5 Temmuz 2025 Cumartesi

23:54   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:10   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA:    17:59   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:49   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:55   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI  
 
     
   

CHP Mersin Milletvekili Başarır: Tarsus Açık Cezaevi’nde gerekli tedbirler acil alınmalı


CHP Mersin Milletvekili,Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin’de bulunan Tarsus Açık Cezaevi’nde koronovirüsle ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınmamasını Meclis gündemine taşıdı.

 

Tarih : 21 Ocak 2021 Perşembe 19:18   Okunma : 2018

CHP Mersin Milletvekili,Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin’de bulunan Tarsus Açık Cezaevi’nde koronovirüsle ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınmamasını Meclis gündemine taşıdı.

Tarsus Açık Cezaevi’nde bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen karantinaya alınmayıp diğer tutuklu ve mahkûmlarla aynı ortamda bulundurulduğu bilgisinin kendisine ulaştığını belirten CHP’li Başarır, “ Adalet Bakanlığı, tüm cezaevlerinde koronavirüs salgını ile ilgili tedbirleri almak zorundadır. Bize gelen bilgiler, Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen diğer tutuklu ve mahkûmlarla aynı ortamda bulunan hastadan dolayı Yasin Gündoğdu, Ömer Avuş, Cuma Kara, Abdurahman Baran, Ümit Yıldız, Emre Acar, Mustafa Bulut, Bülent Basan, Muhammet Korkut Ata ve Ufuk Veysanoğlu adlı tutuklu ve mahkûmların da koronavirüse yakalandığı yönündedir. Daha da kötüsü cezaevi kampüsündeki ekmek fırınında çalışan 40 kişiden yarısının koronavirüse yakalandığı bilgileri de bize ulaşmıştır. Bu durum tüm cezaevinde bulunanların sağlığını tehlike altına atmaktadır.” dedi.

Adalet Bakanlığı’nı Göreve Davet Ediyorum

Tarsus Açık Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve mahkûmların yakınlarının ve ailelerinin uyarılarının dikkate alınmadığını ifade eden CHP’li Başarır, “ Adalet Bakanlığı bir an önce bu uyarıları dikkate alarak cezaevinde gerekli tedbirleri uygulamaya başlamalıdır. Cezaevlerinde bulunanların herkes gibi sağlıklı ortamda yaşamaya hakları vardır. Tüm dünyayı kasıp kavuran ve 2 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs ile ilgili cezaevlerinde ciddiyetten uzak anlayış kabul edilebilir bir durum değildir. Tarsus Açık Cezaevi’ndeki virüs salgını korkunç boyutlara ulaşmadan Adalet Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum” sözlerini dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde;

“Mersin İli Tarsus İlçesinde bulunan Tarsus Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda Covid-19 testi pozitif çıkan bir mahkûmun karantinaya alınmadığı, devamında diğer tutuklu ve mahkûmlarla aynı ortamı kullanmaya başladıktan sonra Covid-19 virüsünün; Yasin Gündoğdu, Ömer Avuş, Cuma Kara, Abdurahman Baran ve Ümit Yıldız adlı tutuklu ve mahkûmlara bulaştığı bir müddet sonra da Emre Acar, Mustafa Bulut, Bülent Basan, Muhammet Korkut Ata ve Ufuk Veysanoğlu adlı tutuklu ve mahkûmlara bulaştığı bilgileri tarafımıza ulaşmıştır.

Ayrıca Tarsus Cezaevi Kampüsü’nde, fırında çalışan 40 kişiden yarısının Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı söylenmektedir. Bu sebeple de cezaevinde kalan tutuklu ve mahkûmlarının büyük bir çoğunluğuna virüsün bulaştığı düşünülmektedir. Mahkûmların kaldığı binada koronavirüs hastalarının büyük oranda artması nedeniyle telefon kuyruklarının oluştuğu da gelen bilgiler arasındadır.

Tüm bu gelişmeler sonucunda tutuklu ve mahkûmların ailelerinin uyarılarına rağmen Tarsus Açık Cezaevi’nde gerekli tedbirlerin alınmadığı, koronavirüs hastaları ile diğer tutuklu ve mahkûmların hala aynı ortamda bulundukları yine gelen bilgiler arasındadır.” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1- Bir mahkûmun Covid-19 testi pozitif çıktığı bilinmesine rağmen neden karantinaya alınmayıp diğer mahkûmlarla aynı ortamda bulunmasına izin verilmiştir?

2- Tarsus Açık Cezaevinde bulunan tutuklu ve mahkûmların yakınlarının, ailelerinin uyarıları dikkate alınmayıp neden gerekli tedbirler uygulanmamıştır?

3- Tarsus Cezaevi Kampüsü’nde şu anda koronavirüs hastası kaç tutuklu, mahkûm ve görevli personel bulunmaktadır?

4- Tarsus Cezaevi Kampüsü’nde koronavirüsten dolayı hayatını kaybeden tutuklu, mahkûm ya da görevli personel var mıdır? Varsa kaç kişidir?

5- Türkiye genelindeki tüm cezaevlerinde koronavirüs hastası olan toplam kaç tutuklu, mahkûm ve görevli personel vardır? Koronavirüs hastalığından dolayı kaç tutuklu, mahkûm ve görevli personel hayatını kaybetmiştir?

6- Cezaevlerinde bulunan ve koronavirüse yakalanan tutuklu ve mahkûmlarla ilgili Sağlık Bakanlığı ile birlikte koordineli bir çalışma yürütülmekte midir? Yürütülmekte ise bu çalışmalar nelerdir?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, CHP, MERSİ, MİLLETVEKİLİ, BAŞARIR, TARSUS, AÇIK, CEZAEVİ’NDE, GEREKLİ, TEDBİRLER, ACİL, ALINMALI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA