir önemi yok, yeter ki onlara istedikleri rantı sağlasın” dedi.

 

Tarih : 31 Temmuz 2023 Pazartesi 16:36   Okunma : 436

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Akbelen ormanlarının yok edildiği günlerde, doğa katliamı şimdi de Trabzon Uzungöl`e sıçradı. Uzungöl zaten yıllardır AKP tarafından tahrip ediliyordu, şimdi işi resmiyete dökmüşler. AKP`nin bu bölgeye millet bahçesi yapma girişimi, aslında doğal yaşamı mahvederek betonlaşmış bir alan ile rant yaratmaktır. Rant odaklı büyük projelerin peşinde koşan AKP için ülkenin doğal varlıklarının hiçbir önemi yok, yeter ki onlara istedikleri rantı sağlasın” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Akbelen Ormanı`nın ardından Trabzon`daki Uzungöl`de de millet bahçesi yapma gerekçesiyle doğanın tahrip edilmek istendiğini öne sürdü. İlgezdi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Akbelen ormanlarının yok edildiği günlerde, doğa katliamı şimdi de Trabzon Uzungöl`e sıçradı. Uzungöl zaten yıllardır AKP tarafından tahrip ediliyordu, şimdi işi resmiyete dökmüşler. AKP`nin bu bölgeye millet bahçesi yapma girişimi, aslında doğal yaşamı mahvederek betonlaşmış bir alan ile rant yaratmaktır. Rant odaklı büyük projelerin peşinde koşan AKP için ülkenin doğal varlıklarının hiçbir önemi yok, yeter ki onlara istedikleri rantı sağlasın.

"AKP`NİN ZİHNİ SİNİR PROJESİ"

Uzungöl, sahip olduğu endemik türler, su kaynağı ve yeşil dokusuyla ekosistem açısından büyük bir öneme sahiptir. Millet bahçesi projesi bahanesiyle her yere el atan AKP, aslında sadece doğal güzellikleri yok etmekle kalmayıp aynı zamanda Uzungöl ekosisteminin dengesini de yok edecek. Bu yeni talan planlarıyla birlikte, Uzungöl`ün doğal yaşam alanları ve ormanları tahrip edilecek. Yüzlerce ağacın kesilmesi, su kaynağının kirletilmesi ve habitatın yok olması kaçınılmaz olacak. Ekolojik dengeyi bozacak olan bu planlar, bölgede yaşayan canlıların hayatını tehdit ediyor.

"AKP, DOĞA RANTININ ADIDIR"

Dünya ülkeleri küresel ısınmanın önüne geçilmesi için politikalar üretip yeni bakanlıklar kurarken AKP hükumeti son hızla doğayı yok etmekle meşgul. Yandaş şirketlerin kazanç elde etmesi için doğaya ve ekosisteme verilecek zararı göz ardı ediyor. Uzungöl zaten doğal bir bahçedir; buraya Millet Bahçesi yapmak, zihni sinir projesinden başka bir şey değildir. AKP, günü kurtarmanın, talanın derdindedir. ‘Millet bahçesi yapacağız` diye halka söz verdikleri bölgelerde imara açılan yerler var. Vatandaşa önce bunun hesabını versinler. Cumhuriyet`imizin kuruluşundan bu yana doğaya, çiçeğe, toprağa bu kadar düşman, her gördüğü doğal güzelliği tahrip ve talan eden; Beşli Çetelere, yabancılara kaynaklarımızı peşkeş çeken bir iktidar daha görülmemiştir. Millet Bahçesi adı altındaki rant projesinin kimlere peşkeş çekileceğinin takipçisi olacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA