2 Kasım 2025 Pazar

16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:03   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

Mahkeme Yerleşim Ve Tarım Alanına Yapılmak İstenen Polipropilen Tesisine ’’Dur’’ Dedi


Mersinlilerin çevre mücadelesi sonuç verdi, TEKFEN Polipropilen Üretim Tesisi Yatırım Projesi kapsamında verilen ‘ÇED olumlu’ kararını Mersin 2. İdare Mahkemesi iptal etti. TMMOB kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve doğaya sahip çıkan Mersinlilere teşekkür etti.

 

Tarih : 17 Nisan 2021 Cumartesi 18:41   Okunma : 2836

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Barosu'nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve şirket aleyhinde, yerleşim alanlarına ve tarım bölgelerine 60 metre mesafede yapılmak istenen tesis için verilen ÇED Olumlu kararına karşı açtığı davada Mersin 2. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

TESİS YERLEŞİM BÖLGESİNE YAKIN OLMAMALI

Mersin 2. İdare Mahkemesi'nin kararında; tesisisin çıkan ve çıkabilecek koku, sis, duman, gürültü gibi unsurlar nedeniyle yerleşim alanlarına uzak olması gerektiği vurgulanarak, "Tekfen Polipropilen Üretim Tesisi Proje Alanının yer seçiminin, Mersin kent merkezi ve en yakın konut alanlarına olan yakınlığı/mesafesi ve altyapısı tamamlanmış ve benzer ve yan sektörde yığılma ekonomisi yaratacak bir organize sanayi bölgesi içinde yer almadığı için sanayi alanlarının yer seçimi ilkeleri açısından uygun olmadığı" belirlendi.

YETERLİ SU KAYNAĞI YOK

Bölgede yapımı planlanan tesisin kullanma suyu, proses ve soğutma amaçlı su ihtiyaçlarını kısa ve orta vadede karşılayacak bir kaynak bulunmadığını belirleyen mahkeme, bölgede bulunan Deliçay'ın da "uygun depolama tesis yeri bulunması (özellikle jeolojik ve topoğrafik özellikleri açısından), güvenilir su potansiyelinin belirlenmesi, planlama, proje ve inşaat aşamalarının da oldukça zaman alacağı" gerekçesiyle uygun olmadığına karar verdi.

ÖNGÖRÜLEN ÖNLEMLER SOMUT VE DENETİME ELVERİŞLİ DEĞİL

"ÇED raporunda uygulanacağı belirtilen fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma uygulanacağı ve gerekli mühendislik hizmetinin alınacağı şeklinde taahhütlerinin somut ve denetime elverişli olmadığı" sonucuna varan mahkeme, "Çevrenin korunmasına yönelik somut çözümler ve gerekçeler üretmekten uzak ve yetersiz şekilde hazırlandığı anlaşılan ÇED raporuna dayalı olarak verilen davaya konu 'ÇED olumlu' kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır" diyerek raporun iptaline hükmetti.

TMMOB: KARARI SEVİNÇLE KARŞILIYORUZ

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) yaptığı açıklamada, Projeye 2018 yılından bu yana itiraz ettiklerini ve ‘ÇED olumlu’ kararının iptalini sevinçle karşıladıklarını belirtti TMMOB Mersin İKK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yürüttüğümüz mücadelenin zaferle sonuçlanmış olması TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu'na bağlı meslek odalarımızı son derece mutlu etmiştir. Ortaya koyduğumuz mücadele sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne, Mersin Kent Konseyi'ne Karaduvar-Kazanlı muhtarları ile yakın çevre mahalle muhtarlarına, Mersin Tabip Odası'na ve desteklerini esirgemeyen tüm Mersinlilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kente, Tarıma ve Çevreye karşı işlenen talanlara karşı mücadelemizin ilk günkü gibi devam edeceğini belirtir saygılarımızı sunarız.”

                         

Paylaş :
Etiketler :  Tesis, Alan, Polipropilen, Proje

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA