19 Aralık 2025 Cuma

17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne saldırılar devam ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkanlık makamı’nında bulunduğu taş binaya yapılan patlayıcı madde saldırısının ardından, Kocahasanlı ve Kızkalesi mahallelerindeki MESKİ’nin içme suyu terfi birimlerine’ de saldırı olduğunu duyurdu.

 

Tarih : 3 Şubat 2021 Çarşamba 02:56   Okunma : 1392

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkanlık makamı'nında  bulunduğu taş binaya yapılan patlayıcı madde saldırısının ardından, Kocahasanlı ve Kızkalesi mahallelerindeki MESKİ'nin içme suyu terfi birimlerine' de saldırı olduğunu duyurdu. Mersin Büyükşehir Belediyesinin açıklamasında,Kocahasanlı ve Kızkalesi'ndeki  MESKİ içme suyu terfi birimlerine  yönelik saldırıların maddi hasara ve geçici olarak su kesintisine neden olduğu, saldırıların organize olduğu vurgulandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyorken işten çıkarılan bir şahsın belediye binasını yakma girişiminde bulunması Mersin’de geniş yankı uyandırdı. Yakma girişiminin şoku atlatılmadan bu kez de MESKİ’nin taşra birimlerine saldırılar düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi saldırılar üzerine yazılı bir açıklama yaptı

Başkanlık makamının da içinde yer aldığı Taş Bina’ya dün gerçekleştirilen alçak saldırı ve ardından yaşanan gelişmeler üzerine bu açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur.

Belediyemizin zemin katında bulunan Toplantı Salonu’na yanıcı ve patlayıcı madde atılmak suretiyle gerçekleşen saldırının ardından çıkan yangın, personellerimiz tarafından söndürülmüştür. Saldırı anında salonda kimsenin olmaması, olası can kaybını önlemiştir.

Emniyet güçleri, kaçan failleri kısa süre içerisinde yakalamıştır. Gözaltına alınmış olan şahıslardan, 2015 yılından bu yana belediye çalışanı olduğu tespit edilen ve farklı suçlardan sabıka kaydı olan saldırgan Kadir Deniz Birer sorgusunda suçunu itiraf etmiş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır.

Belediye personelimizin ve vatandaşlarımızın mesai saatleri içinde sürekli giriş çıkış yaptığı hizmet binasına yapılan bu saldırının ardından henüz birkaç saat geçmişken, belediyemize bağlı su ve kanalizasyon idaresine (MESKİ) ait olan Kız Kalesi ve Kocahasanlı bölgelerinde iki ayrı içme suyu terfi birimlerine saldırı yapılmıştır. Saldırganlar, cihazları ve motorları tahrip etmek suretiyle o bölgedeki vatandaşlarımızın belirli bir süre susuz kalmalarına sebebiyet vermişlerdir. Olayın faillerinin yakalanması hakkında, emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği hususunda kurumumuza bilgi ulaşmıştır.

Art arda yaşanan her iki olayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde durumun ciddiyeti daha iyi anlaşılacaktır.  Bu iki olayın vuku bulması, kurumumuzun ve hizmetlerimizin koordineli bir saldırıya mı maruz kaldığı sorusunu akıllara getirmektedir. Emniyete ve yargıya intikal etmiş olan bu olayların takipçisi olacağız.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bir kamu kurumudur. Aldığı tüm kararlar, yaptığı tüm hizmet ve yatırımlar; Mersin halkının refahı, huzuru ve kentimizin geleceği içindir. Bu saldırıların içinde olan kişilerin Mersinimiz’e zarar vermelerine halkımızın da desteğiyle izin vermeyeceğiz. Hizmet yolunda, aynı inanç ve kararlılıkla çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ’NE , SALDIRILAR, DEVAM, EDİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA