9 Mayıs 2024 Perşembe

16:41   TARSUS BELEDİYESİ PARKLARINDA YENİLEME VE BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   16:38    BAŞKAN YILDIZ’DAN, ŞEHİT ANNESİ RABİA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ   16:33   ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİRDE KONUŞTU   14:57   ÖZGÜR ÇELİK: “İKTİDARIN HATALI POLİTİKALARI NEDENİYLE TOPLUMDA ÖĞRETMENLERİN İTİBARLARI, SAYGINLIKLARI AZALDI”   13:49    AHMET KAYA PARKI YENİLENİYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLİ OYUN ALANLARINA KAVUŞUYOR   13:39   GÜLCAN KIŞ’TAN ATAMA VE MÜLAKAT TEPKİSİ   11:06   ERHAN ADEM: "TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ MÜDÜRLÜĞÜ`NDE 3 MİLYON LİRALIK BAKIR KABLO ÇALINDI. BAKANLIKTAN HÂLÂ SES ÇIKMIYOR"   10:57   SİNOPLU VATANDAŞ: “BİR YUMURTANIN KOLİSİ 100 LİRA, ETİN KİLOSU 600 LİRA OLMUŞ. ASGARİ ÜCRETLİ NASIL GEÇİNECEK?"   10:33   BURHANETTİN BULUT: "MİLLETİN VERGİLERİ MİTİNGLERDE, TEMEL ATMA TÖRENLERİNDE, PARTİ TOPLANTILARINDA ÇARÇUR EDİLMİŞ"   10:23   EĞİTİM SENDİKALARINDAN `ATAMA` VE `ŞİDDET` TEPKİSİ: “NE EĞİTİMİN NİTELİĞİ BIRAKILDI NE DE ÖĞRETMENLERİN MESLEK ONURU BIRAKILDI”   10:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ   10:11   OSMAN KAVALA YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ: "ADALET HERKES İÇİN GEREKLİDİR"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ`NDE OCAK AYINDA İŞE ALINAN 50 İTFAİYE ERİ GÖREVE BAŞLADI   09:29   CHP MANİSA İL BAŞKANI ÖZALPER`DEN MADEN FACİASININ 10`UNCU YILINDA “SOMA” ÇAĞRISI… “SOMA MÜCADELESİNE DESTEK VEREN HERKESİ SOMA`YA BEKLİYORUZ”   09:25   VAHAP SEÇER, SEÇİM GÜVENLİĞİNDE GÖREV ALAN AVUKATLAR VE GÖNÜLLÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ    01:30   ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN`A `YURT DIŞINA GİTMEDEN ÖNCE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN BRİFİNG ALMAM LAZIM` DEDİM. `GENEL BAŞKAN`A BRİFİNG VERİLSİN` DEDİ"   22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   21:47   CUMHURİYET GAZETESİ, 100. YILINI KUTLUYOR... IŞIK KANSU: "TÜRKİYE CUMHURİYETİ YAŞADIKÇA CUMHURİYET GAZETESİ DE YAŞAYACAKTIR"   21:03   ÖZGÜR KARABAT: "AKP İKTİDARI AÇISINDAN ENFLASYON BİR FIRSAT, VATANDAŞ AÇISINDAN İSE BİR DERT"   20:57   ÖZGÜR ÖZEL: "ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİ, MÜLAKAT MAĞDURLARINI, ÇAĞDAŞ EĞİTİM TALEP EDENLERİ 18 MAYIS`TA SARAÇHANE MEYDANI`NA BEKLİYORUZ"  
 
     
   

TARSUS KADIN VE ÇOCUK BİLİM TEKNOLOJİ ATÖLYESİ KAPSAMINDAKİ EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi`nin öğrenciler için etkinlikleri devam ediyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan faaliyetler kapsamında öğrencilere sanal gerçeklik, kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri veriliyor. 165 öğrencinin yararlandığı eğitimlerde ayrıca 7-17 yaş aralığındaki öğrencilere ‘temel eğitimler` verilirken, ortaokul ve lise öğrencilerine ise ‘robotik turnuvalara hazırlık` eğitimleri veriliyor.

 

Tarih : 19 Ağustos 2023 Cumartesi 11:23   Okunma : 433

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi`nin öğrenciler için etkinlikleri devam ediyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan faaliyetler kapsamında öğrencilere sanal gerçeklik, kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri veriliyor. 165 öğrencinin yararlandığı eğitimlerde ayrıca 7-17 yaş aralığındaki öğrencilere ‘temel eğitimler` verilirken, ortaokul ve lise öğrencilerine ise ‘robotik turnuvalara hazırlık` eğitimleri veriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi`nin öğrenciler için düzenledikleri eğitimler devam ediyor. Belediye basın bülteninde Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan faaliyetler kapsamında öğrencilere sanal gerçeklik, kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri verildiği kaydedildi. Ayrıca, 165 öğrencinin faydalandığı eğitimler kapsamında, 7-17 yaş aralığındaki öğrencilere ‘temel eğitimler` verilirken, ortaokul ve lise öğrencilerine ise ‘robotik turnuvalara hazırlık` eğitimleri verildiği bilgisi de paylaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`ne bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu Emre Aşkın, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik farklı programlar uyguladıklarını belirterek, “Atölyemiz 2021 Haziran ayından beri aktif ve burada binlerce öğrenciye hizmet sağladık. Bunun yanı sıra, şu anda 3 aylık bir yaz eğitimi devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ayrı ayrı eğitim programı uyguluyoruz. Her saat başı 8`er öğrenciyi misafir ediyoruz ve çocuklar burada kendilerini geliştiriyorlar. Robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve oyun geliştirme alanlarında yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor” dedi.

Atölyeye başvuruların yoğun olduğunu belirten Aşkın, “Atölye`nin fiziki koşullarını ön planda tutarak öğrencileri buraya davet ediyoruz. Başvurular teknolojiatolyeleri.mersin.bel.tr adresi üzerinden gerçekleşiyor. Bunun yanı sıra Mersin`den gelen talepler sonucunda da, yakın bir zamanda Galatasaray Meydanı`nda faaliyete geçiyoruz. Onun başvuruları da internet sitemiz üzerinden yapılabilir. Üretim odaklı projeler bu atölyeden çıkıyor ve çocuklar ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmeye başlıyorlar. Bu noktada her zaman, Büyükşehir Belediyesi olarak onların destekçisi olacağız” diye konuştu.

İlköğretim 3.sınıf öğrencisi Elif Turhan atölyedeki eğitime ilişkin, “Burada bilgisayarlardan, akıllı tahtalardan robot kodluyoruz ve yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Bir diğer öğrenci Enver Ezel Küçük ise, “Bugün kendi oyunumu yapıyorum. Burada eğitime yazın başladım ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Atölye`de robotik kodlama eğitimi alan bir başka öğrenci Güneş İlhan ise, “Bu atölyede gerçekten çok eğleniyorum. Eğitim süresi 1 saat ve çok güzel. Büyükşehir Belediyemize buradan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yaz tatilini bu atölyede güzel bir şekilde geçirdiğini söyleyen bir diğer öğrenci Öykü Can ise, “Burada yeni arkadaşlar ediniyorum. Atölyede çok eğleniyorum. Bilgisayardan kendi oyunumu kuruyorum. Yani yaz çok güzel geçiyor, burada çok eğleniyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA