18 Mart 2026 Çarşamba

16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI   14:31   ÖZGÜR ÖZEL: "BANA ATMAYA KALKTıĞı IFTIRAYA, ’BIR CEVAP VERECEK MISINIZ?’ DIYE SORANLAR IÇIN: BEN O CEVABı, BEŞ AY ÖNCE VERDIM"   14:30   18 MART ÇANAKKALE ZAFERI VE ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ... CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANıTı’NA ÇELENK BıRAKTı   14:27   "İBB DAVASı"NDA 7. GÜN... KıSıTLAMALARıN KALDıRıLMASıNı ISTEYEN İMAMOĞLU: BU ÜLKE BIR YıLDA 150 MILYAR DOLAR KAYBETTI. BU DAVA ÖYLE SıRADAN BIR DAVA DEĞIL; ÇOK BÜYÜK BIR DAVA. SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK   09:15   MERSIN’DE BAYRAM TEMIZLIĞI ‘BÜYÜKŞEHIR’ GÜVENCESINDE: KAPıLAR SEVGIYE AÇıLıYOR!   01:05   MERSIN’DE SIYASET ÜSTÜ İFTAR: BAŞKAN SEÇER GÜLNAR’DAN BIRLIK MESAJı VERDI!   01:01   ATATÜRK’ÜN MERSIN’E O VASIYETINE CHP’DEN TAM BAĞLıLıK SÖZÜ: "MIRASıNıZ EMIN ELLERDE!"   22:23   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERI’ MESAJı   21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   19:12   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "RAMAZAN PAYLAŞMAKTıR"   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!  
 
     
   

CHP’li Orhan Sarıbal: "1 Nisandan İtibaren Yeni Bir Kaosa Giriyoruz"


CHP Tarım Politikaları Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, 31 Mart’ta ertelemesi sonlanan çiftçi borçlarıyla ilgili, "1 Nisan geldi çattı. Çiftçi hasat mı yaptı cebine koysun? Çiftçi bir yerlerden para mı alacak? Yeni bir kredi olanağı mı sağlandı? Borç gırtlağına kadar gelmiş. Israrla borç yapılandırması istiyorlar. İktidar, firmaların milyarlarca liralık borçlarını erteliyor, yapılandırıyor. Ama iş çiftçiye gelince ne haliniz varsa görün diyor.1 Nisan’dan itibaren yeni bir kaosa giriyoruz" dedi.

 

Tarih : 31 Mart 2021 Çarşamba 00:15   Okunma : 2632

CHP Tarım Politikaları Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, 31 Mart'ta ertelemesi sonlanan çiftçi borçlarıyla ilgili, "1 Nisan geldi çattı. Çiftçi hasat mı yaptı cebine koysun? Çiftçi bir yerlerden para mı alacak? Yeni bir kredi olanağı mı sağlandı? Borç gırtlağına kadar gelmiş. Israrla borç yapılandırması istiyorlar. İktidar, firmaların milyarlarca liralık borçlarını erteliyor, yapılandırıyor. Ama iş çiftçiye gelince ne haliniz varsa görün diyor.1 Nisan'dan itibaren yeni bir kaosa giriyoruz" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifi borç ertelemelerinin son günü 31 Mart 2021. Henüz yüksek faizli çiftçi borçları ile ilgili yeni bir karar çıkmadı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, çiftçilerin bankalara olan borçlarının 134 milyar liraya ulaştığını, çiftçilere yapılandırma çıkmadığı takdirde yeni bir kaosun başlayacağını söyledi. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Sarıbal, şunları söyledi:

"Çiftçilerin, bankalara Tarım Kredi Koooperatifleri'ne ve piyasaya borçları var. Tarım Kredi Kooperatifine olan borcun toplamı 8.2 milyar olarak biliniyor. Bu borçlardan haciz ve icra takibi yapılanların  haciz ve icra işlemleri 31 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi. Traktörlerin haczedilmesi, köyün haczedilmesi nedeniyle toplumdan çiftçilerden gelen tepkiler üzerine bu karar alındı. 1 Nisan geldi çattı. Ocak, şubat, mart aylarında çiftçi hasat mı yaptı cebine koysun? Çiftçi bir yerlerden para mı alacak? Yeni bir kredi olanağı mı sağlandı? Patates tarlada, depoda çürüyor. Soğan depoda çürüyor. Çiftçinin ürünü para etmiyor. Borç gırtlağına kadar gelmiş. Israrla borç yapılandırması istiyorlar. Ama şu an da yeniden traktörler, ahırlar, haczedilmek isteniyor.

"ÇİFTÇİYE, 'NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN' DİYORLAR"

1 Nisan'dan itibaren yeni bir kaosa giriyoruz. Bankalara borç olmuş 134 milyar orada duruyor. Piyasaya, gübre bayiisine, ilaç bayiisine, elektrik su firmalarına... Bütün bu borçlar yapılandırma bekliyor. Çiftçi, bu borçlarla bu üretimi sürdüremez. İktidar bunu görmemek için her şeyi yapıyor. Firmaların milyarlarca liralık borçlarını erteliyor, yapılandırıyor.  Ama iş çiftçiye gelince ne haliniz varsa görün diyor."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP’Lİ, ORHAN, SARIBAL, 1 NİSANDAN, İTİBAREN, YENİ, BİR, KAOSA , GİRİYORUZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA