18 Aralık 2025 Perşembe

17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK  
 
     
   

Başkan Bozdoğan: “Her bir okuma salonu bir cezaevi kapatır”


Mevlana Camisi ve taziye evini hizmete kazandırdı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Her bir kütüphane veya okuma salonu, bir cezaevini kapatır” dedi.

 

Tarih : 30 Ocak 2021 Cumartesi 22:53   Okunma : 1063

Tarsus Belediyesinin 4 günde 20 açılış programının üçüncü gününde Yenice Mahallesinde Şehit Hüseyin Aytürk'ün isminin verildiği okuma salonu ile Bağlar Mahallesinde yapımı tamamlanan Hz. Mevlana Camisi ve taziye evinin açılışları gerçekleştirildi. Pandemi kuralların gözetildiği açılışlarda sabah saatlerinde hizmete kazandırılan okuma salonu, Şehit Hüseyin Aytürk'ün babası Orhan Aytürk, meclis üyeleri ve halkın katılımıyla açıldı. Okuma salonun açılışının ardından Bağlar Mahallesinde yapımı tamamlanan Hz. Mevlana Camisi ve taziye evinin açılışına çok sayıda vatandaş ve protokol üyeleri katıldı.

Her iki açılışın şehre hayırlı olmasını dileyen Başkan Bozdoğan, “Okuma salonları, kitaplıklar, kütüphaneler aklın tedavi merkezleri ve en önemlisi her açılan bir okuma salonu, bir kitaplık bir cezaevini kapatır. Asıl önemli olan en güzel şey, yaşanmışlıklar ve yaşadıklarımızdaki sıkıntılardan doğan güzelliklerdir. Bir ateş bile birçok şeyi yakmadan ışık vermez. Kazanım ve kazançlar geçmişteki birçok şeyi kaybedilenlerin üzerine yığılmıştır” diye konuştu.

“Sağduyu sahibi bir devlet adamı gelecek kuşağı düşünür”

Tarsus Belediyesi olarak son günlerde yaptıkları açılışlarda, özellikle okuma salonlarının, köylerde, en ücra köşelerde bile sorgulayan ama asla yargılamayan gençlerin yetişmesi için büyük bir anlam taşıdığını vurgulayan Bozdoğan, “Her bir okuma salonunda büyük duygusallık yaşıyorum. Çünkü ne kadar büyük yerler açsak da ne kadar büyük hizmetler yapsak da okuma salonlarının değerlerini gelecekte anlayacağız. Siyasetçi belki her gittiği yerde gelecek seçimi düşünür, ona göre hesap yapar ama sağduyu sahibi bir devlet adamı gelecek kuşağı düşünür” ifadelerini kullandı.

Duygulu anlar yaşadıklarını ifade eden şehit babası Orhan Aytürk de Başkan Bozdoğan'a teşekkür etti.

Hz. Mevlana Camisi ve taziye evi ibadete açıldı

Bağlar Mahallesinde yapımı tamamlanan Hz. Mevlana Camisinin açılışında da konuşan Bozdoğan, dostluğun, kardeşliğin ciddi anlamda travmaya uğramadan bu günlere gelmesinde çok değerli alimlerin büyük katkıları olduğunu söyledi. İyi düşünmek, doğru düşünmek, doğru söylemek ve doğru yapmanın her yöneticinin birinci görevi olduğunu belirten Bozdoğan, “Bir kurumu yöneten insan, mutlaka doğru düşünmek, doğru söylemek ve doğru yapmak zorundadır. Mevlana'nın çok güzel bir sözü var; ‘Neyi arıyorsan osun sen' der. Bizim de aradığımız dostluk, kardeşlik türkülerinin söylendiği toplumda, kötü nifak tohumlarının, nefretin olmadığı o güzelim Tarsus'un oluşturulması; tek amacımız bu. ‘Dostun ne kadar çoksa aynaya ihtiyacın olmaz' derler, Mevlana'nın çok güzel sözleri bunlar. Camiler, toplumun dini, sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesinde önemli rolü bulunan müesseselerden biridir. Kubbelerin altında gönülleri buluşturan camiler, Müslümanın ilk mektebi, toplumun manevi merkezi, şehrin ruhu, sokağın kalbi, milletin umududur. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Hz. Mevlana Camimizin de toplumumuza sevgi, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğa vesile olmasını canı gönülden diliyor, camimizin yapımında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAŞKAN BOZDOĞAN, HER BİR, OKUMA SALONU, BİR CEZAEVİ, KAPATIR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA