3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Yeşilboğaz, “Hak İhlalleri Yaşam Biçimi Olmamalıdır”,Baro Ve İnsan Hakları Derneği Hak İhlallerine Karşı el ele Verdi


Mersin Barosu ve Mersin İnsan Hakları Derneği, Adanalıoğlu’nda Suriyelilerin çadırdaki insanlık dışı yaşam şartlarına ve tüm hak ihlallerine karşı ortak mücadele etmek için el ele verdi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hak ihlalleri yaşam biçimi olmamalıdır” dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2021 Çarşamba 12:16   Okunma : 1082

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Adnan Günbay ile birlikte, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir’i ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Ülkemizde ve Mersin’de yaşanan hak ihlallerinin konuşulduğu ziyarette, hak ihlallerine karşı ortak mücadele verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Baro’nun ve İnsan Hakları Derneği’nin ortak amacı, insan hakları savunucusu olup bu konuda mücadele etmektir. Ülkemizde ve Mersin’de yaşanan hak ihlallerini masaya yatırdık. Ayrıca, Geçtiğimiz günlerde Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile birlikte Mersin’in Adanalıoğlu Mahallesi’nde Suriyeli işçi ve ailelerinin yaşadığı çadırı ziyaret edip sorunları yerinde tespit etmiştik. Çadırda 200’ü çocuk olmak üzere 600 kişi temel insani hizmetlerden mahrum bırakılmıştır. Suriyeli misafirlerimiz savaşın karanlık yüzünden kaçıp, sefaletin soğuk kucağında yaşam mücadelesi vermektedir. Suriyelilerin insanlık dışı yaşam şartlarının iyileştirilmesi için bu konuda yapılacak ortak projeler konusunda fikir alışverişi yaptık. Kaçak kullanım olduğu gerekçesiyle çadırın elektriği Toroslar EDAŞ tarafından kesilmişti. Ortak girişimlerimiz sonucunda elektriğin yeniden bağlanacağı duyumunu aldık. Konunun takipçisi olacağız. Çadırdaki yaşam krizinin her geçen gün daha da derinleşmeden iyileştirilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Hak ihlalleri yaşam biçimi olmamalıdır” diye konuştu.

İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir ise, Yaşanan hak ihlallerine karşı Mersin Barosu ile birlikte müdahil olmak için adım attıklarını belirterek, özellikle Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki Suriyeli misafirlerimizin insanlık dramına son vermek, onlara insanca yaşam şartları sağlayabilmek için çalışacağız” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, HAK, İHLALLERİ, YAŞAM , BİÇİMİ, OLMAMALIDIR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA