14 Mayıs 2024 Salı

16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:54   ANNELER GÜNÜN`NDE İZMİR`DE VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA`YA KOŞTU   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:07   METEOROLOJİ`DEN 10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI  
 
     
   

Aytuğ Atıcı ,‘Cumhuriyet yeniden kuşatılmaya çalışılıyor’..


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ,Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı Yayınladığı Mesajda ; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

 

Tarih : 18 Mayıs 2017 Perşembe 16:16   Okunma : 959

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ,Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı Yayınladığı Mesajda ; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.  19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür. Bu mücadele yalnızca işgalci güçleri yurttan kovmak için değil, aynı zamanda Anadolu’yu ortaçağ karanlığından kurtarmak için başlatılan bir “aydınlanma” mücadelesidir.

                Büyük Önder Atatürk, bağımsızlığın, özgürlüğün ve yüzyıllardır süren esaretten kurtulmanın günü 19 Mayıs'ı doğum günü olarak kabul etmiştir. O gün yakılan özgürlük ateşi, dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılmış, düşman kovulmuş, Kurtuluş Savaşı kazanılarak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Ardından Büyük Önder, aydınlanma devrimini başlatmış ve bu mücadele hiç bitmeyecek öngörüsü ile 19 Mayıs gününü azmin, gücün ve geleceğin sembolü olan gençlere armağan etmiştir.

                Atatürk’ün gençliğe armağanı bağımsız, özgür, onurlu Cumhuriyet, ne yazık ki son yıllarda yeniden kuşatılmaya çalışılmaktadır. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan AKP iktidarı, milli bayramlarımızı şehrin bir köşesine sıkıştırarak veya kutlama etkinliklerini yasaklayarak “hafifletmeye, hatta hafızalardan silmeye” çalışmaktadır.

                15 yıllık iktidar, bugün gençleri "istikrarlı olarak" işsizlik, geçim sıkıntısı, eğitim ve sağlık hakkına ulaşımdaki engeller gibi sorunlarla başbaşa bırakmıştır. Başta üniversiteler olmak üzere gençlerin yaşam alanlarına müdahale eden iktidar, ifade özgürlüğü önündeki engellemelerini olağanüstü hal sürecinde daha da arttırmıştır. AKP'nin gençliğin çok sesli yapısını dağıtarak, tek tip kindar gençlik yaratma çabası amacına ulaşamayacaktır. Baskılar, gözaltılar ve yaratılmaya çalışılan korku imparatorluğu gençlerimizin ışığını ve mücadele azmini asla söndüremeyecektir.

                Bilimin ve aklın gösterdiği yolu, gençlerimizin azmi ile birleştirerek; Büyük Önder’in açtığı yolda, çağdaş Türkiye hedefinde yılmadan, yorulmadan ilerlemeye devam edeceğiz.

                Tüm gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin mimarı Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyorum dedi..

Paylaş :
Etiketler :  chp, aytuğ atıcı, cumhuriyet, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA