3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

Mezitli’de taşınmaz alım satımından büyük kolaylık


Mezitli Belediyesi, Mezitli Tapu Müdürlüğü ile imzaladığı protokol uyarınca ev alım satımı yapacak olan vatandaşlar belediyeye gitmeden tek merkezden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

 

Tarih : 30 Mart 2021 Salı 15:26   Okunma : 1173

Teknolojik gelişmeleri vatandaşların işlemlerinin kolaylaşması amacıyla kullanmaya devam eden Mezitli Belediyesi yeni bir uygulamayı faaliyete geçirdi. Mezitli Belediyesi, Mezitli Tapu Müdürlüğü ile imzaladığı protokol uyarınca ev alım satımı yapacak olan vatandaşlar belediyeye gitmeden tek merkezden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Vatandaşların bu hizmetten yararlanabilmesi için, taşınmaz üzerinde hiçbir borcu olmaması şartı bulunuyor. Borcu olmayan vatandaşlar, Mezitli Belediyesine gitmeden ‘Rayiç Bedel Evrakını’ Tapu Müdürlüğünden alabilecek.

Mezitli Belediyesi ve Mezitli İlçe Tapu Müdürlüğü birimlerindeki iş yükünü azaltmayı amaçlayan ve üç yıl sürecek olan protokol, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tapu ve Kadastro 12. Bölge Müdürü Tamer Taşkıran ve Mezitli Tapu Müdürü Halil Ak arasında imzalandı.

Törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, imzalanan protokol ile vatandaşın işlemlerini kolaylaştırırken, belediye birimlerinin de işlem yükünü azaltmayı hedeflediklerini dile getirdi. Mezitli’nin en hızlı büyüyen kentlerden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, yaptığı açıklamada, “Teknolojinin tüm kaynaklarını vatandaşlarımızın işlemlerinin kolaylaşması adına kullanmaya devam ediyoruz. Mezitli Belediyesi olarak hızlı büyüyen kent içerisinde yoğunlaşmanın bir noktada olmasının önüne geçmek amacıyla Atatürk Mahallemizde yeni bir kent merkezi oluşturmak için harekete geçtik. Öncelikle Mezitli Belediye Hizmet Binamızı bu noktaya taşıdık. Belediye binasının yanında Mezitli Kaymakamlığı için yer tahsisi yaparak vatandaşların işlemlerini zaman ve ekonomik kaybı olmadan tek merkezden yapabilmesine olanak sağladık. Kısa bir sürede Kaymakamlık binası da tamamlanarak bölgeyi kentin yeni merkezlerinden birisi haline getirdik. Şimdi de Mezitli Tapu Müdürlüğü ile yaptığımız protokol uyarınca, ev alım satımı yapacak vatandaşlarımız eğer borçları bulunmuyorsa, Belediyemize gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Bu vatandaşlarımız açsından büyük kolaylık sağlamasının yanında gerek tapu müdürlüğü gerekse belediyemizin iş yükünün de önemli ölçüde hafiflemesine imkan sağlayacak. Daha önce elden alınarak Tapu Müdürlüğüne sunulan Rayiç Bedel Belgesine, hiçbir güvenlik açığına izin vermeyecek ölçüde direkt Tapu Müdürlüğü personeli tarafından ulaşılabilecek” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ’DE, TAŞINMAZ, ALIM, SATIMINDAN, BÜYÜK, KOLAYLIK, BELEDİYE, BAŞKAN, NEŞET, TARHAN, TAPU, KADASTRO, RAYİÇ, BEDEL, EVRAKI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA