17 Haziran 2025 Salı

09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:02   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:50   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:30   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:20   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:55   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET  
 
     
   

Kadın üretici pazarı ‘Cimcime Anne’ye umut oldu


Sokakta mendil ve oyuncak satarak geçimini sağlayan ve ‘Cimcime Anne’ olarak tanınan 71 yaşındaki Meliha Türkgenç, Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı’nda kendisine tahsis edilen tezgâhına kavuştu. Pazar alanına gelen ve pazardaki üretici kadınlar ve Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit tarafından çiçeklerle karşılanan Cimcime Anne “Bugün yeniden dünyaya geldim.” dedi. Kadın üretici pazarı bir kadına daha umut oldu.

 

Tarih : 18 Şubat 2021 Perşembe 18:31   Okunma : 1592

Sokakta mendil ve oyuncak satarak geçimini sağlayan ve ‘Cimcime Anne’ olarak tanınan 71 yaşındaki Meliha Türkgenç, Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı’nda kendisine tahsis edilen tezgâhına kavuştu. Pazar alanına gelen ve pazardaki üretici kadınlar ve Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit tarafından çiçeklerle karşılanan Cimcime Anne “Bugün yeniden dünyaya geldim.” dedi. Kadın üretici pazarı bir kadına daha umut oldu.

Hayat hikâyesini anlattığı bir ‘Bi İnsan’ adlı Youtube kanalında ‘Geçimini sağlamak amacıyla sokak sokak gezdiği için artık çok yorulduğunu ve ürün satabileceği bir tezgâh istediğini’ ifade eden Meliha Türkgenç’ın bu talebini Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit cevapsız bırakmadı. Başkan Özyiğit’in talimatıyla kadınların el emeği ürünlerini satışa sunduğu Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı’nda Cimcime Anne’ye tezgâh tahsis edildi.Pazara gelen ‘Cimcime Anne’yi Başkan Abdullah Özyiğit ve üretici kadınlar sevgiyle karşıladı.

El emeği takılar, örgüler ve renkli süs eşyaları satacağı tezgâhının başına geçen Meliha Türkgenç, mutluluk gözyaşlarına hâkim olamadı.

Başkan Özyiğit, “Bundan sonra burada hep beraberiz”

Meliha Türkgenç’in yıllardır çile çektiğine ve zor koşullarda yaşadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Biz duyguları yüksek bir toplumuz ve dayanışmayı ön planda tutuyoruz. Bu dayanışmayı daha fazla ortaya çıkarmak gerekiyor. Cimcime Anne yıllardır çile çekmiş, zor koşullarda yaşamış. Dolayısıyla bugün Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı’nda kendisine bir alan açtık. Kendi emeği ile yaşayacak ve daha fazla dayanışma içinde olacak. Bu süreçte kendisine destek olan başta Mustafa Esmer Cengiz, eczacı Sevinç Erdil ve diğer herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra burada hep beraberiz.” diye konuştu.

Türkgenç “Ben Başkanımı çok seviyorum. O, bana yardım etti”

“Yollarda yattım, ortalıkta kaldım, aç kaldım, susuz kaldım.”ifadelerini kullanan Meliha Türkgenç ise şuan çok mutlu olduğunu söyledi. Türkgenç, “Ben dünyaya geldim geleli çok acı günler yaşadım. Yollarda yattım, ortalıkta kaldım, aç kaldım, susuz kaldım en sonunda 10 sene önce bir yer buldum, orada kalıyorum. Bazen oyuncak sattım, bazen mendil sattım. Bazı insanlar bana dilendiğimi söylüyor. Sokak sokak gezerek satış yapmaya çalışıyordum, bazen kazanıyordum bazen kazanamıyordum.  Başkanım bana yardım etti, bugün yeniden dünyaya geldim.  71 yaşındayım, bana bu tezgâhı kurdular. Beni sokaklardan kurtardıkları için teşekkür ediyorum. Ben Başkanımı çok seviyorum. O, bana yardım etti.”şeklinde konuştu.

Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı’nın kadın üreticileri de el emeği ürünlerinden Meliha Türkgenç’e hediye ettiler.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ABDULLAH, ÖZYİĞİT, KADIN, ÜRETİCİ, PAZARI, CİMCİME, ANNE’YE, UMUT, OLDU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA