10 Haziran 2025 Salı

14:38   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MADLEEN" TEPKISI: “ARTıK -MıŞ GIBI YAPMANıN DEĞIL FILISTIN’E SAHIP ÇıKMANıN, İSRAIL’E HADDINI BILDIRMENIN ZAMANı”   13:59   TARSUS DOĞA PARKı, KURBAN BAYRAMı’NDA ZIYARETÇI AKıNıNA UĞRADı   11:55   FERDI ZEYREK’IN SAĞLıK DURUMU... BAŞHEKIM PROF. DR. TOPÇU: ’’İYI YÖNDE BIR GELIŞME YOK AMA NEGATIF YÖNDE DE BIR GELIŞME YOK’’   23:55   KÜLTÜR MOZAIĞI KENT MERSIN’DE, ‘DINLER BULUŞMASı’NDAN BARıŞ VE KARDEŞLIK MESAJLARı YÜKSELDI    12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:30   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:40   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:25   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:20   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:20   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:22   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:10   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:12   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:05   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”  
 
     
   

Anneleri Tarafından İstenmeyen Babun Ve Sırtlan Yavrusu Mersin Büyükşehir’e Emanet


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin bünyesindeki Tarsus Doğa Parkı’nda babun ile sırtlan doğum yaptı. Anneleri tarafından istenmeyen babun ve sırtlan yavrularıyla Doğa Parkı veteriner hekimleri ilgileniyor. “Nisan” ismi verilen babun yavrusu, hayvanlar için hazırlanan kuvöze konularak, biberonla besleniyor. “Seko” adını alan sırtlan yavrusu ise özel bir kafeste koruma altına alındı.

 

Tarih : 18 Nisan 2021 Pazar 11:25   Okunma : 851

Farklı türlerden onlarca çeşit hayvana ev sahipliği yapan Tarsus Doğa Parkı’na, her geçen gün yeni canlılar katılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan ve diğer adı Habeş maymunu olan babun ile ana vatanı Afrika ve Asya olan sırtlan doğum yaptı.

ANNELERİ REDDETTİ, BÜYÜKŞEHİR’İN VETERİNERLERİ BAKIYOR

 Doğal yaşam alanlarında çeşitli nedenlerle yaralanan farklı türlerden birçok hayvanın tedavi edildiği Tarsus Doğa Parkı kliniğindeki veteriner hekimler, bu kez de anneleri tarafından kabullenilmeyen babun ve sırtlan yavrularına bakıyor.

 Geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen dişi babun yavrusu, annesi tarafından kabullenilmeyince Tarsus Doğa Parkı veteriner kliniğinde bulunan kuvözün içerisine konuldu. Veteriner hekimler tarafından biberonla beslenen babun yavrusuna “Nisan” ismi verildi. Sağlık durumu iyi olan babun yavrusu, biraz büyüdükten sonra annesinden farklı bir kafese bırakılacak.

 Yine annesi tarafından istenmeyen ve “Seko” olarak adlandırılan sırtlan yavrusu da klinikte bulunan özel bir kafeste koruma altına alındı.

 “YAVRUYA BİZ KUVÖZÜMÜZDE BAKIYORUZ”

 Tarsus Doğa Parkı sorumlu veteriner hekimi Celal Çevirgenoğlu, “Birkaç gün önce bünyemizde bulunan babunlardan bir tanesi doğum yaptı. Fakat üzücü bir şekilde annesi yavruyu kabullenmedi. Yavruya biz kuvözümüzde bakıyoruz. Birkaç gündür gayet iyi. Beslenmesine devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte kendisine biz bakacağız. İnşallah sağlıklı bir şekilde Tarsus Doğa Parkı’nda yaşamına devam edecek” diye konuştu.

 “BÜYÜMESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA SEKO İÇİN UYGUN YAŞAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ”

 Mersin Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan görüşme sonucunda Eylül ayında Tarsus’a getirilen sırtlanlardan birinin doğum yaptığını ve anne sırtlanın strese bağlı olarak yavrusunu kabullenmediğini kaydeden Çevirgenoğlu, “Eylül ayında getirdiğimiz sırtlan yaklaşık 3 ay önce doğum yaptı. Strese bağlı olarak yavruyu reddetti. Yavru yaklaşık 1 aylıkken annesinden ayrılmak zorunda kaldı. İki aydır biz bakıyoruz. Bizim korumamız altında. İnşallah büyümesi tamamlandıktan sonra ona uygun yaşam alanı oluşturacağız ve kendi kafesinde yaşamına devam edecek. İsmini ‘Seko’ koyduk. Seko şimdilik biz beslediğimiz için bize yakın. Fakat yavaş yavaş uzaklaştıracağız. Çünkü çok alışık olması istenen bir durum değil insanlara. Bundan sonraki yaşamı doğal yaşam parkında devam edecek” diye konuştu.

                

Paylaş :
Etiketler :  Sırtlan, Babun, Mersinbüyükşehirbelediyesi, Anne

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA