20 Aralık 2025 Cumartesi

14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
   

Akdeniz’de Metruk Yapılar Kontrollü Şekilde Yıkılıyor


Akdeniz Belediyesi; vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiğini bozan ve yer yer sosyal sorunlara yol açarak vatandaşları endişelendiren metruk binaların yıkımına aralıksız devam ediyor.

 

Tarih : 17 Şubat 2021 Çarşamba 12:29   Okunma : 1689

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yasal süreç ve prosedürlerin sona ermesinden sonra; Barış Mah. Bahçeler Caddesi Numara 51 adresinde bulunan iki katlı metruk bina ile Çay Mahallesi Futbol Sahası yanında bulunan yapının yıkımını gerçekleştirdi. Ekipler; sahiplerinin isteği üzerine; geçen haftalarda; Mahmudiye Mahallesi 4814 Sokak Numara 7 ve 9'daki metruk binalar ile Karaduvar Mahallesi’nde bulunan terk yapının yıkımını da gerçekleştirmişti. Güvenlik önlemleri altında, kontrollü şekilde gerçekleştirilen yıkımlar sonucu ortaya çıkan tonlarca moloz ve atık, iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek mahallelerden çıkarıldı.

“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği önceliğimiz”

Akdeniz ilçe sınırları içinde bulunan terk edilmiş, harabeye dönmüş binalarla ilgili yoğun şikâyetler aldıklarına dikkat çeken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bu tür yapıların, can ve mal güvenliği açısından ciddi risk ve tehlike oluşturduğunun altını çizdi. Başkan Gültak; “Harabeye dönmüş yapılar, özellikle buraları oyun alanına çeviren küçük çocuklarımız için büyük tehlike yaratıyor. Sosyal sorunlara da yol açabilen, kent estetiği ve düzenini bozan, çevre kirliliği ve kötü görüntüye yol açan terk edilmiş yapıların yıkımına, ekiplerimiz ara vermeden devam edecektir. Zira insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, belediye olarak önceliklerimiz arasındadır” dedi.

Mahalle sakinleri çalışmalardan memnun

Sahiplerince terk edilmesi nedeniyle zamanla harabeye dönüşen, güvenlik açısından risk yaratan metruk binaların yıkımını memnuniyetle takip eden mahalle sakinleri, hem görsel kirliliği ortadan kaldıran, hem de olası tehlikeleri önleyen Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiler. Akdeniz sakinleri, risk yaratan yapılarla ilgili şikâyet ve taleplerini, Teknik Hizmet Birimleri’nin (0324-2387954) ve (0324-2387955) numaralı telefonlar üzerinden yetkililere iletebilir.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ’DE, METRUK, YAPILAR, KONTROLLÜ, ŞEKİLDE, YIKILIYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA