17 Aralık 2025 Çarşamba

14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

Büyükşehir, Engelsiz Ve Temiz Bir Kent İçin Çalışmalarını Sürdürüyor


Büyükşehir Belediyesi, ‘Engelsiz Mersin’ için sürdürdüğü çalışmalar ile bir yandan kaldırımları ‘engelsiz’ hale getirmeye devam ederken,bir yandan da kaldırım boyunca yeni çöp kutuları yerleştiriyor.

 

Tarih : 19 Ocak 2021 Salı 12:04   Okunma : 1607

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü çalışmalar ile kaldırımları ‘engelsiz’ hale getirmeye devam ederken;bir yandan da kaldırımlardaki çöp kutularını yeniliyor.

Kaldırımlarda da engeller ortadan kalkıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde devam ettirilen ‘Engelsiz Kaldırım’ çalışmaları ekipler tarafından tüm hızıyla sürdürülüyor.  Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yıllardır yaşanan çökmelerden dolayı bozulan özel gereksinimli vatandaşların kullanamadığı kaldırımların yenilenmesi devam ediyor. ‘Engelsiz Mersin’ için süren çalışmalar kapsamında kaldırımlar özel gereksinimli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilerek yeniden düzenleniyor. Bu sayede söz konusu vatandaşların yaşamını zorlaştıran engeller ortadan kaldırılırken, yeni kaldırım imalatı sayesinde rampa ve hissedilebilir karo düzenlemeleri yerleştiriliyor.

Çöp kutuları yenileniyor

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de yapılan caddelerdeki kaldırımlara daha temiz çöp kutuları yerleştiriyor. Çalışmalar Mersin merkez ve ilçelerde tüm hızla sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürü Murat Eren çalışmalar hakkında bilgi verirken,“Eskimiş, yıpranmış, yer yer çöküntüler meydana gelen kaldırımları,‘Engelsiz Mersin’ kapsamında vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği şekilde yeniliyoruz. Bu yenileme çalışmalarını yaparken, kentimizi temiz tutmak adına halkımızın yoğun kullandığı cadde ve bulvarlarda çöp kutularını yenilemeye başladık. Amacımız daha temiz bir şehir, yaşadığımız yerin daha sağlıklı ve temiz olabilmesini sağlamak” dedi.

Uygulama Kuvay-i Milliye Caddesi’nde

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri,Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ile koordineli çalışarak, uygulamayı kentin en işlek caddelerinden biri olan Kuvay-i Milliye Caddesi’nde de hayata geçirdi. Caddedeki kaldırımda yenileme yapan ekipler çalışmalarını tamamlar tamamlamaz Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de yeni çöp kutularını Mersinli vatandaşların hizmetine sundu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, ENGELSİZ, VE, TEMİZ BİR, KENT İÇİN, ÇALIŞMALARINI, SÜRDÜRÜYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA