17 Mart 2026 Salı

21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!   10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR  
 
     
   

CHP’li Ali Mahir Başarır: “Vatandaş Çay Bardağı İle Yağ Satın Alıyor, Siz De Saray’a Yağ Çekiyorsunuz”


CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, bugün (4 Mart 2021 Perşembe) TBMM Genel Kurulu’nda Mersin ve ülke genelindeki esnafın, işçinin, emeklinin ve çiftçinin yaşadığı ekonomik krizle ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

 

Tarih : 4 Mart 2021 Perşembe 22:03   Okunma : 1613

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, bugün (4 Mart 2021 Perşembe) TBMM Genel Kurulu’nda Mersin ve ülke genelindeki esnafın, işçinin, emeklinin ve çiftçinin yaşadığı ekonomik krizle ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Çay Bardağında Yağ, 5 liralık Et, 50 Kuruşa Bayat Ekmek

Konuşmasına, doğasıyla, deniziyle, yaylasıyla, tarım alanlarıyla tarihiyle dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Mersinimizin sorunlarını konuşmak istediğini belirten CHP’li Başarır, “Geçen hafta, milletvekili arkadaşlarımızla Anamur’u, Erdemli’yi, Tarsus’u ve Merkez ilçelerimizi gezdik. Çiftçilerimizi, esnafımızı, emeklimizi işsizlerimizi dinledik. Gerçekten ortada çok vahim bir tablo vardı. Muhalefet partisi milletvekili olmama rağmen benim sizin adınıza yüzüm kızardı.

Bakkala gidiyoruz, bir ev hanımı çay bardağında yağ almak zorunda kalıyor. Kasaba gidiyoruz, bir emekli başını öne eğip 5 liralık et almak istiyor. Bakın birileri tavukçudan kemiksiz et alırken, birileri tavuğun kemiğini alıp çocuğuna çorba yapıyor. Fırına gidiyoruz, insanlar 50 kuruş olduğu için bayat ekmek kuyruğuna giriyor. Mersin’de geleceğimiz adına üzüntü duyduk. Neden Mersin bu durumda?” dedi.

Mersin’e Tek Bir Fabrika Açılmadı, Havalimanı Yapılmadı, Otoyol Yapılmadı

AKP’nin iktidara geldiğinden beri Türkiye’nin en büyük kargo havalimanlarından biri olacağı söylenen Çukurova havalimanını bitiremediklerini ifade eden CHP’li Başarır, “Mersin Antalya otoyolunu bitirmediniz. Aksaray mersin demiryolu bağlantısını yapmadınız. Kazanlı sahil projesini yapmadınız. Peki, 19 yılda ne oldu? Bir sürü fabrika kapandı. Ama bir tek fabrika açılmadı” sözlerini dile getirdi.

Köylümüz, ‘Benim Derdimle Saray’ın Derdi Aynı Değil’ Diyor

Bir köylünün, kendisine, 80’li yıllarda da ekonomik kriz yaşadığını, 90’lı yıllarda da yaşadığını, 2000’li yıllarda da yaşadığını ifade ettiğini söyleyen CHP’li Başarır,                       “Köylümüz diyor ki; ‘Olabilir, ekonomik nedenleri tartışabiliriz. Ama beni üzen, Saray’ın, Cumhurbaşkanı’nın, Cumhurbaşkanı evlatlarının, Saray’ın bürokratlarının derdiyle benim derdim aynı değil. Benim derdim açlık, sefalet, boş dolap. Onlar ise çocuklarının parasını nasıl koruyacağız derdinde’ diyor. Bu vicdanları rahatsız ediyor” sözlerini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Ediyor, Cumhur İttifakı’nın Belediye Meclis Üyeleri Reddediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin milyarlarca borçla belediyeyi devraldığını belirten CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu süreçte milyarlarca borçla belediye devralınmış. Buna rağmen, 750 bin aileye sıcak yemek vermiş. 1,5 milyon maske 90 bin sağlık seti dağıtmış. 200 bine yakın erzak dağıtmış. Bir yandan borç ödemiş, bir yandan alt geçit, battı çıktılar dahil köy yolları yapmış. Ama kendinin yapmadığı borcu ödemek için belediye meclisinden 4 kez 250 milyon borçlanma yetkisi istemiş. Cumhur İttifakı’nın belediye meclis üyeleri reddetmiş.  Bu ülkenin Cumhurbaşkanı İzmir’e su verdim demesini neyle açıklayabiliriz. Sanki Bulgaristan’a su vermiş” dedi.

Ben Bu Halk İçin Ağlarım, Üzülürüm Ama Göbeğimi Kaşıyarak Da Burada Oturmam

Konuşması esnasında AKP koltuklarından “ağlama” lafı atılması üzerine CHP’li Başarır, “Ben bu halk için ağlarım, üzülürüm ama göbeğimi kaşıyarak da burada oturmam” sözleriyle yapılan sataşmaya tepki gösterdi.

İlgili komisyonda, Hazine’nin, 5’li çetenin yurtdışı kredilerine kefil olunmasının görüşüldüğünü belirten CHP’li Başarır, “Cumhurbaşkanı, CHP’li belediyelerimizin yurtdışından almak istediği kredilere imza atmıyor. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

Senin Sokağa Çıkarken Yüzünün Kızarması Lazım

Konuşmasının son bölümünde tekrar AKP sıralarından laf atılmasın üzerine bu kez CHP’li Başarır, “Ben açlık diyorum, sefalet diyorum, senin sokağa çıkarken yüzünün kızarması lazım. Çaresiz insanlara bak. İnsanlar çay bardağı ile evlerine yağ alıyor. Sen ise saraya yağ çekiyorsun” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, ALİ MAHİR BAŞARIR, VATANDAŞ, ÇAY BARDAĞI, YAĞ, SATIN, ALIYOR, SİZ DE, SARAY’A, YAĞ, ÇEKİYORSUNUZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA