7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

Türkiye’nin Eğitimli, Cesur Ve Özgüveni Yüksek Kadın Girişimcilere İhtiyacı Var


Mersin’in zengin tarımsal üretim potansiyelini ve gücünü yüksek teknoloji ile katma değerli ürünlere dönüştürecek modern fabrikaların kümeleneceği Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, (TÜİOSB) Türkiye’de bir ilk olarak kadın sanayici Gül Akyürek Balta’nın önderliğinde yükseliyor.

 

Tarih : 7 Mart 2021 Pazar 18:37   Okunma : 1037

Mersin’in zengin tarımsal üretim potansiyelini ve gücünü yüksek teknoloji ile katma değerli ürünlere dönüştürecek modern fabrikaların kümeleneceği Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, (TÜİOSB) Türkiye’de bir ilk olarak kadın sanayici Gül Akyürek Balta’nın önderliğinde yükseliyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda kadınların her alanda erkekler kadar başarılı işlere imza attığını vurgulayan TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, “Bugün ülkemizde başarıları ile gurur duyduğumuz, alanında örnek gösterilen, küçük işletme sahiplerinden uluslararası şirketlerin CEO’luğuna kadar her alanda söz sahibi kadınlarımız var ve sayıları da her geçen gün artıyor. İnanıyorum bizlerin açmış olduğu bu yolda yürüyecek kadınlarımız çok daha başarılı işlere imza atacak” diye konuştu.

Örnek projeler geliştirmeliyiz
Kadın erkek eşitliği konusunda söylemden eyleme geçme döneminin çoktan geldiğini dile getiren Gül Akyürek Balta, TÜİOSB’nin fikir aşamasından bugün gelinen noktaya kadar geçen süreçte bir kadın olarak “Neden bu işlerle uğraşıyorsunuz?”, “Organize sanayi bölgesi kurmak erkek işidir” gibi birçok olumsuz söylemle karşılaşmalarının yanında teşvik edici, motivasyonlarını artırıcı güzel destekler de gördüklerini söyledi. TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, “Bizlerin cesareti, azmi, kararlılığı ve yol arkadaşlarımın destekleri sayesinde süreci bu noktaya kadar getirdik ve tamamlamaya da kararlıyız. İlk etabı 1 milyon 170 bin metrekare net sanayi alanı olmak üzere toplamda 180 hektarlık alan üzerine projelendirilen TÜİOSB’de 2021 Ocak ayında başlanan yol, arazi kazı ve dolgu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hafriyat çalışmalarını haziran ayı itibariyle tamamlamayı ve sanayi parsellerini yatırımcılara teslim etmeyi planlıyoruz. Tüm altyapı yatırımlarını ise Eylül 2021’de tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

‘Kadın Ortak girişim Fabrikaları ile uluslararası markalar yaratacağız’
TÜİOSB olarak, kadın yatırımcıların, kadın girişimcilerin ve kadın iş gücünün üretimde ve ticarette daha çok var olması, değişen rekabet koşullarına karşı desteklenmeleri için Kadın Ortak Girişim Fabrikaları Projesi’ni (KOGİF) hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek Balta, çalışma hayatında kadınların önündeki engelleri kaldırmayı, üreten, gelişen, iş ve aile yaşamında başarılı kadın girişimci profilini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Yatırımcıların, yöneticilerin ve üreticilerin çoğunluğunun kadınlardan oluşacağı Kadın Ortak Girişim Fabrikaları’nda bölgesel tarım ürünlerinden, inovatif ve yenilikçi yaklaşımla yüksek katma değerli ürünler üretip, uluslararası markalar yaratacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek Balta, atölyeler halinde kurulacak bu üretim merkezlerinde üretilen yenilikçi ürünleri teşviklerle destekleyeceklerini ve yeni yatırımcıları Melek Yatırımcı’larla buluşturarak atölyelerin her birinin birer fabrikaya dönüşmesini sağlayacaklarını ifade etti.

İş yaşamında kadınların en büyük sorunlarından birinin de mesai saatlerinde çocuklarının bakımı olduğunu belirten Akyürek Balta, “TÜİOSB’de kadınlarımız çalışırken, üretirken gözlerinin arkada kalmasını istemediğimiz için kreş binamızı da yapacağız. Kadınlarımız çalışırken çocuklarına da çok yakın olacaklar. Ayrıca yapacağımız eğitim kompleksinde de çocuklarımız kreşten üniversiteye kadar eğitimlerini burada alabilecekler” şeklinde konuştu.

KOGİF’in bir Türkiye projesi olmasını arzu ettiklerini belirten Akyürek Balta, “KOGİF’in, hükümetimiz tarafından özel teşvik sistemine dâhil edilerek tüm OSB’ler tarafından model olarak alınıp uygulanmasını arzu ediyoruz. Her OSB’de bir KOGİF fikrini hayata geçirdiğimizde kadınlarımızın başarıdan başarıya koştuğunu ve kadın erkek eşitliğinde birçok sorunun kendiliğinden aşılmış olduğunu göreceğiz” dedi.

‘Daha çok kadın girişimci yetiştirilmeli’
İş dünyasında kadınların daha fazla yer alması için verilen mücadelede bugüne kadar önemli mesafelerin kat edildiğine dikkat çeken Başkan Akyürek Balta, şunları söyledi: “Birçok meslekte kadınlara yönelik ön yargıların kırılmasından, kariyer ve maaşlarda eşit değerlendirmeye kadar daha gidecek epey yolumuz var. Türkiye’nin en önemli ihtiyacının eğitimli, cesur ve özgüveni yüksek kadın girişimciler olduğuna inanıyorum. Bunu başarabilmek için de ülkemizde kadın girişimci sayısı ile kadınların üretim süreçlerine katılımı konusunda pozitif ayrımcılık yapılmaya devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Biz de “Güçlü kadın, güçlü Türkiye” sloganıyla çıktığımız bu yolda kadınlarımızın temsilde, üretimde, yönetimde ve ticarette daha aktif olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TÜRKİYE’NİN, EĞİTİMLİ, CESUR , ÖZGÜVENİ, YÜKSEK, KADIN, GİRİŞİMCİLERE, İHTİYACI, VAR, TÜİOSB, GÜL, AKYÜREK, BALTA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA