18 Mart 2026 Çarşamba

16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI   14:31   ÖZGÜR ÖZEL: "BANA ATMAYA KALKTıĞı IFTIRAYA, ’BIR CEVAP VERECEK MISINIZ?’ DIYE SORANLAR IÇIN: BEN O CEVABı, BEŞ AY ÖNCE VERDIM"   14:30   18 MART ÇANAKKALE ZAFERI VE ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ... CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANıTı’NA ÇELENK BıRAKTı   14:27   "İBB DAVASı"NDA 7. GÜN... KıSıTLAMALARıN KALDıRıLMASıNı ISTEYEN İMAMOĞLU: BU ÜLKE BIR YıLDA 150 MILYAR DOLAR KAYBETTI. BU DAVA ÖYLE SıRADAN BIR DAVA DEĞIL; ÇOK BÜYÜK BIR DAVA. SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK   09:15   MERSIN’DE BAYRAM TEMIZLIĞI ‘BÜYÜKŞEHIR’ GÜVENCESINDE: KAPıLAR SEVGIYE AÇıLıYOR!   01:05   MERSIN’DE SIYASET ÜSTÜ İFTAR: BAŞKAN SEÇER GÜLNAR’DAN BIRLIK MESAJı VERDI!   01:01   ATATÜRK’ÜN MERSIN’E O VASIYETINE CHP’DEN TAM BAĞLıLıK SÖZÜ: "MIRASıNıZ EMIN ELLERDE!"   22:23   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERI’ MESAJı   21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   19:12   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "RAMAZAN PAYLAŞMAKTıR"   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!  
 
     
   

Dev projelerin ara eleman ihtiyacı için protokol imzalanacak


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve inşaatı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili ara eleman ihtiyacına yönelik Tarsus İŞKUR Müdürlüğü ile işbirliği yapacak.

 

Tarih : 4 Haziran 2021 Cuma 20:13   Okunma : 1086

Tarsus TSO Yönetim Kurulu, Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal ve ekibini konuk etti. Ziyarette Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus’ta sanayileşme hamlesinin devam eden projelerle yeniden başladığını ve bunların hayata geçmesiyle birlikte kent ve bölgenin çehresinin değişeceğini belirtti.

‘’Konaklama ve otel ihtiyacı’’

Koçak, ‘’Kurmakta olduğumuz ve hayata geçtiğinde doğrudan 15 bin istihdam sağlayacak Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, yine kurduğumuz Türkiye’nin ilk tarım teknoparkı Mersin Agropark ve inşaatı süratle devam eden Çukurova Havalimanı hayata geçtiğinde kentimizin çehresi değişecek. Bu önemli projeler için bizim gerek yerel yönetimler, gerek sivil toplum kuruluşları ve gerekse kanaat önderleri olarak kendimizi her anlamda hazırlamamız lazım. Önemli yatırımcılar çektik. Yakın zamanda fabrikaların bir bir yükseldiğini göreceğiz. Beyaz yakalı, mavi yakalı pek çok kişi kentimize gelecek. Bizim konuttan otele, restorandan sosyal tesislere kadar birçok alanda kendimizi hazır etmemiz gerekiyor.’’diye konuştu.

‘’Önceliğimiz ara eleman’’

Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak, yatırımlarla birlikte iş insanlarının işine yarayacak nitelikli ve ara eleman ihtiyacının ciddi anlamda önem kazandığını ifade ederek, şunları söyledi: ‘’Türkiye genelinde olduğu gibi bizim de en önemli sorunumuz ara eleman. Bu sorunun çözümüne yönelik TOBB’un ’81 İl’e 81 Okul Projesi’ kapsamında Tarsus’a mesleki okul yapılmasını sağlıyoruz. Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun destekleriyle ilk kez bir ilçeye okul kazandırdık. Şu anda da inşaatı hızla devam ediyor. Gerek bu okuldan mezun olacak çocuklarımız gerekse üniversitemizin teknik bölümlerinden mezun olacak gençlerimizle ara eleman ihtiyacına bir nebze de olsa katkı koyabileceğiz. Şimdi İŞKUR ile Mesleki Eğitim Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) , işbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kursları kapsamında bir işbirliğine gidiyoruz. Amacımız istihdam alanında yatırımcıya hazır hale gelebilmek. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi de Mersin Agropark da Çukurova Havalimanı da bizim için ciddi projeler. Kendimizi hazırlamamız gerekli. Kapılarımız tüm girişimcilere, yatırımcılara açık. Her türlü kolaylığı ve desteği sunmaya hazırız.’’

‘’Ekonomik dönüşüm başlayacak’’

Devam eden projelerin hayata geçmesiyle birlikte kent ekonomisinin ciddi bir dönüşüme uğrayacağını ve şimdiden özellikle istihdam noktasında nitelikli işgücü ve ara elemana daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, ‘’Bölgenin kalkınması için İŞKUR aktif işgücü hizmetleri olan mesleki eğitim kursları, MEGİP kursları ve işbaşı eğitim programları ve işverenlerden gelecek işgücünün doğrudan karşılanması kapsamında her türlü işbirliğine hazırız. İmzalayacağımız protokol ile bölge istihdamına katkı sunmak bizim için önemli. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz.’’dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, TİCARET, SANAYİ, ODASI, ÇUKUROVA, HAVALİMANI, İŞKUR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA