16 Temmuz 2025 Çarşamba

15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:27   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU   09:25   TOROSLAR’DA “KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞI”NE GERI SAYıM BAŞLADı   09:22   TÜRKIYE’DEN DÜNYAYA YAYıLAN GÜVENIN ADı; TRIMBOX 18 YAŞıNDA   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 20 BIN KIŞIYE AŞURE İKRAMı    23:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN TEMMUZ AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   21:19   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:16    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:14   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:10   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK  
 
     
   

ASHİB’den Biden’in ’Sözde Soykırım’ İfadesine Sert Tepki Ve Kınama


Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin (ASHİB) Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımlayan açıklamasının tarihi gerçeklerden uzak, siyasi hesaplar üzerine atılan bir iftira olduğunu belirtip, “Ermenidiasporasınınideolojik ve faşizan siyasi baskılarına boyun eğen ABD Başkanı’nın asılsız iddialarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz” dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2021 Pazartesi 22:29   Okunma : 984

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin (ASHİB) Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımlayan açıklamasının tarihi gerçeklerden uzak, siyasi hesaplar üzerine atılan bir iftira olduğunu belirtip, “Ermenidiasporasınınideolojik ve faşizan siyasi baskılarına boyun eğen ABD Başkanı’nın asılsız iddialarını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz” dedi.

‘Türk Milleti hiçbir zaman soykırım yapmamıştır’
Türk Milleti’nin tarihinin adalet ve hakkaniyetle dolu olduğunu, hiçbir dönemde soykırım yapmadığını, Türk Devletleri’nde farklı etnik ve dini kökene mensup insanların birbirleriyle saygı ve huzur içerisinde yaşadığını vurgulayan ASHİB Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, 1’inci Dünya Savaşı’nda silahlı isyanlara kalkışan, sivil halkı işkencelerle katleden Hınçak ve Taşnak gibi Ermeni çetelerine karşı Osmanlı Devleti’nin 1915 tarihinde Ermeni komitelerinin faaliyetlerine son verdiğini, bu ihanet şebekelerinin kapatıldığı gün olan 24 Nisan’ı Ermeni diasporasının yıllardır sözde soykırım günü olarak andığını ve bir çok ülkede propagandasını yaptığını anımsattı.

‘Soykırım iftirasının tarihi, hukuki ve bilimsel dayanağı yoktur’
Tarihsel belgelere dayanan gerçeklere bakıldığında 1915 yılında Osmanlı Devleti’nin çıkardığı Tehcir Kanunu ile Erzurum’un güneyi, Van ve Bitlis’teki Ermenilerin Suriye, Musul ve Halep’e intikalinin kararlaştırıldığını, sadece savaş bölgesinde yaşayan Ermenilerin göçe tabi tutulduğunun görüleceğini ifade eden Yamanyılmaz, şunları söyledi: “Yaşanan tehcir olayının bir soykırım olmadığı tarihsel belgelere dayanan bir gerçektir.ABD Başkanı Joe Biden'ın Ermeni diasporasının iftira nitelikli iddialarına destek veren soykırım açıklamasının hiçbir tarihi, hukuki ve bilimsel dayanağı yoktur. Ermenilerce kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen Türklerin ızdırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri olmayacaktır. ABD Başkanı'nı Türkiye-ABD ilişkilerinde derin yaralar açacak bu talihsiz açıklamasını düzeltmeye, adil olmaya ve bölgesel barışa hizmet edecek bir tutum sergilemeye davet ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ASHİB, BİDEN, SÖZDE SOYKIRIM, İFADESİNE, SERT TEPKİ VE KINAMA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA