17 Mayıs 2024 Cuma

16:36   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:21   MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI... “HER ŞEY SİZİN İÇİN”   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI...   12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK  
 
     
   

TİP, ANAYASA MAHKEMESİ`NİN CAN ATALAY KARARI ÖNCESİNDE İZMİR`DE AÇIKLAMA YAPTI: "HATAY CAN`A KAVUŞACAK, YÜRÜYÜŞÜMÜZ BÜYÜYECEK"


Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi`nin tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili kararı öncesinde İzmir Karşıyaka İskelesi`nde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan TİP Parti Meclisi üyesi Aslı Yapar, "Hatay Can`a kavuşacak. Yürüyüşümüz büyüyecek. Kazanacağız ve Türkiye bu kirli, kokuşmuş düzenden, onun siyasetinden, siyasetçilerinden ve bu saray iktidarından kurtulacak. Söz veriyoruz" dedi.

 

Tarih : 11 Ekim 2023 Çarşamba 22:44   Okunma : 424

Haber: SULTAN EYLEM KELEŞ - Kamera: KERİM UĞUR

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi`nin tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili kararı öncesinde İzmir Karşıyaka İskelesi`nde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan TİP Parti Meclisi üyesi Aslı Yapar, "Hatay Can`a kavuşacak. Yürüyüşümüz büyüyecek. Kazanacağız ve Türkiye bu kirli, kokuşmuş düzenden, onun siyasetinden, siyasetçilerinden ve bu saray iktidarından kurtulacak. Söz veriyoruz" dedi.

Anayasa Mahkemesi, Gezi davasında aldığı 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ın bireysel başvurusunu yarın (12 Ekim) görüşecek. TİP Genel Başkanı Erkan Baş`ın Hatay`dan Ankara`ya başlattığı `Özgürlük Yürüyüşü`ne devam ederken, TİP il ve ilçe örgütleri de Türkiye`nin dört bir yanında açıklama yaptı.

Can Atalay`ın tutukluluğunun son bulması için İzmir Karşıyaka İskelesi önünde, "Can Atalay`a ve Gezi tutsaklarına özgürlük" diyerek bir araya gelen TİP İzmir İl Örgütü, Atalay`ın özgürlüğünü talep etti. TİP Parti Meclisi üyesi Aslı Yapar`ın okuduğu açıklama şöyle:

"ADALET BAKANI HADDİNİ BİLMELİDİR" 

"Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu yarın önemli bir karar verecek. Halen hukuksuz biçimde Silivri zindanında tutulan Hatay Milletvekilimiz Can Atalay hakkında bir karar verilecek. Can Atalay hakkında kesin bir gerçek bulunuyor: Atalay`ın vekil adaylığı hukuka uygun şekilde olmuştur, Hatay halkı tarafından seçilmiştir, TBMM İnsan Hakları Komisyonu`nun üyesidir, danışmanları vardır, vekillik görevini yapması önünde hiçbir engel yoktur ve hukuksuz şekilde cezaevindedir.

Anayasa Mahkemesi`nin bu basit ve kesin gerçeği tespit etmesi gerekir. Anayasa`nın açık hükümleri bunu gerektirir. Mesele yalnız Can Atalay meselesi de değildir. Cezaevinde, siyasi fikirleri nedeniyle bulunan tüm tutsaklar derhal serbest bırakılmalıdır. Bir hukuk katliamı olan Gezi Davası`ndan hükümlü bulunanlar derhal serbest bırakılmalıdır. Tüm dünya, bütün bu yargılama ve kararların siyasi nitelikte olduğunu bilmektedir. Yetmezmiş gibi, Adalet Bakanı, önce hukuk devletinden bahsedip sonra da Gezi`yi terörle bağdaştıran sözler söyleme cüretini göstermiştir. Gerekçesi de insanların ölmesiymiş. Adalet Bakanı kendine gelmelidir. Haddini bilmelidir. Evet Gezi`de dostlarımız, kardeşlerimiz polis kurşunuyla, iktidar yanlılarının saldırısıyla katledilmiştir. Adalet Bakanı, ağzından çıkan sözlerin anlamını bilmiyor olabilir. Ama biz biliyoruz. İktidar, dünyanın en kitlesel ve barışçıl eylemine saldırarak suç işlemiştir. Ve sorumluları er geç yargılanacaktır.

"HATAY CAN`A KAVUŞACAK, YÜRÜYÜŞÜMÜZ BÜYÜYECEK" 

Özgürlük Yürüyüşümüz, Genel Başkanımız Erkan Baş`ın öncülüğünde 11 gündür devam ediyor. Can için, depremzedeler için, bu ülkenin emekçileri, yoksulları için, gelecekleri ellerinden alınan kız çocukları için, gençler için, hayatın her alanında şiddete ve baskıya uğrayan kadınlar için, laiklik için, doğamız ve tüm canlılar için yürüyoruz. Tek başımıza yürümüyoruz. Halkla birlikte, toplumsal mücadelenin bütün güçleriyle kol kola verdik, öyle yürüyoruz. Erkeği, kadınıyla, genci yaşlısıyla yürüyoruz. Gelecekte, “Biz Özgürlüklerimizi böyle kazandık” demek için yürüyoruz. Ve kazanacağız. Yürüyüşümüz ve mücadelemiz, bu halk artık konuşamaz, ayağa kalkamaz, hakkını arayamaz diyenlerin suratına atılmış bir tokattır. Bu halk mücadelesinden, haklarından, özgürlüklerinden, Cumhuriyet`in ikinci yüzyılında insanca bir yaşama kavuşma özleminden asla vazgeçmeyecek. Hatay Can`a kavuşacak. Yürüyüşümüz büyüyecek. Kazanacağız ve Türkiye bu kirli, kokuşmuş düzenden, onun siyasetinden, siyasetçilerinden ve bu saray iktidarından kurtulacak. Söz veriyoruz. Yaşasın özgürlük!"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA