27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

TARSUS KADIN VE ÇOCUK BİLİM TEKNOLOJİ ATÖLYESİ KAPSAMINDAKİ EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi`nin öğrenciler için etkinlikleri devam ediyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan faaliyetler kapsamında öğrencilere sanal gerçeklik, kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri veriliyor. 165 öğrencinin yararlandığı eğitimlerde ayrıca 7-17 yaş aralığındaki öğrencilere ‘temel eğitimler` verilirken, ortaokul ve lise öğrencilerine ise ‘robotik turnuvalara hazırlık` eğitimleri veriliyor.

 

Tarih : 19 Ağustos 2023 Cumartesi 11:23   Okunma : 427

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi`nin öğrenciler için etkinlikleri devam ediyor. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan faaliyetler kapsamında öğrencilere sanal gerçeklik, kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri veriliyor. 165 öğrencinin yararlandığı eğitimlerde ayrıca 7-17 yaş aralığındaki öğrencilere ‘temel eğitimler` verilirken, ortaokul ve lise öğrencilerine ise ‘robotik turnuvalara hazırlık` eğitimleri veriliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi`nin öğrenciler için düzenledikleri eğitimler devam ediyor. Belediye basın bülteninde Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan faaliyetler kapsamında öğrencilere sanal gerçeklik, kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri verildiği kaydedildi. Ayrıca, 165 öğrencinin faydalandığı eğitimler kapsamında, 7-17 yaş aralığındaki öğrencilere ‘temel eğitimler` verilirken, ortaokul ve lise öğrencilerine ise ‘robotik turnuvalara hazırlık` eğitimleri verildiği bilgisi de paylaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`ne bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu Emre Aşkın, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik farklı programlar uyguladıklarını belirterek, “Atölyemiz 2021 Haziran ayından beri aktif ve burada binlerce öğrenciye hizmet sağladık. Bunun yanı sıra, şu anda 3 aylık bir yaz eğitimi devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ayrı ayrı eğitim programı uyguluyoruz. Her saat başı 8`er öğrenciyi misafir ediyoruz ve çocuklar burada kendilerini geliştiriyorlar. Robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve oyun geliştirme alanlarında yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor” dedi.

Atölyeye başvuruların yoğun olduğunu belirten Aşkın, “Atölye`nin fiziki koşullarını ön planda tutarak öğrencileri buraya davet ediyoruz. Başvurular teknolojiatolyeleri.mersin.bel.tr adresi üzerinden gerçekleşiyor. Bunun yanı sıra Mersin`den gelen talepler sonucunda da, yakın bir zamanda Galatasaray Meydanı`nda faaliyete geçiyoruz. Onun başvuruları da internet sitemiz üzerinden yapılabilir. Üretim odaklı projeler bu atölyeden çıkıyor ve çocuklar ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmeye başlıyorlar. Bu noktada her zaman, Büyükşehir Belediyesi olarak onların destekçisi olacağız” diye konuştu.

İlköğretim 3.sınıf öğrencisi Elif Turhan atölyedeki eğitime ilişkin, “Burada bilgisayarlardan, akıllı tahtalardan robot kodluyoruz ve yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Bir diğer öğrenci Enver Ezel Küçük ise, “Bugün kendi oyunumu yapıyorum. Burada eğitime yazın başladım ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Atölye`de robotik kodlama eğitimi alan bir başka öğrenci Güneş İlhan ise, “Bu atölyede gerçekten çok eğleniyorum. Eğitim süresi 1 saat ve çok güzel. Büyükşehir Belediyemize buradan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yaz tatilini bu atölyede güzel bir şekilde geçirdiğini söyleyen bir diğer öğrenci Öykü Can ise, “Burada yeni arkadaşlar ediniyorum. Atölyede çok eğleniyorum. Bilgisayardan kendi oyunumu kuruyorum. Yani yaz çok güzel geçiyor, burada çok eğleniyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA