13 Haziran 2025 Cuma

10:48   BÜYÜKŞEHIR’IN KıSıRLAŞTıRMA MERKEZI YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   10:40   İSRAIL’IN İRAN’A SALDıRıSı...İRAN DEVRIM MUHAFıZLARı LIDERI SALAMI’NIN ÖLDÜĞÜ KONUTUN GÖRÜNTÜLERI YAYıNLANDı   23:01   BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMI ZIRVESI SONUÇ BILDIRGE TOPLANTıSı’NA KATıLDı   22:56   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞI    22:45   BABALAR GÜNÜ’NE ÖZEL BIR ADıM SAĞLıK’TAN ANLAMLı KAMPANYA    22:22   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE YATıRıM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLıYOR   22:15   ÇILEK MAHALLESI’NDE BIR EVDEN 2 KAMYON DOLUSU ATıK ÇıKARıLDı   22:02   TOROSLAR ZABıTASı, KAÇAK VE SAĞLıKSıZ SÜT ÜRÜNLERI İMALATHANESINI MÜHÜRLEDI   21:24   BÜYÜKŞEHIR’DEN DENIZ CANLıLARıYLA EMPATI ETKINLIĞI: HAYALET AĞLARDAN TÜNEL   21:05   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ: “’NAS’ DEDILER, MILLETIN SıRTıNA FAIZI YÜKLEDILER"   20:59   TCL ELITE SERISI KLIMALAR SATıŞA ÇıKTı    20:50   DOÇ. DR. YUSUF ÇIFCI KITABı ILE DÜNYA BASıNıNıN GÜNDEMINDE!   10:40   BÜYÜKŞEHIR’IN ÖĞRENIM YARDıMLARı İLE GENÇLER UMUT DOLU    10:25   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "BILIRKIŞI DAVASı" TEPKISI: "BUGÜNKÜ DURUŞMA USULSÜZDÜR"   10:16   IRKÇıLıK VE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞE KARŞı AVRUPA KOMISYONU’NUN TÜRKIYE RAPORU: MEDYADA ALEVILER, KÜRTLER, MÜLTECILER VE LGBTİ BIREYLERE YÖNELIK NEFRET SÖYLEMI YAYGıN   09:31   55 YıLıN EN SıCAK MAYıSı BU YıL YAŞANDı   09:07   ANADOLU’NUN LEZZETLERINE RUSYA’DAN “MODERN EFSANE” ÖDÜLÜ   23:01   İMAMOĞLU, ’BILIRKIŞI DAVASı’ DURUŞMASıNA KATıLMAYACAK   15:50   BAHAR AKSU CINAYETI DAVASı ÖNCESI ADLIYE ÖNÜNDE IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:01   BAŞKAN BOLTAÇ TARSUS’UN NABZıNı MAHALLELERDE TUTUYOR  
 
     
   

CHP’den İnsan Hakları Eylem Planı açıklaması: Yeni anayasa değişikliği çalışmalarına meşruiyet kazandırmaya çalışmaktadırlar


CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’na ilişkin, "İnsan Hakları Eylem Planı adı altında yeni anayasa değişikliği çalışmalarına meşruiyet ve halk nazarında kabul edilebilirlik kazandırmaya çalışmaktadırlar, ama halkımız bunu da yemeyecektir. Bu oyunun da farkındadır. " dedi.

 

Tarih : 4 Mart 2021 Perşembe 07:56   Okunma : 891

CHP'li Karaca, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 128 sayfalık eylem planı, neyi yapmadıklarının ve neyi yapmak istemediklerinin açıkça itirafıdır” değerlendirmesini yaptı.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nı değerlendirdi.

CHP'li Karaca, yeni anayasa tartışmalarına meşruiyet kazandırılmaya çalışıldığını belirtirken şunları söyledi:

"Gölge etme başka ihsan istemiyoruz"

“Bugün açıklanan eylem planı, 128 sayfa. Baktığımızda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 128 sayfalık eylem planı, neyi yapmadıklarının ve neyi yapmak istemediklerinin açıkça itirafıdır. Geniş değerlendirmemizi daha sonra yapacağız, ancak sonuçta, toplumda anayasa değişikliği gündeminin tutmaması ve ellerinden kaybetmekte oldukları koltuğu yeniden ellerinde tutabilmenin yolu olarak gördükleri yeni anayasa tartışmalarının toplumca kabul görmemesinden sonra bu kez İnsan Hakları Eylem Planı’na tutunarak, İnsan Hakları Eylem Planı adı altında yeni anayasa değişikliği çalışmalarına meşruiyet ve halk nazarında kabul edilebilirlik kazandırmaya çalışmaktadırlar, ama halkımız bunu da yemeyecektir. Bu oyunun da farkındadır. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin gereğini yerine getirmeyen, anayasal temel hak ve hürriyetlerin ve anayasal görevini yerine getirmeyen, anayasa ve sözleşmelerine uymayan sarayın tek adamının İnsan Hakları Eylem Planı için yapacağı hiçbir şey yoktur. Sadece ve sadece tüm yurttaşlarımız, kendisine şunu söylüyor: ‘Gölge etme başka ihsan istemiyoruz.’”

"İnsan hakkında bahsedecek en son kişi kendileridir"

İnsan Hakları Eylem Planı’nın açıkladığı saatin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında yaptığı konuşmasıyla aynı saate denk geldiğini vurgulayan Karaca, şöyle konuştu:

“Saray’ın tek adamı, bugün İnsan Hakları Eylem Planı’nı tek başına hazırladı. Tek başına açıkladı. Öncelikle insan hakkından bahsedecek en son kişi kendileridir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllardır değişmeyen gün ve saatte grup toplantısının olacağını bile bile ve eylem planı açıklanırken tüm kanalların da kendisini yayınlayacağını bilerek aynı saatlerde bu eylem planını açıklaması, Genel Başkanımızın grup toplantısında yapacağı konuşmayı kaynağında sansürlemektir. Bu şekilde, siyasi nezaketten yoksun, hak, hukuk ve adalet kavramlarını vicdanlarında ve akıllarında yer etmeyen bir anlayışın hazırlayacağı insan hakları eylem planından hiçbir şekilde, kimseye yarar gelmeyecektir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, PM, MYK, İNSAN, HAKLARINDAN, SORUMLU, ENEL, BAŞKAN, YARDIMCISI, GÜLİZAR, BİÇER, KARACA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA