3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Arslanköy, Kartal Gibi Heybetli Duruşuyla Toroslar’dan Anadolu’yu Aydınlatan Bir Meşaledir


Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen törene katıldı. Geçen yıl İdlib’de yitirilen şehitleri rahmetle anarak sözlerine başlayan Dursun, “Arslanköy, kartal gibi heybetli duruşuyla Toroslar’dan Anadolu’yu aydınlatan bir meşaledir. Bu meşaleyi bir bayrak gibi elinde taşıyan Kurtuluş Savaşımız’ın ölümsüz şehitleri ve daha nice bağımsızlık sevdalısı, ülkemizin tarihine adlarını altın harflerle yazdırmıştır” dedi.

 

Tarih : 1 Mart 2021 Pazartesi 21:20   Okunma : 1152

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Mersin’de Kuvayımilliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü için düzenlenen törene katıldı.

Toroslar Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ve Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla Arslanköy’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı, Toroslar Belediye Başkanlığı ve Arslanköy Mahalle Muhtarlığı temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na  çelenksundu.Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun’un yanı sıratörene Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, CHP İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Toroslar Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal, muhtarlar, gaziler ve gazi yakınları ile Arslanköylü vatandaşlar katıldı.

“Tüm dünyanın ruhuna kazınmış bir zafere imza atan kahramanların evlatlarıyız”

Geçen yılİdlib’de yitirilen şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, 101 yıl önce çetin çarpışmalardan alnının akıyla çıkan Efrenk kasabasının adının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Gazi Meclisi’nin kararıyla Arslanköyolarak değiştirildiğini anımsattı. Dursun, şunları söyledi:

“Arslanköy, kartal gibi heybetli duruşuyla Toroslar’dan Anadolu’yu aydınlatan bir meşaledir. Bu meşaleyi bir bayrak gibi elinde taşıyan Kurtuluş Savaşımız’ın ölümsüz şehitleriEfrenk Karakol Komutanı Başçavuş Ali, Teğmen Nail Bey, Çolak Ali, Başçavuş Hüsnü ve daha nice bağımsızlık sevdalısı, ülkemizin tarihine adlarını altın harflerle yazdırmıştır.Ne mutlu bize ki; tüm dünyanın belleğine ve ruhuna kazınmış bir zafere imza atan bu kahramanların evlatlarıyız.Ne mutlu bize ki; o çetin mücadelenin ardından bize bu topraklarda barışı, huzuru ve kardeşliği miras bırakan kahramanların evlatlarıyız.

“101. kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun”

Mersin’de geçmişte olduğu gibi gelecekte de kardeşçe ve bir arada yaşamayı sürdüreceklerini kaydeden Dursun, “Yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımıza bu kutsal mirası hiç bozmadan teslim edeceğiz. Geçmişimizi bu ilkeler üzerine kurduk, geleceğimizi de bunun üzerinde yükselteceğiz. Daha nice yüzyılları, nice asırları bu ilkeler ışığında bu topraklarda bizden sonraki evlatlarımıza bırakacağız. Milli Mücadelede Arslanköylü vatansever ve cesur atalarımız başta olmak üzere vatanımız uğruna yitirdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla bir kez daha anıyor, Mersin için çalışan, üreten tüm hemşerilerimi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. 101. kurtuluş yıl dönümümüz kutlu olsun” dedi.

Törende, ilkokul öğrencisi Hülya Nur Tatlı, Mete Yıldız’a ait ‘Arslanköy Kurtuluş Destanı’ şiirini okurken,şehit gelini 96 yaşındaki Nesibe Özgür ise İstiklal Marşı okudu.

Büyükşehir’in kurduğu stantlarda tatlı ikramı yapıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin törenin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı girişine kurduğu stantlarda, vatandaşlara üzerinde ‘1 Mart Arslanköy’ün Kurtuluşu Kutlu Olsun’ yazılıkapalı kutularda tatlı ikramı yapıldı. Ayrıca vatandaşlara takvim ve şapka da hediye edildi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ARSLANKÖY, KARTAL, GİBİ, HEYBETLİ, DURUŞUYLA, TOROSLAR’DAN, ANADOLU’YU, AYDINLATAN, BİR, MEŞALEDİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA