28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYESİ NURİ ULUSU KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI


Mersin Yenişehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk`ün kütüphanecisi Nuri Ulusu`nun adını verdiği kütüphaneyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda hizmete açtı. Menteş Mahallesi`nde 2021 yılında inşa edilen Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nde kurulan kütüphane, ders çalışma alanları ve öğrencilerin bilgiye erişimi noktasında mahallede önemli bir açığı kapatacak.

 

Tarih : 30 Ekim 2023 Pazartesi 16:41   Okunma : 311

Mersin Yenişehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk`ün kütüphanecisi Nuri Ulusu`nun adını verdiği kütüphaneyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda hizmete açtı. Menteş Mahallesi`nde 2021 yılında inşa edilen Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nde kurulan kütüphane, ders çalışma alanları ve öğrencilerin bilgiye erişimi noktasında mahallede önemli bir açığı kapatacak.

Pirireis Mahallesi`nde bulunan Yenişehir Belediyesi Akademi`de 2021 yılında açılan Ülkü OngünKütüphanesi`nin ardından Yenişehir Belediyesi, Menteş Mahallesi`ne de kütüphane kazandırdı. Kerimoğlu İnşaat bağışlarıyla yapılan ve taziyeevi ile kütüphaneden oluşan Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nde kurulan kütüphaneye Mustafa Kemal Atatürk`ün kütüphanecisi Nuri Ulusu`nun adı verildi. Yenişehir Belediyesi Nuri Ulusu Kütüphanesi`nin açılışına, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit`in yanı sıra Nuri Ulusu`nunoğlu ve aynı zamanda eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Ulusu, Kerimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özdemir, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“MERSİN`İN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİNİ, YENİŞEHİR HALK KÜTÜPHANESİ`Nİ AÇACAĞIZ" 

Kütüphanenin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit şunları söyledi:

“Bugün gerçekten benim için de çok özel ve anlamlı bir gün. Bugün Nuri Ulusu Kütüphanesi`ni, Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nde açıyoruz. Burası aslında bir yıldır hizmet veriyor. Kompleksimizde artık Nuri Ulusu`nun adı yaşayacak. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün en yakınında bulunan belki on kişiden biri, son yıllarını birlikte geçirdiği ve her adımından, her düşüncesinden haberdar olan çok kıymetli bir insanın ismini burada yaşatacağız.” dedi.Kısa süre içerisinde Mersin`in en büyük kütüphanesini yapmak için çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “Yakın zamanda bir kütüphane daha açma çalışmamız geçen ay başında Yenişehir Belediye Meclisimizde aldığımız kararla gerçekleşecek. Kentimizin en merkezi yerlerinden bir tanesinde Mersin`in en büyük kütüphanesini, Yenişehir Halk Kütüphanesi`ni açacağız. Burada nasıl Yılmaz kardeşim destek olduysa, orada da bir hayırsever hemşehrimiz destek olacak. Her iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM)`mizi ve Kültür Kompleksimizi bağışlarla yaptık. Hatta bugün de ailelerimize söz verdik, bir ilkokulu da kentimize kazandıracağız, onu da bağışla yapacağız. Bunlar bize duyulan güven ile ilgili. Bugün BETEM`de eğitim alan çocuklarımızın ailelerle bir araya geldik, onlar çok mutluydu, çocuklarımızla ben de gurur duydum. Yenişehir halkı olarak eğitimde, sanatta, kültürde Atatürk`ün bize çizdiği yolda, onun ışığında yürümeye devam edeceğiz ve Atatürk`ün izinden ayrılmayacağız.” 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nin yapımını üstlenen Kerimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özdemir`e teşekkür plaketi verdi. Açılışın ardından Mustafa Kemal Ulusu, “Atatürk`ün Yanı Başında” isimli kitabını da vatandaşlar için imzaladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA