16 Mart 2026 Pazartesi

13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!  
 
     
   

Vali Su, Anamur’da incelemelerde bulundu


Mersin Valisi Ali İhsan Su, Anamur ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu . Vali Su, ilçede özellikle tarihi ören yerlerini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

 

Tarih : 8 Ocak 2021 Cuma 07:53   Okunma : 878

İlçe ziyaretlerine devam eden Vali Su, Anamur ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Su'ya ilçe temasları sırasında Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek ve ilçe protokolü eşlik etti.

Anamur ilçe temasları kapsamında Vali Su'nun ilk durağı Mersin-Antalya Karayolunun yanında deniz kıyısında yer alan, 3. ve 4. yüzyılda Akdeniz ve Kilikya ticaret yollarını gözetlemek için Romalılar tarafından inşa edilen Mamure Kalesi oldu. Mamure Kalesi'ni gezen Vali Su, kale içerisindeki tarihi camide devam eden ve bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen restorasyon çalışmaları hakkında Kaymakam Mehmet Nuri Başaran ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Su, daha sonra yapımında son aşamaya gelinen Anamur İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalarda gelinen aşama hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Su, okulun bir an önce tamamlanması için yapılacak çalışmaların takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Anamur temaslarını kaymakamlık ziyareti ile devam ettiren Su, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 30 Temmuz 2020 tarihinde göreve başlayan Kaymakam Başaran'a görevinde başarılar diledi ve ilçede devam eden kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından yürüyerek Anamur Belediye Başkanlığına geçen Su, burada Başkan Kılınç ve belediye yönetimi ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Vali Su, ilçe temasları kapsamında daha sonra Anamur İskelesi ile inşa çalışmalarında son aşamaya gelinen ilçe emniyet müdürlüğü hizmet binasında incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Su, son olarak M.Ö. 4'üncü yüzyıllarda kurulduğu tahmin edilen ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anemurium Antik Kentini gezerek incelemelerde bulundu. Su, antik kentte yürütülen kazı çalışmaları ve projeler hakkında Kazı Başkanı Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tekocak'tan 2020 kazı ve çevre düzenlemesi, koruma ve onarım çalışmalarında gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, VALİ SU, ANAMUR’DA, İNCELEMELERDE, BULUNDU, MAMURE, ANEMURİUM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA