4 Mayıs 2026 Pazartesi

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Ankara’da İstanbul Sözleşmesi Protestosu: ’’ Yılın İlk Üç Ayında 82 Kadın Öldürüldü’’


Ankara Kadın Platformu üyeleri İstanbul Sözleşmesi’nin, Cumhurbaşkanı imzasıyla feshini protesto etmek için Sakarya Caddesi’nde toplandı. "Sözleşmeyi fesheden iktidar sorumluluktan kaçamaz. AKP Genel Başkanı tarafından imzalanan bu karar hukuka aykırıdır" açıklamasının yapıldığı protestoda polislerin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

Tarih : 28 Mart 2021 Pazar 09:13   Okunma : 987

 

Ankara Kadın Platformu üyeleri bugün İstanbul Sözleşmesi'nin feshini protesto etmek amacıyla Sakarya Caddesi'nde toplandı. Protestoda "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa", "Kadın cinayetleri politiktir", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganları atıldı. "Sokakta Kazandık Sokakta Savunuyoruz" yazılı pankartın açıldığı protestoda şu açıklama yapıldı:

“KADINLARA SAVAŞ AÇMIŞ DEMEKTİR. BURADAN İLAN EDİYORUZ”

"Sözleşmeyi fesheden iktidar sorumluluktan kaçamaz. AKP Genel Başkanı tarafından imzalanan bu karar hukuka aykırıdır. Parlamentonun onayladığı bir anlaşmadan kararname ile çıkmak yasama yetkisinin gasp edilmesidir. Karar usule uygun olmuş olsaydı da bizim için meşru olmayacaktı. Kadınların mücadeleyle kazandığı sözleşmeyi fesheden her kim olursa olsun kadınlara savaş açmış demektir. Buradan ilan ediyoruz. Kararınızı tanımıyoruz."

"YILIN ÜÇÜNCÜ AYI BİTMEDEN ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN SAYISI 82 OLDU"

Yılın üçüncü ayı bitmeden öldürülen kadınların sayısının 82'ye ulaştığı belirtilen protestoda, "Kadın cinayetleri yok diyorlar, çocuk istismarları yok diyorlar, kadınlar her şeyi abartıyor diyorlar. İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı hayatta olacak olan kadınların isyanıyla buradayız" denildi. Son bir haftada katledilen kadınların isimleri de protesto sırasında anıldı.

Ankara Kadın Platformu üyesi bir kadının şarkı söylemeye başladığı anda polis aracından "Koronavirüs tedbirleri" konusunda anonsların yapılması topluluğun tepkisine yol açtı.

"SOKAĞA ÇIKAN 4 MİLYON KADIN OLARAK BUNU KABUL ETMİYORUZ"

Ankara Kadın Platformu Üyesi Rüya Özgür ise şöyle konuştu:

"Bugün burada İstanbul Sözleşmesi'nin hukuksuz bir şekilde feshedilmesine karşı toplandık. Biz bu hakkı sokaklarda kazandık ve sokaklarda savunmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi kesinlikle bir kişinin iradesiyle feshedilecek bir sözleşme değil. Bunu hem Ankara Kadın Platformu olarak hem de tüm Türkiye'de sokağa çıkan 4 milyon kadın olarak kabul etmiyoruz."

                                                       

Paylaş :
Etiketler :  İstanbul Sözleşmesi, Kadın, Protesto, Ankara

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA