2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

Peyniri Gramla Sattığını Söyleyen Esnaf: "100 Gram Benim Bir Lokmalık Peynirim, 5 Kişilik Aile Alıyor Bunu"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Tavas ilçesindeki Nikfer pazarında, pazarcıları ve kahveci esnafını ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Pazarda süt ürünleri satan bir esnaf, vatandaşın alım gücünün düştüğünü, yurttaşın kilosu 30 lira olan peyniri ancak gramla alabildiğini söyleyerek, "100 gram benim bir lokmalık peynirim yani, bir oturuşta yerim yani. Beş kişilik aile alıyor bunu" dedi.

 

Tarih : 8 Nisan 2021 Perşembe 21:01   Okunma : 887

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin Tavas ilçesindeki Nikfer pazarında, pazarcıları ve kahveci esnafını ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Pazarda süt ürünleri satan bir esnaf, vatandaşın alım gücünün düştüğünü, yurttaşın kilosu 30 lira olan peyniri ancak gramla alabildiğini söyleyerek, "100 gram benim bir lokmalık peynirim yani, bir oturuşta yerim yani. Beş kişilik aile alıyor bunu" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli'de pazarcı ve kahveci esnafın nabzını tuttu. Biberi 12 liradan sattığını ve kendisinin masrafları çıkınca sadece bir lira kazandığını söyleyen pazarcı esnafı, "Bir kilo satacağım, bir lira kazanacağım. Sabahtan beri beş kilo sattım" sözleriyle ekonomik duruma tepki gösterdi. 

"GRAM GRAM PEYNİR SATIYORUZ"

Karaca ile esnaf diyalogları şöyle:

Peynir satıcısı: Beş lira (TL) aynı beş lira, siz bilirsiniz yani Meclis’te dile getirirseniz.

Karaca: Eskiden beş liralık peynir ne kadardı?

Peynir satıcısı: Beş liralık peynir bundan önce, 10 liraydı kilosu. Yarım kilo alıyorlardı. Beş liralık, şimdi şu kadarı kaldı( eliyle ölçüyü göstererek), hala beş liralık alıyorlar.

Karaca: Yani artık böyle gram gram mı peynir satıyorsunuz.

Peynir satıcısı: Gram gram. Şu an tereyağı olmuş 55-60 lira. Vatandaş nasıl alsın bunu? Bir günlük yeğmeyesi 100 lira, adam yarısıyla bir tane tereyağı alamıyor. 100 lira çıktığında, 7 kilo tereyağı 100 liraydı.

Karaca: Peynirin kilosu kaça?

Peynir satıcısı: Peynir 30 lira.

Karaca: Vatandaş geldi mi 100 gram 50 gram böyle mi alıyor.

Peynir satıcısı: Evet. 100 gram 200 gram alıyor. 100 gram benim bir lokmalık peynirim yani, bir oturuşta yerim yani. 5 kişilik aile alıyor bunu.

"BİR KİLO SATIYORUM BİR LİRA KAZANIYORUM"

Karaca: İyi satış yapabiliyor musunuz? Vatandaş gelip iki kilo, üç kilo domates, biber, patlıcan ver diyebiliyor mu sana?

Pazarcı: Parası kadar alıyor.

Karaca: Ne kadar alıyorlar mesela?

Pazarcı: Yarım kilo bundan, bir kilo patlıcan, bir kilo domates, yarım kilo biber.

Karaca: Bunların hepsi kaç para?

Pazarcı: Ben on liraya aldım. 12 liraya satıyorum. Bir lira kazanıyorum.

Karaca: Sen bir kilo satacaksın bir lira kazanacaksın

Pazarcı: Bir kilo satacağım, bir lira kazanacağım. Sabahtan beri beş kilo sattım.

"DİŞİMİ SIKAYIM DİYE DİŞ KALMADI"

Kahveci: Yedi aydır Bağkur'a borçluyum. Dişimi sıkayım diye diş kalmadı.

Karaca: Lebalep kongreleri yaptılar şimdi millet perişan.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, PEYNİRİ, GRAMLA, SATTIĞINI, SÖYLEYEN, ESNAF, 100 GRAM, BENİM, BİR LOKMALIK, PEYNİRİM, 5 KİŞİLİK, AİLE, ALIYOR, BUNU, CHP, TBMM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA