20 Aralık 2025 Cumartesi

14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
   

Büyükşehir, Temiz Akdeniz İçin Drone İle Denetim Yapıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’i temiz tutmak ve gemilerden kaynaklı kirlenmenin önüne geçebilmek adına bünyesine kazandırdığı İnsansız Hava Aracı (Drone) ile denetimlerini sürdürüyor. Limana yanaşan deniz araçlarınınAkdeniz’e atık bırakıp bırakmadığını drone ile denetleyen Büyükşehir, atık bıraktığı tespit edilen gemilere cezai işlem uyguluyor. Büyükşehir,Nisan 2019’dan bu yana denetim araçlarıyla gerçekleştirdiği 490 denetimde 26 gemiye 44 milyon 464 bin lira cezai işlem uyguladı.

 

Tarih : 14 Şubat 2021 Pazar 16:48   Okunma : 1134

Büyükşehir, Temiz Akdeniz İçin Drone İle Denetim Yapıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’i temiz tutmak ve gemilerden kaynaklı kirlenmenin önüne geçebilmek adına bünyesine kazandırdığı İnsansız Hava Aracı (Drone) ile denetimlerini sürdürüyor. Limana yanaşan deniz araçlarınınAkdeniz’e atık bırakıp bırakmadığını drone ile denetleyen Büyükşehir, atık bıraktığı tespit edilen gemilere cezai işlem uyguluyor. Büyükşehir,Nisan 2019’dan bu yana denetim araçlarıyla gerçekleştirdiği 490 denetimde 26 gemiye 44 milyon 464 bin lira cezai işlem uyguladı.

Drone denetimlerine katılan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, temiz bir deniz için tüm teknolojik gelişmeleri uygulayacaklarını ifade ederek, “Drone bu noktada bize hem hız hem de daha etkin mücadele yöntemi kazandırıyor. Amacımız atılmış, kirletilmiş bir şeyi tespit edip ceza yazmak değil, kirletilmemesini sağlamak”dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’i korumak adına sürdürdüğü deniz denetimlerini İnsansız Hava Aracı (Drone) ile güçlendirdi.İlk uçuşunu Başkan Vahap Seçer’ingerçekleştirdiğidrone ile denetimlere devam eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, daha hızlı, etkin ve geniş bir alanda denetim yapabiliyor. Son olarak Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda yapılan kalkışla geniş bir alanda denetim yapan drone, limanda bulunan deniz araçlarının atık bırakıp bırakmadığını kontrol etti.Hem drone aracılığıyla hem de teknelerle denetime tabi tutulduktan sonra atık bıraktığı tespit edilen deniz araçlarına idari para cezası uygulanıyor. Bu kapsamda 490 denetimde 26 gemiye 44 milyon 464 bin lira cezai işlem uygulandı.

7 kilometre alanda hızlı denetim

Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı son teknolojik özelliklere sahip drone, yaklaşık 7kilometre çapında uçma kabiliyeti ile havada 30 dakika kalabiliyor. Cihazın 5 set yedek batarya ile havada kalma süresi 3 saate kadar çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin deniz denetim yetki sahası karadan 3 mil açık denize kadar olmasıyla birlikte, cihazın teknik özellikleri bu sahayı komple görüntüleme ve denetimini yapma olanağı sağlıyor. Üzerindeki kameralar gece görüş ve kızıl ötesi ile görüntü kaydetme olanağı tanıyor. Cihazın en önemli özelliklerinden birisi de kamerasının objeleri takip özelliğinin bulunması.

Hedef Akdeniz’in temiz kalmasını sağlamak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz’in ve ekosistemin korunmasını sağlayarak, vatandaşların kıyı şeridinin her noktasından denize girilebilmesini amaçlıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, bu hedef çerçevesinde 2019 yılının Nisan ayından bu yana denetim araçlarıyla gerçekleştirdiği 490 denetimde, 26 gemiye idari yaptırım uygulayarak 44 milyon 464 bin 257 lira cezai işlem uyguladı.

“Kısa sürede uzun mesafelere gidebilmek için drone ile denetimleri başlattık”

Drone ile yapılan denetimlere katılan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, denetimleri daha kapsamlı bir şekilde yapmak için drone alımına gittiklerini ifade ederek, “Daha hızlı hareket edebilmek, daha kısa sürede uzun mesafelere gidebilmek için drone ile denetimleri başlattık. Başkanımız’a bu konuyu açtığımızda çok olumlu karşıladı ve hızlıca bir drone alımına gittik. Drone ile açıktaki gemiler olmak üzere limana yanaşmış gemilerin yasa dışı bırakılan atık sularının kontrolünü yapıyoruz. Atıksu bıraktığını tespit ettiğimiz deniz araçlarına deniz denetim teknemizle hızlıca ulaşarak, numune alıyoruz. Bu numuneyi akredite laboratuvarlara analize gönderiyoruz. Eğer kirletici bir etki varsa idari para cezası uyguluyoruz” dedi.

“Gece denetimleri de yapacağız”

Drone’un7 kilometre alanı çok hızlı bir şekilde tarayabildiğini, bununda denetimi çok daha kapsamlı bir hale getirdiğini ifade eden Halisdemir, “Üzerindeki piller yarım saat havada kalmasını sağlıyor ve üzerinde özel bir kamera sistemimiz var. Bu kamera sistemimizin zoomözelliği var, yani birkaç kilometre öteden dahi zoom yaparak deniz aracının kirlilik yaratıp yaratmadığını görebiliyor. Cihazımızda gece görüşü var. Dolayısıyla gece denetimleri de yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“Amacımız atılmış bir şeyi tespit edip ceza yazmak değil, kirletilmemesini sağlamak”

Mersin Limanı’na yaklaşan ve yanaşan tüm gemilere denetim olduğunu bildirdiklerini söyleyen Halisdemir,şunları söyledi:

“Biz ceza yazmak istemiyoruz. Biz denizlerimizin daha temiz ve girilebilir olması için mücadele ediyoruz. Başkanımız bu konuda çok kararlı. Her yerden denize girebilme ilkesini önümüzdeki yıllara yaymak istiyoruz. Şu an bulunduğumuz Çamlıbel Balıkçı Barınağı’ndan da denize girilebilsin istiyoruz. O yüzden denizin kirliliğini engelleyecek her türlü teknolojik gelişmeleri uygulayacağız. Denizlerimizi temiz tutmak için elimizden gelen tüm mücadeleyi sağlayacağız. Drone bu noktada bize hem hız hem de daha etkin mücadele yöntemi kazandırıyor. Önümüzdeki günlerde caydırıcılığın artacağını düşünüyoruz. Amacımız atılmış, kirletilmiş bir şeyi tespit edip ceza yazmak değil, kirletilmemesini sağlamak.”

Günay: “Gemi, cezasını yatırmadan biz limandan o gemiyi bırakmıyoruz”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Deniz Kirliliği Denetçisi olarak görev yapan Levent Günay, denetim işlem sürecini anlatarak, “Mersin Limanı ve çevresinde her gün yaptığımız rutin denetimlerde teknemizle açılıyoruz. İki tane denetim, bir tane deniz yüzeyini temizleyen teknemiz var. Deniz denetim teknemizle açıldığımız zaman gemilerin etrafındaki atık suları kontrol ediyoruz. Atık suların da kirli olduğunu hissedersek teknemizle yanaşıyoruz ve numune alıyoruz. Numunelerimizi analize göndermek üzere mühürlüyoruz. Birbirleri ile karşılaştırılması için kirli sudan ve temiz deniz suyundan bir numune alıyoruz. Analiz sonucu kirli çıkarsa biz o gemiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın vermiş olduğu tarifeye göre cezai işlem uyguluyoruz ve gemi o cezasını yatırmadan biz limandan o gemiyi bırakmıyoruz. Gemiyi seferden men ediyoruz. Alınan numuneler, akreditasyonu alınmış analiz laboratuvarlarında analiz ediliyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, ÇEVRE, BELEDİYE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA