16 Mayıs 2025 Cuma

18:17   ESILA ÖZGÜRLÜĞÜNE, FOTOĞRAF MAKINESINE KAVUŞTU   15:44   ÖZGÜR ÖZEL: "DEVLET BEY GEÇMIŞTE OLDUĞU GIBI `SUÇLU YOKSA BERAAT ETSIN` DIYORSA O BERAATIN ZAMANı GELDI"   14:25   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: "PKK, BINLERCE INSANıN CANıNA MÂL OLAN KANLı TERÖR TARIHININ FATURASıNı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NIN KURULUŞ FELSEFESINE KESMEYE KALKıYOR"   14:01   ESILA AYıK IÇIN TAHLIYE KARARı... CHP`LI BAŞARıR: "SIYASI SAIKLERLE GENÇLERIMIZIN EĞITIM HAKLARıNı GASP EDEN, GELECEKLERINI KARARTMAYA ÇALıŞAN BU ZIHNIYETLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞIZ"   12:24   EKREM İMAMOĞLU: "SEVGILI GENÇLER ŞUNU BILIN KI HEP YANıNıZDAYıM. AZ KALDı, GIDIYORLAR, BU ONLARıN SON ŞıMARıKLıKLARı"   11:58   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN BELEDIYELERE ``YENI STATÜ`` AÇıKLAMASı... CHP`LI TORUN: "BU, HALKıN IRADESINI HIÇE SAYAN ANTIDEMOKRATIK BIR GIRIŞIMDIR``   11:27   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NIN ENGELSIZ KENT PROJESI`NE TÜBİTAK`TAN HIBE DESTEĞI   11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    22:20   OTIZMLI BIREYLER IÇIN AILELER MALATYA`DA SES YÜKSELTI: SESSIZLIĞIN BEDELI HAYATTıR   21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, 33 Hizmet Binasına sıfır Atık Belgesi’ni Asıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi için başvuru yaparak, hizmet binalarında Sıfır Atık Sistemi’ni kurdu ve Sıfır Atık Belgesi’ni aldı. Belgelerden ilki geçtiğimiz günlerde Başkan Seçer’e takdim edildi.Kurulan sistem ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve atık oluşumunun engellenmesi amaçlanıyor.

 

Tarih : 16 Şubat 2021 Salı 11:53   Okunma : 1204

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sıfır Atık Sistemi’ni kurmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığı Sıfır Atık Belgesi’ni 33 hizmet binasına asıyor.Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, söz konusu sistemle hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda oluşan atıkları en iyi şekilde yönetecek.

Atık oluşumu minimize edilecek, doğal kaynak israfı önlenecek

Binalara asılmaya başlanan belgenin ilki geçtiğimiz günlerde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Bülent Halisdemir tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e takdim edilmişti. Büyükşehir’in bütün hizmet binalarına atık ayrıştırma kutuları yerleştirerek işe başlayan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kurduğu sistem ile israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini veya minimize edilmesini amaçlıyor. Atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması hedefleniyor.

“Sıfır Atık Projesi’ne uygun şekilde sistemimizi kurduk”

Sıfır Atık Projesi’nin başlama sürecinden bahseden Çevre Kontrol, Koruma ve Çevre Sağlığı Şube Müdürü Sadık Eker, Sıfır Atık Belgesi’ni almanın önemli bir aşama olduğunu belirterek, “Sıfır Atık Yönetmeliği ülkemizde geçtiğimiz yıl yürürlüğe girdi ve 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren kamu kurumlarında bu süreç başladı. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden itibaren hizmet binalarımızda Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun şekilde sistemimizi kurduk. Daha sonra Bakanlığın Sıfır Atık Sistemi’ne binalarımızın kayıtlarını yaptırdık.Bakanlığa yaptığımız başvurunun ardından Sıfır Atık Belgelerimizi aldık” dedi.

“Sıfır atık bir hedef”

Doğal kaynakların tükenmesinin önlenmesi ve katı atık sorununun önüne geçilebilmesi için Sıfır Atık Projesi’nin önemli olduğunu ifade eden Eker, şunları söyledi:

“Herkesin bildiği gibi dünyamızda katı atık kirliliği ile ilgili önemli sorunlar yaşanıyor. Doğal kaynaklarımız gittikçe tükeniyor ve bununla ilgili önemli çabalar gerekiyor. Sıfır atık da bunların başında gelen önemli çabalardan bir tanesi. Öncelikle israfı önlemek, atıkların oluşumunu azaltmak ve doğal kaynakların yok olmasını önlemek amacıyla gerekli titizliği göstermek gerekiyor.Sıfır atık aslında bir hedeftir. Bu hedef doğrultusunda personelimizle birlikte binalarımızda Sıfır Atık Sistemi’ni en iyi şekilde işletmemiz gerekiyor. Biz de personelimize yönelik farkındalığı artırıcı çalışmalar yaparak bu sistemin en iyi şekilde ilerlemesini sağlayacağız.”

“Atık oluşumunu azaltma konusunda daha iyi duruma geleceğiz”

Eker,Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmet binalarına ayrıştırma kutularını yerleştirerek işe başladıklarını belirterek, “Sıfır Atık Yönetmeliği doğrultusunda üçlü ayrıştırmaya geçtik. Üçlü ayrıştırmayı geri dönüşebilir atıklar, biyobozunur atıklar ve diğer atıklar şeklinde yapıyoruz. Geri dönüşebilir atıklar; kâğıt, karton, cam, plastik ve metal atıkları, biyobozunur atıklar; yiyecek, meyve-sebze atıkları, çay-kahve posaları. Diğer atıklar ise karışık belediye atıkları, süprüntü ve temizlik kalıntılarını kapsayan atıklardan oluşuyor. Bundan sonra yapacağımız çalışmayla özellikle atık oluşumunu azaltma ve önlemekonusunda daha iyi duruma geleceğimizi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, YEŞİLBOĞAZ, AVUKATLIK, ÜNVANINI, KULLANAN, DOLANDIRICILIK, ÇETESİNE, KARŞI, UYARDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA