Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Dünya çapında bir projeye daha imza atıyor. Tece Şahintepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasında olan ‘Mutlu Yaşam Köyü’ projesi ile eski Köy Enstitüleri ruhu Mezitli’de yeniden yeşerecek. İçerisinde bungalov tipi evlerin, uygulama atölyelerinin, hobi alanlarının, proje pazarlarının yer alacağı Mutlu Yaşam Köyünde, 7’den 70’e her yaştan insan bir araya gelerek, eğitim kamplarına katılacak, doğa ile iç içe hayvan besleyecek, hobilerini hayata geçirecek, üretimlerini pazarlayabilecek.
20 dönümlük bir alanı kapsayan proje Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri arasında yapılan yarışma ile başladı. Mutlu Yaşam Köyü’nde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü.
İÇERSİNDE YER ALAN ÜNİTELERİ İLE TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK
Projenin Dünya’ya örnek olacağını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı neşet Tarhan, şunları söyledi: " Bu projede en önem verdiğimiz konu vatandaşlarımızın bu köye geldiklerinde birbirleriyle kaynaşmaları ve şehirden uzaklaşıp güzel bir vakit geçirmeleridir. ‘Mutlu Yaşam Köyü’ Türkiye’de bir ilk. Bu projemizle ilgili daha önce Mersin Üniversitesi ile de bir ön çalışma yapmıştık. Davultepe ve Tece arasında 20 dönümlük bir alanda ‘Mutlu Yaşam Köyü’ projemiz önümüzdeki aylarda hayata geçecek. İlk etabını tamamladığımız proje ile bazı yurt dışından gelen konuklarımızı Mutlu Yaşam Köyü’nde misafir etmeyi planlıyoruz. ‘Mutlu Yaşam Köyü’nde bungalovlardan yapılmış bazı küçük evler olacak. Dileyen vatandaşlarımız bu evlerde de hafta sonu dinlenmek üzere de kalabilecekler.” dedi.
KÖY ENSTİTÜLERİ GİBİ ÜRETİME DÖNÜK EĞİTİM VERİLECEK
Projenin kendisi için özel bir anlamı ve önemi olduğunun da altını çizen Başkan Tarhan, “Mutlu Yaşam Köyü’, bir anlamda eski Köy Enstitüleri mantığından hareket edilerek tasarlandı. Boş zamanlarında insanların oraya giderek, orada hoşça vakit geçirebilecekleri ama bu vakit geçirmeleri daha interaktif hareket içerisinde, biraz üretime de dönük olarak faaliyet verecek. Çocuğu ile emeklisi ile bir taraftan bahçe işi ile uğraşırken, bir taraftan müzik yapan veya hayvansal bazı ürünlerle ilgili süt ürünleri elde edecek, bunları değerlendirecek proje pazarını bünyesinde barındıracak. Tarımsal üretim, ahşap işleri, doğrama işleri ile uğraşmak gibi, vatandaşlardan gelen her talebi değerlendireceğiz” diye konuştu.