17 Mart 2026 Salı

10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz: Çevre Mücadelesinde Önemli Zafer, Kazanan Doğa, Yaşam Ve Mersin Oldu


Mersin İdare Mahkemesi, Petrokimya Sanayi A.Ş’nin Mersin’in Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde Toros Tarım’ın arazisi üzerinde yapacağı polipropilen tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali ile ilgili Mersin Barosu’nun açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz kararı, “Bu çevre mücadelesinde alınan önemli bir zaferdir. Kazanan doğa oldu, kazanan yaşam oldu, kazanan Mersin oldu” dedi.

 

Tarih : 15 Şubat 2021 Pazartesi 21:22   Okunma : 1116

Mersin İdare Mahkemesi, Petrokimya Sanayi A.Ş’nin Mersin’in Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi’nde Toros Tarım'ın arazisi üzerinde yapacağı polipropilen tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali ile ilgili Mersin Barosu’nun açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz kararı, “Bu çevre mücadelesinde alınan önemli bir zaferdir. Kazanan doğa oldu, kazanan yaşam oldu, kazanan Mersin oldu” dedi.

“SAĞLIKLI ÇEVREDE YAŞAMA HAKKIMIZ MAHKEME TARAFINDAN KORUNDU”

Mersin İdare Mahkemesi’nin polipropilen tesisi ÇED olumlu raporuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz“Bugün çok sevindirici bir haber aldık. Mersin ilimizin Karaduvar Mahallesinde yapılması düşünülen polipropilen tesisleri ile ilgili açmış olduğumuz davada mahkeme sevindirici bir karar verdi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile diğer bileşenlerle birlikte Mersin halkının sağlıklı bir ortamda yaşaması, çevrenin ve doğadaki canlıların daha fazla zarar görmemesi adına açmış olduğumuz ve Mersin halkının bir bütün olarak yanında durduğu, her zaman için savunduğu bu davada mahkeme, bilirkişi raporları doğrultusunda ÇED raporunun olumlu olmadığı yönünde bir kanaat edinmiş olacak ki, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu çevre mücadelesinde alınan önemli bir zaferdir. Bizim Anayasal olarak sağlıklı çevrede yaşama hakkımızın mahkeme tarafından da tescillenmesi, korunması anlamına gelmektedir. Mersin kamuoyunun gözü aydın olsun diyoruz. Bu konuda Mersin halkı ve diğer bileşenlerle birlikte çok daha ayrıntılı bir açıklamayı,raporu net bir şekilde inceledikten sonra kamuoyunun bilgisine sunacağız. Çevre mücadelesine destek veren, mücadeleye katkı sunan tüm Mersinlilere ve tüm bileşenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kazanan doğa oldu, kazanan yaşam oldu, kazanan Mersin oldu” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BARO, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, ÇEVRE, MÜCADELESİNDE, ÖNEMLİ, ZAFER, KAZANAN, DOĞA, YAŞAM, VE, MERSİN, OLDU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA