18 Mart 2026 Çarşamba

16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI   14:31   ÖZGÜR ÖZEL: "BANA ATMAYA KALKTıĞı IFTIRAYA, ’BIR CEVAP VERECEK MISINIZ?’ DIYE SORANLAR IÇIN: BEN O CEVABı, BEŞ AY ÖNCE VERDIM"   14:30   18 MART ÇANAKKALE ZAFERI VE ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ... CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANıTı’NA ÇELENK BıRAKTı   14:27   "İBB DAVASı"NDA 7. GÜN... KıSıTLAMALARıN KALDıRıLMASıNı ISTEYEN İMAMOĞLU: BU ÜLKE BIR YıLDA 150 MILYAR DOLAR KAYBETTI. BU DAVA ÖYLE SıRADAN BIR DAVA DEĞIL; ÇOK BÜYÜK BIR DAVA. SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK   09:15   MERSIN’DE BAYRAM TEMIZLIĞI ‘BÜYÜKŞEHIR’ GÜVENCESINDE: KAPıLAR SEVGIYE AÇıLıYOR!   01:05   MERSIN’DE SIYASET ÜSTÜ İFTAR: BAŞKAN SEÇER GÜLNAR’DAN BIRLIK MESAJı VERDI!   01:01   ATATÜRK’ÜN MERSIN’E O VASIYETINE CHP’DEN TAM BAĞLıLıK SÖZÜ: "MIRASıNıZ EMIN ELLERDE!"   22:23   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERI’ MESAJı   21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   19:12   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "RAMAZAN PAYLAŞMAKTıR"   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!  
 
     
   

Başkan Gültak’tan 5 Mahalleye Ziyaret


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, vatandaşların öneri ve taleplerini dinleme noktasında önemsediği mahalle ziyaretleri kapsamında Camili, Yeşilova, Iğdır, Hebilli ve Esenli mahallelerini ziyaret etti. Mahallelerin eksiklerini ve ihtiyaç duyduğu hizmetleri de yerinde inceleyen Başkan Gültak, kısa sürede çözüm üreteceğini de dile getirdi.

 

Tarih : 30 Mart 2021 Salı 22:59   Okunma : 1512

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, her Salı ve Cuma günü gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine devam ediyor. AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Gültak'ın ilk durağı Camili Mahallesi oldu.

Başkan Gültak; "Bu konu bir daha gündem olmayacak"

Camili Mahallesi'ndeki açık düğün salonu ve taziye evi ile ilgili talepleri değerlendiren Başkan  Gültak, bahsi geçen bölgede şahsi hisseler görüldüğünü söyleyerek, "Orada hazine ve maliye arazisi kaldığında durum çözülecek. Milli Emlak'tan bize yazı geldi. İnşallah bir dahaki ziyaretimizde bu konu yeniden gündem olmayacak. Hisseler konusunda netleşmemiz gerektiği için bu sorunu çözmemiz biraz zaman aldı" dedi. Başkan Gültak, ilgili Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerine, Ramazan Bayramı sonrasında açık düğün salonu ile taziye evinin bitirilmesi hususunda talimat verdi.

"MESKİ Genel Kurulu'nda yine gündeme getireceğim"

Ziyaret ettiği mahallelerle ilgili olarak insanların burada gelirini çiftçilikten elde ettiğine değinen Başkan Gültak, "Su paralarının pahalı olmasından dolayı şikayetleriniz oldu. Biz bundan 3-4 ay önce su paralarının ucuzlatılması için Cumhur İttifakı olarak bir önerge verdik. Ancak önerge dikkate alınmadı. İnşallah bir sonraki MESKİ Genel Kurulu'nda ben yine bunu gündeme getireceğim. Sizler hayatınızı çiftçilikle idame ettiriyorsunuz. Bu durum sizler için çok önemli; farkındayız" diye konuştu.

Akdeniz kendi asfaltını üretmeye hazırlanıyor

Akdeniz Belediyesi'nin ilk kez bir asfalt plenti olacağına da değinen Başkan Gültak, "Artık asfaltımızı kendimiz üreteceğiz. Bu tesisin kurulması 15 milyon TL'ye mal oluyor. Bizim tesisi tam olarak faaliyete geçirmemiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediye imkanları sayesinde 20 milyon TL'nin üzerinde bir tesisi Akdeniz'e kazandırmış olacağız. Bugüne kadar hiç olmadı. İhaleye çıkıyorduk. Orada da pahalıya mal oluyordu. Bundan sonra devamlı asfaltımız olacak. Yine soğuk asfalt döken, üzerinde kombi sistemi olan kamyonumuzu da teslim aldık; yakında hizmete girmiş olacak. Bu da yaklaşık olarak 7-8 milyon TL maliyeti olan bir iştir. Bunu da Akdeniz'e kazandırdık. Özellikle kırsal mahallelerimizde bahçe ve köy aralarında mucur geçtiğimiz yerlere artık soğuk asfalt dökeceğiz. Daha kalıcı ve konforlu olacak" ifadelerini kullandı.

"Kadınlarımız  kendi ayakları üstünde duruyor"

Demirci ustası kadın girişimci Fatma Kalkan'ı ziyaretini de anımsatan Başkan Gültak; "Geçtiğimiz günlerde demirci ustası bir hanımefendiyi atölyesinde ziyaret ettim. Kendisi, eşi ve kızı, üçü de demir dövüyor. Kendisi Türkiye çapında ödül almış. Biz geldiğimiz günden bugüne kadar Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile 927 kadına 3 milyon 200 bin civarında kredi vermişiz. Bu kadınlardan bir tanesi de bu Fatma Hanım'dır. Kızı da hem metal bölümü okuyor hem  de okuduğu bölümün pratiğini kendi  demirci atölyelerinde yapıyor. Kadınlarımız kendi ayakları üstünde duruyor. Ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

Gittiği her mahallede yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Gültak, mahalle muhtarları ile esnafların desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Talep ve önerileri dinleme noktasında, Akdeniz’de değişimi hep birlikte sağlamak adına vatandaşlarımız ile bir araya gelmeye devam edeceğiz" dedi.

 
Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, GÜLTAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA