20 Aralık 2025 Cumartesi

13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR  
 
     
   

CHP’li Başarır: Meclis’e başkan mısın, Erdoğan’a kalkan mısın


Cumhurbaşkanının oğullarının okul arkadaşlarının bürokratik düzeyde üst düzey yerlere gelmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mustafa Şentop’un önergeyi Cumhurbaşkanlığına göndermeden iade etmesini eleştirdi.

 

Tarih : 10 Nisan 2021 Cumartesi 01:36   Okunma : 994

Cumhurbaşkanının oğullarının okul arkadaşlarının bürokratik düzeyde üst düzey yerlere gelmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mustafa Şentop’un önergeyi Cumhurbaşkanlığına göndermeden iade etmesini eleştirdi.

Mustafa Şentop, ‘Erdoğan’a kalkan mı olmak istiyor?’ sorusunu soran CHP’li Başarır:

“Kamudaki kayırmacılık artık başka bir düzeye ulaştı. Artık sadece aile bireyleri değil, aile bireylerinin arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları üst düzey görevlere atanıyorlar. AKP iktidarı; devleti, AKP Genel Başkanı’nın da söylediği gibi bir ‘Anonim Şirket’ gibi yönetiyor. Bir sürü örnek var; Varlık Fonu’nun Genel Müdürü, Selim Arda Ermut aynı zamanda Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyeliği yapmakta. Keza, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın liseden sınıf arkadaşı. Yine Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı Erkan Kandemir; inşaat mühendisi iken Sağlık Bakan Yardımcılığı’na terfi ettirildi. Aynı şekilde Bilal Erdoğan’la aynı liseden mezun olan Abdülkerim Çay ve Ahmet Olmuştur isimli şahıslar da THY’de Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda çalışmaktadır. Ben bir milletvekili olarak bunların tesadüf olup olmadığını sorduğumda ise Erdoğan’a kalkan olmak isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önergemizi kuruma dahi göndermeden iade ediyor. Meclis Başkanı için, Anayasa maddeleri ya da içtüzük maddeleri değil, ‘Tek Adam’ ın mutluluğu önemli. Erdoğan’ın itibarı, mutluluğu; Şentop için Anayasa’dan da, içtüzükten de önde geliyor.” ifadelerini kullandı.

41 Kere Maşallah

Saray iktidarının, kamudaki görevleri istediği gibi kullandığını belirten CHP’li Başarır, “Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun olan Yahya Üstün’ün Varlık Fonu’ndan 40 maaş alıp almadığını sorduğumuz zaman, önergemiz yanıtlanmıyor, iade ediliyor. Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun, Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Bu görevlere alımlarda, referans kısmına Bilal Erdoğan yazıldığı zaman bu durum, liyakattan daha etkili oluyor. Burada Meclis Başkanı’nın yapması gereken şey, halka hesap vermektir, gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. İş yeri kapalı olan esnaf, kirasını ödemek için ailesine avuç açarken bunlar ise hangi vicdanla ceplerini tıka basa dolduruyorlar? Hangi vicdanla nüfuzlarını kullanarak ihaleleri alıyorlar? Cidden artık pes! Ülkede bir ton işsiz varken bu kayırmacılığı araştırmaya devam edeceğiz, önergelerimiz yanıtlanmasa da iade edilse de biz vatandaşlarımızın hakkını savunmaya, tek kuruşun dahi hesabını sormaya devam edeceğiz. Liyakat sahibi, çalışkan, vatanını, bayrağını seven birçok genç varken bu isimlerin kamuda türlü türlü görevlere getirilmesine son vereceğiz.” sözlerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP’Lİ, BAŞARIR, MECLİS’E, BAŞKAN, MISIN, ERDOĞAN’A, KALKAN MISIN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA