3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Başkan Ozan Varal , Adının Önüne “Beton” Yazılsa Şaşırmayacağımız Bir Parti Temsilcisinden Beklemediğimiz Çıkışlar”


Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Tarsus Berdan Barajı mesire alanında bulunan ve genelde bataklık alanlarda ekilerek taban suyunun kurumasını sağlayan okaliptüs ağaçlarına mevsimlik budama çalışması yapması, bazı Meclis üyelerinin sosyal medya paylaşımları ile gündem oldu.

 

Tarih : 6 Mart 2021 Cumartesi 13:54   Okunma : 1019

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Tarsus Berdan Barajı mesire alanında bulunan ve genelde bataklık alanlarda ekilerek taban suyunun kurumasını sağlayan okaliptüs ağaçlarına mevsimlik budama çalışması yapması, bazı Meclis üyelerinin sosyal medya paylaşımları ile gündem oldu.

Oldukça kırılgan bir yapıya sahip olan ve endüstriyel olarak da kullanılan okaliptüs ağaçlarının mesire alanında olası bir kırılma anında bir zarar vermemesi için yapılan çalışmalara itiraz eden ve bunu sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla “CHP’yi suçlayıcı tavır” sergileyen kişilere yönelik CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal: “Maden arama faaliyetleri ile Kazdağları’nda orman katliamına göz yumanlar, ülkemizin en değerli sahil şeridine sahip güzel Mersin’imize nükleer santrali reva görenlerin, bir insanın zarar görmemesi ve ağaçların daha da gürleşmesi için yapılan çalışmaları, kendilerine siyasi malzeme yapmaları gerçekten trajikomik bir durumdur.” dedi.

Varal sözlerini, “AKP; ağaç ve betonla, 5’li çete ile, yaylalarımızla, sahillerimizle, Karadeniz’deki derelerle, Salda Gölü ile, doğayla kurduğu ilişki değerlendirildiğinde, adının önüne “Beton” yazılsa şaşırmayacağımız bir parti. Çanakkale’nin Kirazlı Köyü’nde Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından yürütülen ve derhal son verilmesi gereken altın madeni çalışmalarında yaşanan ağaç katliamının acısı hala içimizi yakıyor. Tüm bunlar ortada dururken, bizi asıl şaşırtan, böylesi bir partinin temsilcisinin, kendilerini doğa dostu göstermek gibi beyhude bir çabaya girişmesidir. Bir taraftan bu çıkış hoşumuza da gitmedi değil. Tabii ki sırf siyasi geleneğimizin, başarılı belediyelerimizin açığını aramak için yapıldığı aşikar olsa bile, bir şekilde onları da doğa dostu, çevre duyarlılığıyla yüksek bir siyaset yapma biçimine teşvik etmişiz demek ki. Açıkçası AKP’yi doğa duyarlılığı yüksek siyasete teşvik etmek bize gurur veriyor. Darısı gerçek bilgi ile siyaset yapmaya…
İnanıyorum ki, doğaya ve çevreye karşı filizlenmeye başlayan bu iyiden, doğrudan, gerçekten yana tutumları yavaş yavaş bilginin doğruluğundan yana, asparagasla değil gerçeklik üzerinden siyaset yapacakları günlerin de habercidir” diyerek sürdürdü. 

Başkan Varal, “Mevzunun teknik kısmına da biraz daha girmek isterim. Bataklık kurutmak amacıyla dikilen, tarım arazilerini yok edici özelliği olan okaliptüslerin en önemli özelliklerinden biri çok su tutmasıdır. Okaliptüs ağaçları normal bir ağaca göre kırılma sırasında üç kat daha fazla hasara neden olmaktadır. Bunun nedeni de ağacın su tutma özelliğidir. Aşırı kırılgan yapıya sahip ince dallarının insan ve araçlara zarar vermesini engellemek amacıyla derin budaması yapılmaktadır. Bu budama ağaca zarar veren bir budama değil, sadece kontrollü büyümesini sağlamak amaçlıdır. 
Normal şartlarda ağaç üç ay gibi kısa bir sürede sürgün vererek yeniden yoğun bir yeşil yapı oluşturmaktadır.
Kış aylarında etkili olan aşırı sağanak ve yağış nedeni ile oluşabilecek kırılmalara karşı derin budama yapılmaktadır. Uzun süre düzenli olarak ağaçlarda budama yapılmadığı için tek gövde üzerine çıkarak tepede taç oluşturmuştur. Ağacın güçlenebilmesi için yapılmış olan bu budama bu şekilde görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Ayrıca insanların yoğun olarak kullanmakta olduğu bu alandaki ağaçlarda kamu can ve mal güvenliğini sağlanması için sağlıklı bir budama yapılması zorunludur” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, TARSUS, İLÇE, ÖRGÜTÜ, BAŞKAN, AV.OZAN VARAL, BERDAN BARAJI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA