20 Aralık 2025 Cumartesi

14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
   

Mersin’in Yaya Geçitleri Görme Engelli Bireylere Uygun Hale Getiriliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte bir ilke daha imza atarak yaya geçitlerini görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirmeye başladı. Masa başından saha uygulamalarına uzanan işin mutfağında 12 kişilik yatay işaretleme ekibi görev alıyor. Ekip, çalışmalarını planlı ve programlı bir şekilde yürütüyor. Ekipteki 2 kadın çalışandan biri olan Büyükşehir Belediyesi Trafik Teknikeri Betül Aydemir, çalışma sistemlerini“Rastgele bir çalışmamız yok. Hem ofiste hem sahada hem de uygulamada bir planımız, projemiz var”sözleriyle ifade etti.

 

Tarih : 15 Şubat 2021 Pazartesi 15:56   Okunma : 1252

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde yatay işaretleme çalışmalarını 12 kişilik bir ekiple yürütüyor. Yol çizgilerini çizen ekibin içerisinde 2 de kadın yer alıyor. İşlerini masa başından saha uygulamasına kadar bir plan ve program çerçevesinde yürüten ekip, şu sıralar görme engelli vatandaşların kullanımına uygun yaya geçitlerinin çizimlerini sürdürüyor.

Görme engelli bireyler için Mersin’de bir ilk

Yatay işaretleme ekibi, yol çizgilerinin çizimini önce projelendiriyor ardından uyguluyor. Yollara çizilen çizgilerle yayalar ve araç sürücülerinin can ve mal güvenliği sağlanıyor. Ekip, işini özenle ve özveriyle gerçekleştiriyor.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görevli Trafik Teknikeri Betül Aydemir, Mersin’de bir ilki gerçekleştirerek görme engelli vatandaşların kullanımına uygun yaya geçidi çizimlerini sürdürdüklerini belirtti. Yeni çizilen yaya geçitlerinin özelliklerinden de bahseden Aydemir, “Mersin’de bir ilk. Engelli vatandaşlarımızın önce can sonra mal güvenliğini korumak ve karşıdan karşıya geçişlerini kolaylaştırmak adına yaptığımız bir uygulama. Kentin zaten birkaç noktasına daha yaptık. Son sürat devam edeceğiz.Tek çeşit boya kullanmıyoruz, iki çeşit boyamız var. Çift kompenantlı sarı ve beyaz boyalarımız. Hem görünürlüğü daha farklı gece-gündüzhem de uygulaması daha farklı” dedi.

“Bir planımız projemiz var”

Çalışmaları planlı ve programlı bir şekilde yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Aydemir, “Rastgele bir çalışmamız yok. Hem ofiste hem sahada hem de uygulamadabir planımız projemiz var.Önce yayaların can ve mal güvenliğini korumak adına yaptığımız bir çalışma ve Mersin’de birçok noktada biz bu uygulamaları yaptık” diye konuştu.

“Kara düzen bir iş yapmıyoruz”   

Yatay ve düşey işaretleme ekibinin saha sorumlusu Soner Özer de sahaya geçtikleri andan itibaren yürüttükleri çalışmaları anlatarak, “Ekibimiz sahaya geliyorlar, zeminin temizliğini yapıyorlar, ondan sonra ölçümlere başlıyoruz. Çizim bittikten sonra boyama işlemine devam ediyoruz.Elimizde projelerimiz var, işaretlemelere göre arkadaşlar uygulamasını yapıyor. Yani kara düzen bir iş yapmıyoruz. Plan ve projeye göre çalışmalarını yapıyor arkadaşlar” ifadelerine yer verdi.

“Ben boya karışımı yapıyorum”

Yol çizgileri boya operatörü Uğur Ilgaz ise sahadaki görevinden bahsederek, “Ben boya karışımı yapıyorum. Önce boya hazırlığı yapıyoruz, karışımı yaptıktan sonra arkadaşlarım kalıplara dökerek yola uygulamasını yapıyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİN’İN, YAYA, GEÇİTLERİ, GÖRME, ENGELLİ, BİREYLERE, UYGUN, HALE, GETİRİLİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA