3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Ataşehir Belediyesi’nden Engelli Ve Kadın Çalışanlara Örnek Haklar


Ataşehir Belediyesi, yeni toplu iş sözleşmesiyle kadın ve engelli işçilere önemli haklar kazandırdı. Daha adil bir yaşam için kadın ve engelli çalışanların haklarını iyileştiren Ataşehir Belediyesi, aile içi şiddet konusunda da örnek kararlar aldı.

 

Tarih : 13 Mart 2021 Cumartesi 14:01   Okunma : 714

Ataşehir Belediyesi, yeni toplu iş sözleşmesiyle kadın ve engelli işçilere önemli haklar kazandırdı. Daha adil bir yaşam için kadın ve engelli çalışanların haklarını iyileştiren Ataşehir Belediyesi, aile içi şiddet konusunda da örnek kararlar aldı.

Yeni sözleşmeye göre, yüzde 65 oranında engelli çocuğu olan işçilere, engelli her çocuğu için ayda brüt 650,00 TL yardım sağlanacak. Engelli işçinin kendisi, engelli eşi ve çocuklarına SGK tarafından tespit edilip yapılmayan her türlü protez, koltuk değneği, akülü tekerlekli sandalye, işitme - görme cihazları ve benzeri araçlar, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak heyet raporu doğrultusunda Ataşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Engelli işçilerin çalışma koşulları durumlarına uygun hale getirilecek. Olumsuz hava şartları sebebiyle işe geliş ve gidişlerde zorluk yaşaması muhtemel engelli personele de gerekli kolaylık sağlanacak.

Doğum yapan kadın işçilere, yasal mevzuata göre verilen süreye ilaveten 4 hafta daha ücretli izin verilecek. Ayrıca hamilelikleri süresince kadın işçiler, doktor kontrolüne gidecekleri gün için ücretli izinli sayılacak. Eşi hamile olan erkek işçilere de, eşlerinin doktor kontrolüne gitmesi gereken günlerde yarım gün ücretli izin verilecek. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında tüm kadın çalışanlara bir gün izin verilecek. Kadın işçilerin çocukları için emzirme ve bakım izinleri ile aylık regl izinleri de olacak.

Ülke gündeminden inmeyen aile içi şiddet konusuna da dikkat çeken Ataşehir Belediyesi önemli kararlar aldı. Bu kapsamda eşine veya çocuklarına şiddet uyguladığı tespit edilen işçilere, idari ve mali yaptırımlar uygulanacak. Aile içi şiddet uygulayan işçinin ücret ve sosyal haklarının yüzde 50’si bir yıl süre ile mağdur olan eşine ve çocuğuna ödenecek. Aile içi şiddete maruz kalan kadın çalışanların korunması ve barınması için de destek sağlanacak.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ATAŞEHİR, BELEDİYESİ’NDEN, ENGELLİ VE KADIN, ÇALIŞANLARA, ÖRNEK, HAKLAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA