25 Haziran 2025 Çarşamba

16:05   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:10   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:45   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:35   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:29   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:20   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:20   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:10   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:35   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:24   ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:22   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:17   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:08   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:04    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:59   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:55   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:17   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:10   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI  
 
     
   

Yatalak Olan Doğanay, Büyükşehir’in Sağlık Hizmetleriyle Umuda Adım Atmaya Başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Sağlık ve Bakım hizmetleriyle bir yurttaşın daha yüzü güldü. Tarsus’ta ikamet eden ve yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle sol tarafında kısmi felç oluşan Mehmet Süha Doğanay, Büyükşehir’in desteğiyle yeniden ayağa kalktı. 5 aylık tedavinin ardından yürümeye başlayan Doğanay, sevincini ve teşekkürünü kendi yazdığı “Gel” isimli şiiri okuyarak gösterdi. Kebapçılıktan emekli olan Doğanay, tamamen iyileştiğinde sevdikleri için yeniden kebap pişirmenin hayalini kurduğunu söyleyerek, “Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi’nden. Sevdiklerime kebap yapmayı özledim” dedi.

 

Tarih : 4 Mart 2021 Perşembe 12:53   Okunma : 2512

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Evde Sağlık ve Bakım hizmetleriyle yaş almış, özel gereksinimli, ihtiyaç sahibi veya çeşitli sağlık sorunları nedeniyle fiziksel problemler yaşayan vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, yatağa bağımlı bir yurttaşın daha yüzünü güldürdü.

Tarsus’un Reşadiye Mahallesi’nde yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sol tarafı felç olan Mehmet Süha Doğanay, yatağa bağımlı hale geldi. Doğanay, içinde bulunduğu durumdan Büyükşehir’in Evde Sağlık ve Bakım Ekibi’nin desteğiyle kurtuldu. Doğanay, 5 aylık tedavinin ardından yeniden yürümeye başladı.

Ailesinin talebi üzerine hemen tedavi süreci başlatıldı

2 çocuk babası 58 yaşındaki Mehmet Süha Doğanay, yüksek tansiyon nedeniyle Eylül 2020’de beynine pıhtı atması sonucunda hastaneye kaldırılarak, yaklaşık bir ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Geçmişte de aynı şekilde rahatsızlanan ve son krizde sol tarafında kısmi felç oluşan Doğanay, yatağa bağımlı hale geldi. Hastaneden taburcu edilen Doğanay, ailesinin imkanlarını zorlamasıyla özel fizyoterapi tedavisi almaya başladı fakat olumlu sonuç alamadı. Bunun üzerine aile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talebinde bulundu.

Eve gelerek durum değerlendirmesi yapan Büyükşehir’in uzman ekipleri, tedavi sürecini başlattı. Yaklaşık 5 aylık ücretsiz fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisinin ardından tamamen yatağa bağımlı olmaktan kurtulan Doğanay, baston yardımıyla ilk adımlarını atmaya başladı. Bu süre zarfında Doğanay’ın tansiyon ve ateş ölçümleri yapılıp, elektrik stimülasyonu, kuvvetlendirme, denge ve yürüme egzersizleri de uygulandı.

Sevincini okuduğu şiirle gösterdi

Kendi ihtiyaçlarını kısmi de olsa yapabilen, uzatılan bardağı alarak suyunu içebilen Doğanay, sevincini ve teşekkürünü kendi yazdığı ‘Gel’ isimli şiiri okuyarak gösterdi. Kebapçılıktan emekli olan Doğanay, tamamen iyileştiğinde sevdikleri için yeniden kebap pişirmenin hayalini kurduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Eylül’ün 19’unda rahatsızlandım. Beynime pıhtı atmış, beni acilen kaldırmışlar. Kaç gün yattım bilmiyorum. Verdikleri ilaçlardan dolayı böbreklerim iflas etmiş. Orada tedavi gördüm, diyalize girdim. Ama benim yaşamam mucizeymiş. Çünkü bu hastalığı ikinci kez atlattım. Birinciyi çok şükür zayıf atlattım. Allah razı olsun Büyükşehir Belediyesi’nden, Tayfur Bey’i gönderdiler. Tayfur Bey sayesinde yürümeye başladım. Suyumu bile içemiyordum. Şu anda ise sadece elimde biraz sıkıntı kaldı. Sevdiklerime kebap yapmayı özledim” dedi.

“Çok şükür şimdi yürüyebiliyor”

Mehmet Süha Doğanay’ın eşi Fatma Gül Doğanay ise eşinin yaşamasını mucize olarak nitelendirerek 5 ay sonra attığı ilk adımların kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Doğanay, “Eşim ilk başlarda bir yudum suyu dahi içemiyordu. Bizim yardımımızla kalkıyordu, yatabiliyordu, yiyebiliyordu. Ama çok şükür şimdi yürüyebiliyor. Sadece kolunda çok az bir sorunu kaldı. Allah’ın izniyle inşallah onu da atlatacak” diye konuştu.

“Hastamız çok şükür kendini toparladı”

Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık ve Bakım hizmetlerinde görev yapan Fizyoterapist Tayfur Çelik, Mehmet Süha Donay’ın tedavinin başlarında yatalak durumda olduğunu ve dengesinin hiç olmadığını ifade ederek, “Haftanın belirli günleri geldik. Bu fizik tedavi programı neticesinde öncelikle dönme, ayakta durma becerilerini, oturma dengesini kazandı. Akabinde destekli yürümeye başladı. Şu an ise çok şükür bastonla desteksiz olarak yürüyebiliyor. Bastonsuz dengesini sağlayabiliyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösterebiliyor. Hastamız çok şükür kendini toparladı. Bundan sonraki sürecinde de egzersizlerle daha iyi olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YATALAK, OLAN, DOĞANAY, BÜYÜKŞEHİR’İN, SAĞLIK, HİZMETLERİYLE, UMUDA, ADIM, ATMAYA, BAŞLADI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA